Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

1ο Μάθημα Uranian

Ξεκινάμε το 1ο μάθημα Uranian προκειμένου όσοι το επιθυμείτε να μυηθείτε σε αυτό τον υπέροχο κόσμο. Η  μελέτη μα και η σύγκριση μεταξύ της κλασικής και της Uranian με έκαναν να διαλέξω την δεύτερη για δυο λόγους. Είναι πιο σαφής και δεύτερον δεν μπλέκεις με θεωρίες και προσεγγίσεις. Για αυτό η Uranian είναι η αστρολογική τεχνική του μέλλοντος.

Θα ξεκινήσουμε με απλά πράγματα και σιγά-σιγά θα πηγαίνουμε παρακάτω. Οτιδήποτε απορίες έχετε τις αποστέλλετε στο mail και θα απαντιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η παράκληση μου είναι να μην προσωποποιείτε και να μην στοχοποιουνται άτομα καθώς επίσης και να μην μου ζητάτε προβλέψεις επί προσωπικού.  Ο σκοπός του blog είναι η μετάδοση της Uranian.  

  Μια πρώτη γνωριμία με τους πλανήτες και τα σημεία που χρησιμοποιούμε στις      Τεχνικες της Uranian :


ASC : μιλάμε για τον γνωστό σε όλους μας Ωροσκόπο. Σε αντίθεση με το ότι γνωρίζουμε μέσω της Κλασσικής Αστρολογίας ο ASC  στην Uranian συμβολίζει τις πράξεις των άλλων και πως επηρεάζουν εμένα. Κατά συνέπεια εάν θέλουμε να δούμε πως φαίνομαι στους άλλους στα αισθηματικά θα κοιτάξουμε τον άξονα  ASC  /Αφροδίτης . Εάν θέλαμε να δούμε τι προσδοκώ (εγώ) από μια σχέση –γνωριμία θα κοιτούσαμε το MC/Αφροδίτη.

MC:   Το MC σχετίζεται με τις δικές μας πράξεις. Για παράδειγμα εάν θέλω να δω η εργασία μου θα δω MC/Άρης. Η πορεία , οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα.

Μηδενική Κριού (Aries Point ή Widderpunkt) : Εννοούμε τις μηδενικές μοίρες των παρορμητικών. Είναι η προσωπική μας ζωή και η προβολή αυτής σε κοινωνικό και ευρύτερο επίπεδο.

 Οι Πλανήτες της Uranian Astrology

Αυτός είναι ο Cupido και έχει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε 262.5 έτη. Ο Cupido έχει ως σύμβολο ένα συνδυασμό Δία και Αφροδίτης. Αυτός ο συνδυασμός μας δείχνει την κοινωνική επέκταση του Δία και την καλλιτεχνική φύση της Αφροδίτη. Η συμμετοχή του σε άξονες (Α/Β) ή σε ευαίσθητα σημεία (Α+Β-Γ) μας φέρνει στο μυαλό την έννοια της συντροφικότητας. Υποδεικνύει τις ομάδες ατόμων, τις λέσχες, τα κόμματα, τους οργανισμούς, την συντροφικότητα .

Και το όνομα αυτού είναι Hades (Άδης). Μια πλήρης περιφορά του είναι 360.66 έτη. Συμβολίζει οτιδήποτε βρώμικο και ρυπαρό, ανθυγιεινό και ακάθαρτο. Επίσης , και αυτό είναι ανάλογα σε τι άξονα θα πέσει έτσι ώστε να σχηματίσει εξίσωση, σχετίζεται με τα μυστικά, τις ανακαλύψεις που είναι θαμμένες στην γη (αρχαιολογία) καθώς επίσης και «ξεχασμένες» γλώσσες ( πχ αραμαϊκά, σανσκριτικά ή λατινικά). Άτομα που είναι του υποκόσμου, που αργάζονται στα έγκατα της γης ή που είναι γιατροί σχετίζονται με τον Hades.

Το σύμβολο αυτό είναι το Zeus. Στα αρχαία ελληνικά η αιτιατική έχει δυο τύπους κλήσεως το Ζήνα και το Δία. Στην κλασσική αστρολογία ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης. Ο Ζευς εδώ σχετίζεται με τους πυροβολισμούς, την δημιουργία αλλά και την προγενnετική δυνατότητα. Ο Ζευς της Uranian είναι πιο κοντά στον Ελληνικό τυπικό του Θεού, μιας και σχετίζεται με πυροβολισμούς, κεραυνούς αλλά σχετίζεται και με την ικανότητα κάποιου να δημιουργήσει. Επίσης για όσους έχουν κάποια πίστη σε κάποια Ανωτέρα Δύναμη θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως οι δράσεις του Ζευς είναι αυτό που αντιλαμβάνονται κάποιοι ως Θεϊκή παρέμβαση.

Αυτός είναι ο KRONOS και δεν θα πρέπει να τον συγχέεται με τον Κρόνο (Saturn) της κλασσικής Αστρολογίας. Ο KRONOS της Uranian έχει μια πλήρη περιφορά 521.8 έτη και συμβολίζει την εξουσία. Κρατικοί υπάλληλοι, υψηλά ιστάμενα άτομα, έχουν τον Kronos να συμμετάσχει σε εξισώσεις. Σχετίζεται με τα υψηλά κτήρια, με τους πιλότους, τους ουρανοξύστες, τους καπετάνιους κλπ.

Ο Apollon είναι ένας πλανήτης που εμπεριέχει μέσα του την επέκταση, την αύξηση σε αριθμό. Σχετίζεται με την επιστήμη, το εμπόριο, την Αστρολογία και τις Ειρηνικές Αποστολές. Μια πλήρης περιφορά του Apollon έχει διάρκεια 576 έτη.


Ο Admetos κάνει μια πλήρη περιφορά σε 624 έτη. Σχετίζεται με τις αμετακίνητες απόψεις, την στασιμότητα και την έδρα. Πολλές φορές λαμβάνει θέση σε ζητήματα που σχετίζονται με ακίνητη περιουσία, εξειδίκευση, την γή  ή με τον θάνατο.

Ο Vulcanus σχετίζεται με την δυναμική την δύναμη και την ενέργεια. Δείχνει την ενδυνάμωση σε μια εξίσωση. Μια περιφορά έχει διάρκεια 663 έτη.

Ο Poseidon έχει μια πλήρη περιφορά κάθε 740 έτη. Δείχνει την έμπνευση, την θρησκεία, το πνεύμα, την φιλοσοφί 

                                                                                      Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ 90ο


                                    O Κύκλος των 90ο και η χρήση των όψεων

Η σύλληψη της ιδέας του Alfred Witte είναι εξαιρετικά απλή. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε από την Κλασσική Αστρολογία τις ποιότητες, Δηλαδή παρορμητικά, σταθερά και μεταβλητά ζώδια. Η φιλοσοφία του κύκλου των 90ο είναι εξαιρετικά απλή. Από το μηδέν έως τις 30 είναι τα παρορμητικά, από 30 έως 60 τα σταθερά και από 0 έως 90 τα μεταβλητά. Εάν δηλαδή θέλουμε να εφαρμόσουμε επί του χάρτου θα έχουμε τους εξής:

Έστω πως ο Ωροσκόπος είναι στις 5 του Ζυγού ενώ ο Κρόνος στις 5 του Καρκίνου. Θα πάμε στην 5η μοίρα των παρορμητικών (δηλαδή από 0 έως 30) και θα γράψουμε εκεί τον Ωροσκόπο καθώς επίσης και τον Κρόνο. Στα μάτια σας θα φαντάζει σαν σύνοδος. Έστω πως έχουμε τον Ερμή στην 16η μοίρα του Λέοντα ενώ ο Άρης είναι στην 17η του Σκορπιού. Θα γράψουμε στην περιοχή που εκτείνεται η ομάδα των σταθερών και θα βάλουμε 30 (όπου είναι η μηδενική μοίρα των σταθερών +16= 46 . Άρα στην 46η μοίρα θα βάλουμε τον Ερμή ενώ στην 47η τον Άρη. Εάν έχουμε την Σελήνη στην 21η μοίρα των Διδύμων και των Δια στην 10η της Παρθένου τότε θα γράψουμε με σημείο αναφοράς-εκκίνησης το 60 . Άρα 60 + 10= 70 . Άρα εκεί στις 70 θα εγγράψουμε τον Δια ενώ στην 81η την Σελήνη.


                                                                                            



Κύκλος των 90ο της Uranian Astrology

Η Σχολή του Alfred Witte χρησιμοποιεί τις λεγόμενες σκληρές όψεις δηλαδή σύνοδο, ημιτετράγωνο, τετράγωνο , ενάμιση τετράγωνο, αντίθεση καθώς επίσης την όψη 22.30 και όλα τα παράγωγα αυτού. Από αυτό το σημείο αρχίζουμε να μπαίνουμε σε εντελώς μαθηματικά μοντέλα. Υπάρχουν οι άξονες Μεσοδιαστημάτων (την ερμηνεία τους θα την βρείτε στο άρθρο «Οι Άξονες της Uranian) του τύπου Α/Β, που αναφέρεται ακριβώς στο Μεσοδιάστημα δύο πλανητών η σημείων. Για παράδειγμα ο τύπος SATURN/NEPTUNE εννοεί το Μεσοδιάστημα Κρόνου-Ποσειδώνα. Αντίστοιχα η εξίσωση του τύπου Α=Β/Γ ή αλλιώς Β/Γ-Α, παραπέμπει στη σχέση ενός τρίτου παράγοντα (πλανήτη η σημείου) με ένα συγκεκριμένο Μεσοδιάστημα. Για παράδειγμα, η εξίσωση VENUS=KRONOS/HADES επισημαίνει ότι η Αφροδίτη βρίσκεται στο Μεσοδιάστημα του KRONOS και του HADES.


To σημείο-κλειδί:
Πως ερμηνεύονται τα μεσοδιαστήματα όταν είναι του τύπου Α=Β/Γ ;
Σε αυτές τις περιπτώσεις το Β/Γ μας δείχνει το αιτούμενο ενώ το Α τον τρόπο επίτευξης ή μη

                                                                       Το πλεονέκτημα της Uranian

Όταν γνωρίζεις το τι θέλεις να δεις τότε έχεις τις σωστές απαντήσεις. Γράφαμε στο astrology.gr πως από 1/4/2011 οικονομικά θα έχουμε επιδείνωση , φτώχια  και μάλιστα μέχρι κλείσιμο των χρηματιστηριακών συναλλαγών.  Τα πράγματα ήταν απλά. Ο Hades πατούσε πλησίον της μηδενικής μοίρας του Καρκίνου και σχημάτιζε  WI (δηλαδή μηδενική Κριού)/Hades : Γενική ένδεια, γενική κακοτυχία, έκτακτες ανάγκες του χρόνου, καταστροφές, μειονεκτήματα στη δημόσια ζωή, Κακοτυχία. Φτώχεια σε ευρύτερη κλίμακα. Δοκιμασίες. Πανούκλα. Καταστροφές.

Εύκολο δεν είναι;;

Ασκήσεις:  Βρείτε τους άξονες που εκφράζουν-σηματοδοτούν τις παρακάτω έννοιες:



v  Θάνατος σε αυτή την γη.

v  Δηλητηρίαση αίματος

v  Χρήματα



Θα τους βρείτε στο οι άξονες της Μηδενικης Κριου.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο!!συγχαρητηρια για την προσπαθεια.ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει αστρολογικο προγραμμα σε καποιο σαιτ που να βγαζει ουρανιαν χαρτη και εξισωσεις.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε site δεν γνωρίζω.Μπορειτε να κανετε την δουλεια σας με το Janus ή to Solar fire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή