Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Χαρτης των Led Zeppelin





Ένα συγκροτημα που επιρρεασε ιδιαιτερα την παγκοσμια μουσικη σκηνη ηταν αναμφισβητητα οι Led Zeppelin. Καποιοι θα πουν μα καλα αν οι Zeppelin επιρρεασαν οι Beatles τι εκαναν; Θα εχουμε και για αυτους αφιερωμα αλλα όλα σιγα –σιγα.
 


Οι Zeppelin εμφανιστηκαν στο κοινο με την συνθεση που εγιναν ευρεως γνωστοι με την ονομασια The New Yardbirds στις 07/09/1968 ωρα 19:30 στο Gladsaxe της Δανιας. Βεβαια και καποιος θα αναρωτηθει μα καλα αγγλικο συγκροτημα στην Δανια επαιξε για πρωτη φορα; Ο ιδρυτης των Zeppelin ο Jimmy Page ηταν στην αρχη στους Yardbirds μαζι με τον ερικ κλαπτον και στην συνεχεια τον Τζεφ Μπεκ. Στην συνεχεια ο Μποναμ (τυμπανα) , ο Τζοουνς (μπασο και πληκτρα), ο Page (κιθαρα) και ο Πλαντ (φωνητικα) απαρτσαν στην αρχη τους The New Yardbirds που στην συνεχεια εγιναν Zeppelin.
Ετσι το 1968 τους βρισκει σε ένα «σταυροδρομι» της παγκοσμιας μουσικης ιστοριας. Είναι αυτοι που φερνουν το hard rock και metal αλλα εχοντας πλουραλιστικα στοιχεια όπως progressive, folk αλλα και celtic ρυθμους και ηχους. Είναι γνωστο σε ολους τους fan του συγκροτηματος πως κι ο Page αλλα και ο Plant ηταν λατρες της φιλοσοφιας των Κελτων.
Δεν είναι λιγες οι φορες που τους εχουν κατηγορησει για Σατανισμο, μαγειες και «αναποδα» μηνυματα. Διοτι εάν εισαι επιτυχημενος εισαι ανθρωπος του Σατανα ενώ αν εχεις βρει πατο?
 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ :
1968:
Led Zeppelin (Μακραν το πιο επαναστατικο!!) Ειδικα το Babe I'm Gonna Leave You' είναι αριστουργημα. Το 'You Shook Me' ο Page με τον Plant εχουν τετοιο «δεσιμο» που αυτους πρεπει να ειχε ο Θεος στο νου του όταν εφτιαχνε τον Αδαμ με την ευα αλλα δεν του βγηκε 


1969:
 Led Zeppelin II και μονο που εχει μεσα το Whole lotta love αξιζει χρυσαφι. Τα riffs του Page δινουν και παιρνουν.

1970:
 Led Zeppelin III 
1971:
 Led Zeppelin IV Απλα εχει το Stairway to Heaven !!! Μυσταγωγια!!!
1973:
 Houses Of The Holy 
1975:
 Physical Graffiti 
1976:
 Presence (Πολύ λιγο και τραγικό) Καλυτερα να μην το εβγαζαν. Ο Page εχει κανει την ηρωινη συστατικό των αιμοσφαιριν του, ο Plant μετα το τροχαιο στην Ροδο φλερταρει στενα με το αναπηρικο αμαξιδιο ενώ ο Bonham αλλαζει την μοναδα μετρησης του ποσοτου αλκοολ στο αιμα από μικρογραμμαρια σε λιτρα!! Στην πραγματικοτητα αυτό το αλμπουμ τους κρατησε «ορθιους» από τις συμφορες.
1976:
 The Song Remains The Same
1979:
 In Through The Out Door 
1982:
 Coda ( ε, και τα μεγαλα συγκροτηματα εχουν και τις μουφες τους)
1997:
 BBC Sessions 
2003:
 How The West Was Won

Τα μέλη του συγκροτήματος :
Robert Plant :
 Γεννημενος στις 20/08/1948 στις 15:05 στο West Bromwich . Λεων με Ωροσκοπο στην πρωτη μοιρα. Γεννημενος για να ξεχωριζει με τον Δια στον 1ο οικο κι στο ζωδιο του Τοξοτη. Χτυπημενος «σκληρα» από την μοιρα μιας και μεσα σε δυο χρονια εχασε το παιδι του και τρακαρε ασχημα και κινδυνευσε και αυτος αλλα και η γυναικα του.



Jimmy Page :
 ο επονομαζομενος και ως « ο Μαγος». Ως γνησιος καλλιτεχνης με έναν «εντονο» Ποσειδωνα δημιουργικό και καταστροφικό. Η θεση του ωροσκοπου δειχνει τον ανθρωπο που είναι μυστης!!!! Αιγοκερως με ωροσκοπο Σκορπιο. Η παθιασμενη ορμη για την κορυφη. 

John Bonham:
 Μεγαλος ντραμερ αλλα και ακομα μεγαλυτερος ποτης. Αλλωστε δεν παρκαρεις ευκολα στο στομαχι σου 17 λιτρα βοτκα σε 48 ωρες!!! Στις 25/09/1980 βρισκεται νεκρος και οι Zepellin διαλυονται. Διδυμος με ωροσκοπο Ταυρο. Λατρης των αυτοκινητων και της καλοπερασης (όπως αυτος την αντιλαμβανονταν)9

John Paul Jones:
 ο αδικημενος!! Ο Ωροσκοπος Αιγοκερως και με Ηλιο-Σεληνη συνοδο στον Αιγοκερω ηταν ο δουλεταρας του συγκροτηματος. Αδικημενος σε σχεση με το «μεριδιο» της φημης. Ηταν ουσιαστικα ο συνδετικος κρικος και ο ισορροπιστης των μελων του συγκροτηματος. Αιγοκερως με ωροσκοπο Αιγοκερω. Δουλεια και Δουλεια. 


Το ωροσκόπιο των Zeppelin
Το ωροσκοπιο αυτό είναι της 1ης εμφανισης με το νέο ονομα του συγκροτηματος αλλα και με την νεα συνθεση. Ετσι ξεκινησαν ως The NewYardbrids και με την τετραδα που εγιναν «γνωστοι».
Μεσα από την μελέτη του χαρτη θα διαπιστωσει κανεις πως το καλο που προσεφερε ο
 Nicola Stojanovic στην Κλασσικη Αστρολογια είναι σαν αυτά που προσθεσε η θεωρια της Γενικης Σχετικοτητας Einstein στην Κλασικη Φυσικη.



Ο
 ωροσκοπος στην 20η μοιρα του Κριου που εδινε τα «προβληματα» που θα εβγαιναν προς τα εξω. Όμως το τριγωνο του Αρη με τον Κρονο (στον 1ο οικο σε θεση πτωσης από ζωδιο (*Κριο) και από οικο(1ος οικος) αλλα και αναδρομος. Ο Κρονος κυβερνητης του 10ου (*καριερα) βρισκεται στην 24η μοιρα οπου εχει να κανει με ιδιοτητες του Ποσειδωνα. Ο Κρονος σε μια οψη «δακτυλου του Θεου» δηλ Yod με Ποσειδωνα και Πλουτωνα δειχνει πως η προβολη τους προς τα εξω (Κρονος του 10ου στον 1ο οικο) θα ηταν μεσα από έναν πιο σκληρο ηχο αλλα με εντονα μελωδικα και μυστικιστικα στοιχεια (Πλουτωνας και Ποσειδωνας)

Η
 Σεληνη στον 12ο οικο στους Ιχθεις αλλα σε μοιρα αντιστοιχιας στο ζωδιο του Κριου . Σε τριγωνο με τον Ποσειδωνα στον 7ο και αυτος σε μοιρα Ιχθυων. Τραγουδια με βαθυ νοημα που τα «μιμουνται» οι αλλοι. Αλλωστε δεν είναι τυχαιο πως το τραγουδι Stairway to Heaven είναι το 2ο κατά σειρα πιο πολύ διασκευασμενο τραγουδι στην Ιστορια της μουσικης μετα το Yesterday των Beatles.
Επικοινωνιακα και στιχουργικα μιλουσαν με μια ιδιαιτερη γλυκητητα αναμειγνύοντας τα πιο περιεργα συναισθηματα μεταξυ στιχου-μελωδιας και εκτελεσης. Αν καταλαβει κανεις πως το Stairway to Heaven είναι μια πμαλαντα απιστευτη με απιστευτες πινελιες hard rock. Ο
 Ερμης στην 8η μοιρα του Ζυγου. Ακουστε μονο το All my love και θα καταλαβετε. Είναι εμπνευσμενο από τον θανατο του γιου του Robert Plant


                                 Uranian says:


ASC= ΔΙΑΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ=ΕΡΜΗΣ/Admetos=ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/Hades: Κερδοσκοπια αλλα και ανετη ζωη μεσα από τους αλλους. Ενωση με ατομα που είναι «προσκολλημενα» και με ιδιοτροπιες. Αμετακινητα στις αοψεις τους. Χτυπημενοι από την μοιρα.



ΚΡΟΝΟΣ =ΑΡΗΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ = ΣΕΛΗΝΗ /ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ:
 μια ξαφνικη διακοπη της δραστηριοτητας. Ενας θανατος κατά την διαρκεια του υπνου 

ΑΡΗΣ = ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/ASC= MC:
 Οι αλαγες των σχεδιων αλλα και αυτων που «βγαζω προς τα εξω» (το ονομα? Το στυλ) Το να γινω πηγη εμπνευσης για τους αλλους.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ= ΕΡΜΗΣ /ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ= ΔΙΑΣ/Admetos:
 Μια μεγαλη απογοητευση. Νοιωθοντας εγκαταλειψη. Προβληματα από απωλεια χρηματων ή εξαρτησεις.

Kronos = ΚΡΟΝΟΣ/Cupido=ΑΡΗΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ= ΣΕΛΗΝΗ/Hades
: Ο διαχωρισμος της θεσης μου από τους αλλους. Η δυνατοτητα και η ταση του να ηγηθει και να φτασει πολύ ψηλα. Το να σταθεος διπλα σε καποια «ορφανα» παιδια.

Zeus= Hades/Apollon:
 Κανοντας σωστες και στρατηγικες κινησεις. Κινουμενος με βαση το σεβασμο της μνημης και της ιστοριας (παρελθοντος)

ΗΛΙΟΣ= ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ /MC¨:
 Εφε και μαγικα κολπα.Τρικ. Νοιωθωντας και μεταδιδωντας διαφορετικα καποια μηνυματα. 

ΔΙΑΣ=ΕΡΜΗΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ= ΣΕΛΗΝΗ/Kronos:
 Επικοινωνιακα τρικ επιτυχημενα. Δημιουργικη φαντασια. Δημιουργωντας μια μοδα – ένα ρευμα

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ=ΗΛΙΟΣ/WI= ΔΙΑΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ:
 Μια ξαφνικη αλλαγη προς το καλυτερο. Δημοσιοτητα

ΣΕΛΗΝΗ=ΗΛΙΟΣ/MC=ΟΥΡΑΝΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:
 Το να πιστευεις και να αντιπροσωπευεις μια κινηση με ψυχη και σωμα. Ακαριαιες μεταβολες.

ΟΥΡΑΝΟΣ=Zeus/Poseidon:
 Το να αοδειξεις την αξια σου. Η γνησιοτητα. Το να εισαι συνεπης και προσυλωμενος σε αυτό που κανεις.

Apollon= Πλουτωνας/Βορειο Δεσμο= Σεληνη/MC= ΚΡΟΝΟΣ/Kronos:
 το να εμπνευσεις την μαζα. Τους αλλους. Το να εισαι «κοινης αποδοχης». Το να δημιουργησεις αυτό που λεμε «σχολη». 

Το ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ LED ZEPELLIN
ASC= Kronos/Admetos:
 Το να σεβαστεις την καταληξη της ζωης καποιου.

Admetos = ΗΛΙΟΣ/ΚΡΟΝΟΣ¨:
 Ενας ηθελημενος εξοστρακισμος ή απομονωση. Ο θανατος ενός μεγαλου

Οι Επαφες με τον Σατανισμο και την Μαγεια.
Οι Zeppelin ηταν ένα συγκροτημα που ειχε μεταφυσικες ανυσηχιες. Όχι όμως κατι που θα μπορουσε να είναι x-treme.





 Ο ιδιος ο Page ειχε επανω του τρια «σατανιστικά» συμβολα. Όπως θα δειτε παρακατω στην εικονα η βλακεια καποιων εχει πανανθρωπινο χαρακτηρα. Κατι τετοιοι «πεφωτισμενοι» σαν τον ιεροεξεταστη πατηρ-Αλεβιζοπουλο , που ειχε βαλει στις «αιρεσεις» μεχρι φαρμακεια με ομοιοπαθητικα (*κατι σχολες, κατι περιπτερα και τα τσονταδικα στην ομονοια), ενημερωνουν τον κοσμο. 




Το πρωτο (εξ αριστερων) το διαλεξε ο Page και συμβολιζει Αιγοκερω και Κρονο.
Το δευτερο ο John Paul Jones και είναι παρμένο από τις Κέλτικες Ρούνες και συμβολίζει την Εμπιστοσύνη και την Ικανότητα.
 
Το τριτο ο John Bonham και ειναι απο τις Καρτες ταρω και υπαρχει ως σχημα στην καρτα ο Ιεροφαντης και δειχνει τον δεσμο της αλληλουχιας μεταξυ Ανδρα-Γυναικα-Παιδιου και Παρελθοντος-Παροντος και Μελλοντος!!
Το τεταρτο ειναι του Robert Plant και συμβολιζει την νοηση και την συγγραφη.

Αν οι Led Zeppelin ηταν πλανητες
 

Robert Plant:
 Ο "μπροσταρης" δεν θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο εκτος απο τον Ηλιο. Εφεγγε και ελαμπε η σκηνη.

jimmy Page:
 Ο μαγος!!! Ενας Ποσειδωνιος και εξαρτημενος απο την "ασπρη"

John bonham:
 o bonzo!!! Ενας τυπος εντονα με μια εντονη κατατσαση πλουτωνια. Οτι κανω το κανω παθιασμενα και ...οπου βγει

John Paul Jones:
 Σιγουρα Κρονος!!! Αφοσιωμενος και ταγμενος στο καθηκον

1 σχόλιο: