Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί αναγνώστες της Αστρολογίας αναρωτιούνται το γιατί? Γιατί σε εμένα, γιατί στην μητέρα μου , γιατί στην φίλη μου. Γιατί συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα. Ψάχνει να βρει το αίτιο μα και το αιτιατό κατά τον Αριστοτέλη. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αρχίζει να ‘’ψάχνει’’ την Αστρολογία μετά από ένα κεραυνοβόλο χτύπημα. Κάτι που σε σημαδεύει. Όχι απαραίτητα βιολογικό –θανατικό αλλά κάτι που σε ταράζει. Ένα ψυχοσωματικό blitzkrieg (*κεραυνοβόλο χτύπημα). Μια σχέση που τελείωσε άδοξα ή που δεν ξεκίνησε. Μια προσωπική αποτυχία, μια απόρριψη , μια στραβοτιμονιά της ζωής.
Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, λέει ένα τραγούδι. Όμως εκεί , στο πιο δυνατό που λέγαμε, χρειάζεται να αναλύσουμε το γενέθλιο χάρτη. Εκεί θα μας δείξει εάν κάποιος κρύβει μέσα στην ψυχή του τσαγανό και μαγκιά ή είναι ένα «τυχερό-λάθος» της φύσης ή θα εξακολουθεί να ζει μέσα σε μια δημιουργική μιζέρια ευθυνοφοβίας.
Δεν είναι λίγες οι φορές , που ενδεχομένως , έχετε διαβάσει πως ο Πλούτωνας φέρνει την αναγέννηση. Την ανάσταση . Ελάχιστοι όμως έχετε σκεφτεί πως για να αναστηθεί κάποιος πρέπει πρωτίστως να πεθάνει. Να κατεβεί στον Άδη της Ψυχής και να παλέψει με την συνείδηση του αλλά και τον εγωισμό για να ανέβει πάλι στην επιφάνεια.
Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσεις την ζωή. Παλεύοντας στα μύχια της Ψυχής σου κατεβαίνοντας στον Άδη ως νεκρός αλλά ταυτόχρονα να είσαι μάγκας να κοιτάς τον άλλο στα μάτια και να είσαι ζωντανός. Το ξες πως είναι κερδισμένος τελικά
όποιος χαμογελάει μπροστά στην καρμανιόλα, λέει και ο Αγγελακας στο ο χαμένος τα παίρνει όλα. Κάτι σαν το παράδοξο πείραμα του Schrödinger .
O Άρης που κρύβεις στην Ψυχή σου δεν έχει να κάνει ούτε με μπράτσα ούτε με μυϊκή δύναμη. Ο Σωκράτης επί παραδείγματι ή ο Ιησούς ήταν πολύ μάγκες. Και οι δυο βίωσαν την δική τους δοκιμασία με περίσσια παλικαριά. Και οι δυο βίωσαν την δική τους ροπή προς τον θάνατο (* το μοιραίο χτύπημα που λέγαμε) όπως έπρεπε. Εκεί ο Ποσειδώνας ( το ποτηριον τούτο κατά τον Ιησού στην Γεσθημανή , η πρόταση για απόδραση προς τον Σωκράτη από τους μαθητές του) πήγε να κάνει την δουλειά του….
Εάν ο Ερμής σου προτάσσει την σκέψη την νόηση και την λογική , ο Κρόνος θα σου προτάξει το καθήκον. Αυτό που πρέπει. Ενώ ο Πλούτωνας (ή ο κυβερνήτης του 8ου σου οίκου) θα σου υποδείξει την ορμή προς τον θάνατο (κατά τον Freud).
Πολλές φορές φτάνουμε στο δίλημμα .Τι είναι σωστό και τι είναι λάθος? Εδώ είναι η δυσκολία. Παλεύεις με μια διελκυστίνδα αλλά χωρίς να το καταλάβεις η ψυχή σου είναι το σκοινί. Που τραβάν από την μια τραβάνε από την άλλη.
Οι δυσκολίες των όψεων
Οποίος γεννήθηκε ας πούμε με Ήλιο –Πλούτωνα σε εξάγωνο ή και σε τρίγωνο ακόμα βγάζει μια πειθώ δια μέσω του μαγνητισμού που εκπέμπει ο Πλούτωνας αλλά και αντοχή στις κακουχίες. Εδώ τα πιάσαμε τα λεφτά μας … Join the club!!! Εδώ πρέπει να κατανοήσεις πως ο άνθρωπος με αυτή την όψη θυμίζει λίγο το διάλογο από την ταινία Rambo που λέει ο συνταγματάρχης σε κάποιον για τον Rambo. «Αυτό που λες εσύ κόλαση ο Ράμπο το λέει …σπίτι του». Δηλαδή μπορεί να κάνεις ένα Παρίσι- Ντακάρ αλλά ένα ωροσκόπιο τέτοιο είναι η χαρά του. Αυτόν μην τον φοβάσαι στα δύσκολα. Στα χαλαρά και στα εύκολα θα σου κάνει το λάθος
Διαβάζω στο Ιντερνετ για τον Άρη – Πλούτωνα σε δυσαρμονική όψη και διαβάζω πως όσοι έχουν αυτή την όψη ο καλύτερος έχει σκοτώσει την μάνα του για να πάει εκδρομή με το ορφανοτροφείο. Όμως θα μπορούσε να είναι ως επάγγελμα ένας χασάπης ή ακόμα χειρότερα ένας σφαγέας σε ένα πτηνοτροφείο ή σε ένα αγρόκτημα. Ένας με Ερμή –Ποσειδώνα σε σύνοδο θα μπορούσε να είναι ένας εκπληκτικός πλαστογράφος . Αλλά και ένας εκπληκτικός κλειδαράς, φωτογράφος αλλά γιατί όχι και κατάσκοπος.
Η αντίδραση μετά το blitzkrieg
Κατ’ αρχήν το εν λόγω χτύπημα μπορεί να είναι από απώλεια- απόρριψη -αποτυχία. Έτσι η ‘’φόρμουλα’’ έχει ως εξής :
Μοιραίο Χτύπημα = σφοδρότητα + timing+ γενέθλια προδιαγραφή Ωροσκοπίου
Όπως αντιλαμβάνεστε η πολλαπλότητα κάποιων πραγμάτων παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι σαν τον άρρωστο που περνά εγκεφαλικό, καρδιά και ανεπάρκειες και τελικά ΄΄φεύγει’’ από μια απλή λοίμωξη του αναπνευστικού. Τα πολύ βαριά γεγονότα έρχονται και υποσκάπτουν την υγειά και το ηθικό του άρρωστου και τελικώς η χαριστική βολή έρχεται από μια αντιμετωπίσιμη και συνάμα υποδιεστερη κατάσταση.
Σε ένα χωρισμό ένας άνθρωπος με τον Άρη στον Σκορπιό παραδείγματος χάριν δεν θα αντίδραση ντε και καλά θα πάω με την φίλη σου και την ξαδέρφη σου να σε κάνω να πονέσεις. Ούτε ντε και καλά πάλι θα στην στήσω να σε ξυλοφορτώσω. Πάρα πολλές φορές ίσως στρέψει την οργή στα εσώτερα του εαυτού του. Και αυτό συνάδει και με την αυτοκαταστροφή του Άρη στον Σκορπιό. Ένας Κρόνος στον 1ο οίκο θα τον κάνει το άτομο να μάθει και να κάνει μια ασπίδα σοβαροφάνειας για να μην πλησιάζει κανείς εύκολα.
Οι διελεύσεις : Ευλογία – καταδίκη ή αναγκαίο κακό?
Ελάχιστοι μπορούν να αντιληφθούν πως η κίνηση των πλανητών μέσα από τους οίκους έχουν την έννοια της διαθμισης. Του να εξελιχθείς και να πας πιο κοντά στην ολοκλήρωση. Ας πούμε ο 12ετης κύκλος του Δια με την πάροδο του χρόνου αλλά και της ηλικίας θα σου δίνει παραπάνω ανταμοιβές και ευκαιρίες. Έτσι δεν θα σου δώσει τις ίδιες απολαβές στα 12 σου και τις ίδιες στα 36 σου χρόνια. Η παρουσία του Άρη στον 12ο οίκο είναι ας πούμε ένα βαρύ καρμικο σχολείο αλλά θα πρέπει να κατανόησης πως κάποιοι αντιλαμβάνονται την επιθυμία σου και την ροπή προς άνοδο και θέλουν να στην κόψουνε την φορά. Ένα τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον Ήλιο θα σε κάνει να εξιδανικεύσεις ίσως την μεγαλύτερη απάτη της ζωής σου. Όλα αυτά όμως επώδυνα και καλά θα τα βρεις μπροστά σου να αντικατοπτρίζονται στις άσπρες τρίχες στο κεφάλι σου. Αυτά είναι τα παράσημα της εμπειρίας.
Στηριχτείτε στα πόδια σας απλά κάνοντας σωστές και όχι πανικοβλημένες κινήσεις.
πολυ καλο
ΑπάντησηΔιαγραφή