Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η περιπετεια του "αυθεντικου" χαρτη της Ελλάδας

Το ποιός είναι τελικά ο «αυθεντικός» και πλέον λειτουργικός χάρτης της Ελλάδας είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί διαχρονικά την Ελληνική αστρολογική κοινότητα.

Κάνοντας μια ...βόλτα στο διαδίκτυο θα καταλάβει κανείς πως υπάρχουν διάφορες θεωρίες που διεκδικούν επί ίσοις όροις το μερίδιο της δόξας στο αστρολογικό παλμαρέ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχουν λάθος σκέψεις. Απλώς είναι τα πορίσματα, που εκ των υστέρων τελικά μας απογοητεύουν.
Έτσι σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως ο χάρτης της Μεταπολίτευσης δεν λειτουργεί ή πως ο χάρτης της Συνθήκης του Λονδίνου δεν λειτουργεί. Ακόμα-ακόμα και ο χάρτης της αλλαγής του Συντάγματος του 1975 έχει μια δική του εξήγηση και μια δική του λειτουργία.
Φανταστείτε πως αυτοί οι τρεις χάρτες είναι οι χάρτες τριών μελών μιας αγαπημένης και δεμένης οικογένειας. Υπάρχει αυτό που λέμε ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων. Το ίδιο ζήτημα είχε ανακύψει και με τον χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλα και της Γερμανίας. Αν συγκρίνουμε , για παράδειγμα, τον χάρτη πτώσης του Τείχους, της Ίδρυσης του Γερμανικού κράτους μετά τον πόλεμο και της ανάληψης του Αδόλφου Χίτλερ της Καγκελαρίας θα δείτε εκπληκτικά πράγματα και ομοιότητες.

Με τα δεδομένα της Uranian,
 ο χάρτης της Συνθήκης του Λονδίνου (3/2/1830), πέρασε επιτυχώς τις ...εξετάσεις σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.

                                   

Για τις 28/10/40, την είσοδο δηλαδή της χώρας μας στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, είχαμε την εξίσωση Hades =ΑΡΗΣ/Zeus =πόλεμος
Και για τις 21/4/1967, όταν επεβλήθη η δικτατορία των συνταγματαρχών, είχαμε:
ΟΥΡΑΝΟΣ=ΣΕΛΗΝΗ/ΟΥΡΑΝΟΣ:
Η ώρα λήψεως διαταγών και ακαριαίων (ως προς την εκτέλεση) αποφάσεων. Εξέγερση . Η ώρα των μεγάλων γεγονότων
Admetos=ΑΡΗΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:
Μερική επιτυχία στα σχέδια που εκτελούνται
ΟΥΡΑΝΟΣ (προοδευμένος)=ΣΕΛΗΝΗ/Vulcanus:
Ξαφνική πειθαρχία. Στρατιωτική Πειθαρχία. Εμφάνιση Ανώτερων Στρατιωτικών για να λάβουν θέση σε ζητήματα
Admetos=ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/Vulcanus:
Μετασχηματισμός μιας κατάστασης όπου είναι προϊόν αντίστασης ή αντίδρασης.

Τώρα θα κάνουμε ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ του χάρτη του 1830, της Μεταπολίτευσης, της Συνταγματικής αναθεώρησης άλλα και της υποθέσεως πως η Ελλάς έχει χάρτη 13/1/1822 (τότε έκλεισε τις εργασίες της η Α΄ Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο), παίρνοντας ως σημείο αναφοράς τα γεγονότα του προπέρσινου Δεκεμβρίου.

Ο χάρτης του 1830* με προόδους και διελεύσεις για τις 6/12/2008
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ (στο Ηλιακό Τόξο)=ΑΡΗΣ/Hades= ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ /ΟΥΡΑΝΟΣ:
Ο ωροσκόπος (23ο Ταύρου) στον άξονα της εκρήξεως βίας.
Ασυνήθιστα γεγονότα-θάνατος. Γεγονότα που προκαλούνται απρόσμενα ίσως και με εμπλοκή τρίτων. Κίνδυνος δολοφονίας.


Hades (στο Ηλιακό Τόξο)= ΕΡΜΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ= ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ/ Admetos= ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/Kronos:
Εχθρότητα και δυσφήμιση. Σύλληψη -μεταγωγή-φυλάκιση κρατικού λειτουργού. Εκτοπισμός. Η ξεροκεφαλιά δημιουργεί βίαια γεγονότα.

ΟΥΡΑΝΟΣ (διελαύνων)=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/Hades=ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (γενέθλιος):
Κίνδυνος δολοφονίας για λόγους απέχθειας. Μπλέξιμο (γενικό) εξαιτίας λανθασμένης επιλογής κάποιου.
Hades= ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ/Vulcanus:
Κακές και χυδαίες πράξεις από άτομα με ισχύ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ=Vulcanus (γενέθλιος)=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ Aries Point:
Απώλεια του μέτρου και της κατεύθυνσης. Παραπλάνηση κι εξαπάτηση από πολλά άτομα

Ο χάρτης της Συνταγματικής αλλαγής (1975) για τις 6/12/2008


Zeus (διελαύνων)=ΑΡΗΣ/Admetos=ΠΟΣΕΙΔΩΝ/Kronos:
Τρόμος. Συντρίμμια. Εξαπάτηση. Η αιτία της καταστροφής. Ένας πόλεμος με αρνητικά αποτελέσματα για την Κυβέρνηση.
Kronos=ΟΥΡΑΝΟΣ/Vulcanus=Hades/Kronos=ΟΥΡΑΝΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:
Ένα μεγάλο έγκλημα. Η εμπλοκή σε μια υπόθεση του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής. Το να δράσει κάποιος ανεξέλεγκτα αδιαφορώντας για εντολές ή για τις συνέπειες.

Όσον αφορά
 στο χάρτη της Επιδαύρου (12/1/1822) φαίνεται να μην πληροί τις προϋποθέσεις, αφού δεν επιτυγχάνει να προβλέψει καθαρά ούτε τον πόλεμο του 1940, ούτε την χούντα των συνταγματαρχών.
Ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω πως από διελεύσεις και προόδους για τα Δεκεμβριανά 2008 λέγει για έναν τυχαίο θάνατο όπου λαμβάνει διαστάσεις, ελέω της εξισώσεως HADES (στο Ηλιακό Τόξο) = ΑΡΗΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ (στο γενέθλιο).



Στατιστική ανάλυση και σκέψη
Ίσως κάποιος αμφισβητίας , αντιορθολογιστής ή γενικά αυτό που λέμε πνεύμα αντιλογίας θα έλεγε πως γίνεται μια χώρα να έχει 3 ή και περισσότερους γενέθλιους χάρτες. Εδώ θα χρειαστώ και την συνδρομή όσων ασχολούνται με την Χρηματιστηριακή Αστρολογία. Oι αστρολόγοι αυτού του είδους δεν δουλεύουν με τον γενέθλιο (καταστατικό χάρτη) της εταιρίας άλλα με τον χάρτη αναρτήσεως στον πίνακα συναλλαγής. Για παράδειγμα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει μια ημερομηνία ίδρυσης άλλα ξεκίνησε τις χρηματιστηριακές της συναλλαγές σε μια άλλη ημερομηνία. Αυτός ο δεύτερος χάρτης δουλεύει θαυμάσια (όπως, ενδεχομένως ο προηγούμενος, που αγνοούμε).
 
                                           
Και σε αυτό το πνεύμα, τελικά η σύγκριση και των τεσσάρων επικρατέστερων εκδοχών για το Ελληνικό ωροσκόπιο αποκαλύπτει μια ουσιαστική συγγένεια.
Αν δούμε επί του πρακτέου επί του κύκλου των 90 μοιρών βλέπουμε μια έντονη “κατάληψη” από την 3η έως και την 8η των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Επίσης από 75η μέχρι 82η (15η έως 22η μεταβλητών). Όποτε ίδιες αίτιες παράγουν (περίπου) ίδια αποτελέσματα.
Οι τέσσερις χάρτες είναι κατά σειρά (από μέσα προς τα έξω) του 1830, του 1974, του 1975 και του 1822


*Σημείωση: Και εδώ υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες ως προς τον Ωροσκόπο. Η έρευνα μου στο διαδίκτυο αλίευσε τουλάχιστον 2-3 απόψεις.

Το παρόν όπως εχει δημοσιευθεί στον ιστοτοπο www.astrology.gr



1 σχόλιο: