Σάββατο 27 Αυγούστου 2011


                                                                     IAN GILLAN

                                                                 « Voice in time»

                                                                                        Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Μια εξαίρετη φωνή και ακόμα πιο εξαίρετος άνθρωπος. Η φωνή όπου έγινε ύμνος στο Jesus Christ Superstar στην ροκ όπερα του Andrew Lloyd Webber που έγινε κραυγή απόγνωσης στο Child in Time και που τελικά έμεινε μέσα στους τοπ ροκ περφομερ.  Κατά την γνώμη μου διεκδικεί μια θέση στην πεντάδα των προτιμήσεων μου μαζί με David Coverdale, Robert Plant, Eric Adams & Ronnie James Dio. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιαν Γκιλλαν τον αντικατέστησε ο David Coverdale στους Deep purple ενώ ο Γκιλλαν αντικατέστησε στους Black Sabbath τον Ronnie James Dio.
                                             

Ο άξονας που μας δείχνει σε έναν χάρτη την φωνή είναι ο άξονας Ερμή/Άρη που δείχνει την ταλάντωση των φωνητικών χορδών. Στο σχέδιο επί του κύκλου της Κλασικής Αστρολογίας βλέπεται πως είναι στις 23ο και 05’ του Καρκίνου στον 8ο οίκο. Άρα μέσω της φωνής μου (Ερμής/Άρης) βγάζω χρήματα μέσω των άλλων (8ος οίκος). Αν το προχωρήσουμε παραπέρα θα μας οδηγήσει στο κάτωθι συμπέρασμα. Η 23η μοίρα είναι μοίρα Υδροχοική και ο Υδροχόος πέφτει εμπεριεχόμενος εντος του 2ου οίκου. Ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη τον Ουρανό όπου είναι σον 7ο οίκο και η πλησιέστερη όψη που κάνει είναι η σύνοδος Ουρανού –Άρη (η εκρηκτική φωνή θα μπορούσαμε να πούμε) . Η Διαφορά μεταξύ του είναι 2 (Ο Άρης είναι στις 18 -16 που είναι ο Ουρανός =2) άρα Ταύρος (λογω του ότι είναι η διαφορά 2 ανάγεται στο  2ο ζώδιο του Ζωδιακού που είναι ο Ταύρος) . Το ζώδιο του Ταύρου είναι εντος του 5ου και του 6ου οίκου δηλαδή της διασκέδασης (5ος ) και της εργασίας (6ος οίκος). Θα μπορούσαμε να το πάμε ακόμα παρακάτω αλλά δεν θέλουμε να κουράσουμε τους αναγνώστες. Οδεύουμε προς μια ανακεφαλαίωση.  Η φωνή του Ian Gillan δια μέσω των μεσοδιαστημάτων (χωρίς να παραμερίσουμε στο ελάχιστο τους Κανόνες της Κλασικής Αστρολογίας που οι περισσότεροι γνωρίζεται) έχει ως εξής: Η φωνή (Ερμής/Άρης) αποτελεί πηγή χρημάτων από τρίτους (το μεσοδιάστημα Ερμή/Άρη πέφτει εντος του 8ου οίκου) με κυβερνήτη της αριθμητικής τιμής τον Ουρανό όπου αυτός με την σειρά του κυβερνά τον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι εμπεριεχόμενος στον 2ο οίκο  (επισφραγίζοντας αυτό που λέγαμε και για τα χρήματα) και ο Ουρανός είναι στον 7ο οίκο σε σύνοδο με τον Άρη. Άρης σύνοδος με Ουρανός ισούται με έκρηξη (άρα η εκρηκτική φωνή) η διαφορά αυτών των δυο είναι 2 άρα Ταύρος όπου είναι στον 5ο και 6ο οίκο που σημαίνει πως βγάζω χρήματα ως εργασία (6ος οίκος) με την φωνή μου (Ερμής /Άρης που είναι το ζητούμενο μας) μέσα από ένα χόμπι (5ος οίκος –απολαύσεις-χόμπιι κλπ).

                                                                Περνάμε στα της Uranian

Ερμής /Άρης (η φωνή)= Πλούτωνας /Kronos = Πλούτωνας /Zeus= ASC/Kronos = ASC/Zeus: Αλλάζοντας κοινωνικό status. Ανταπόκριση στις απαιτήσεις. Ο σκληρά εργαζόμενος. Επιτυχία σε συνεργασία με άλλους.

Aries Point (η εικόνα στην κοινωνία) = Aries Point /Δίας = MC/Ερμής = ASC/Ποσειδώνας: Καλή τύχη- επιτυχία και διασημότητα. Η Φήμη. Εκφέροντας και έχοντας την άποψη για τα δρώμενα στον κόσμο γενικότερα. Ουτοπία. Το άτομο που είναι στον δικό του κόσμο.
                                             
ASC (οι επιρροές από το περιβάλλον μου) = Ποσειδώνας/Apollon=  MC/Zeus = Αφροδίτη /Admetos = ASC/Πλούτωνας= MC/Kronos= Ήλιος /Hades = Πλούτωνας= Aries Point /Vulcanus : Η αλήθεια έρχεται στο φως. Προβληματικές συνεργασίες. Διδασκαλία. Θέληση για επιμόρφωση. Σεβασμός και συμπόνια από μερικούς. Ακολουθω  άτομα με ηγετικές τάσεις. Πράγματα ή θέματα που απογοητεύουν μέσω της κακής ποιότητας. Ένας ψυχαναγκασμός να πραγματοποιηθεί μια συμφωνία με το ζόρι. Ο μπροστάρης. Αυξανόμενη ώθηση να ολοκληρωθεί κάτι. Για να φέρει σε έναν μετασχηματισμό. Μια αλλαγή η οποία είναι τουλάχιστον επιβεβλημένη. Ένα άτομο το οποίο είναι επιφανής στην κοινωνία.


MC (μέχρι που μπορώ να φτάσω) = Κρόνος /Πλούτωνας = ASC/Κρόνος  = Σελήνη= Βόρειος Δεσμός /Poseidon =Σελήνη /Poseidon: Ένας άμεσος χωρισμός. Δυσκολία προσαρμογής και αφομοίωσης. Αργή ανάπτυξη. Η φυγή ενός συνεργάτη. Οι συνεργάτες με αφήνουν στα «κρύα» του λουτρού. Ο πόνος που αφήνει ένας χωρισμός.  Η διανοητική επαφή με το κοινό. Προετοιμασία για μια νοητική εργασία. Επαφές με ομοϊδεάτες.

                                              3 Ιουνίου 1970 –Deep Purple in Rock



Στην εν λόγω ημερομηνία κυκλοφορεί το LP  με το εκπληκτικό τραγούδι Child in Time όπου έμελλε με την τεχνική του αρτιότητα να αλλάξει άρδην τα μέτρα σύγκρισης στην ροκ και μεταλ  σκηνή.


SARC MC= Ουρανός/Apollon = MC/Άρης= Ήλιος /Poseidon= Cupido/Apollon= Ερμής /Ποσειδώνας = Aries point /Admetos:  Η  επιτυχία μέσα από νεωτερισμούς.  Τα πνευματικά και νοητικά ταλέντα και ικανότητες. Ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης. Ένα άτομο όπου έχει ένα χάρισμα της διαίσθησης. Ταλέντο σαν συγγραφέας. Η εξάντληση.

SARC APOLLON= Άρης /Cupido= Σελήνη /Ερμής = Ερμής/Poseidon= ASC/Hades = Άρης /Ουρανός :  Συνεργασία που στέφεται με επιτυχία . Ερχόμενος σε επαφή με άτομα ιδίων πεποιθήσεων.  Μεγάλες ενέργειες. Μιλώντας για εκρήξεις.

   Οι στίχοι λένε

"Γλυκό παιδί σύντομα θα δεις τη γραμμή......αυτή που χωρίζει το καλό με το κακό ......δες τον τυφλό άνδρα να πυροβολεί στο πλήθος .....σφαίρες πετούν και ¨παίρνουν¨ χρωστούμενα ......"
"Αν υπήρξες κακός .... ω Κύριε στοιχηματίζω ότι έχεις υπάρξει .....και χτυπηθείς από σφαίρα ...τότε καλύτερα κλείσε τα μάτια ...χαμήλωσε το κεφάλι σου και περίμενε τον εξοστρακισμό".

Πάμε στον Μάρτιο του 1972 που κυκλοφορεί το Machine Head και περιεχει τον ΥΜΝΟ του Ροκ (όσοι μαθαίνουν κιθάρα ίσως είναι το πρώτο riff που επιχειρούν να παίξουν) το Smoke on the Water.

SARC Hades = Ποσειδώνας /Kronos = Ποσειδώνας /Zeus: μια εταιρεία-ένα project καταστρέφεται από επιτυχία. Απώλειες από πυρκαγιά δια μέσω μειγμάτων αερίου.

Το Smoke on the Water λέει:

We all came out to Montreux
On the Lake Geneva shoreline
To make records with a mobile
We didn't have much time
Frank Zappa and the Mothers
Were at the best place around
But some stupid with a flare gun
Burned the place to the ground
Smoke on the water, a fire in the sky, smoke on the water
They burned down the gamblin' house,
It died with an awful sound
and Funky Claude was running in and out
Pulling kids out the ground
When it all was over
We had to find another place
But Swiss time was running out
It seemed that we would lose the race
Smoke on the water, a fire in the sky, smoke on the water

We ended up at the Grand Hotel
It was empty cold and bare
But with the Rolling truck Stones thing just outside
Making our music there
With a few red lights and a few old beds
We make a place to sweat
No matter what we get out of this
I know, I know we'll never forget
Smoke on the water, a fire in the sky ,smoke on the water

" Ηρθαμε στο Montreux ...στην άκρη της λίμνης Geneva να γράψουμε ένα δίσκο .....δεν είχαμε πολύ χρόνο ....ο Frank Zappa and the mothers ήταν εκεί γύρω .....αλλά ένας ανόητος με ένα πιστόλι φωτοβολίδων έκαψε όλο το μέρος ...... τώρα ......
" Καπνός στο νερό ....φωτιά στον ουρανό ....καπνός στον ουρανό ....πανωλεθρία ....."
" Ξέρετε .....έκαψαν το καζίνο .....πέθανε με έναν απαίσιο θόρυβο .....ο Funky Claude έτρεχε μέσα έξω ....σώζοντας παιδιά .....όταν όλα τελείωσαν έπρεπε να μας βρεί άλλο μέρος .....ο Σουηδικός μας χρόνος τελείωνε ....φαινόταν ότι θα χάσουμε τον άγωνα τώρα .......

" Καπνός στο νερό ....φωτιά στον ουρανό ....καπνός στον ουρανό ....πανωλεθρία ....."

" Ξέρετε ....καταλήξαμε στο Grand Hotel .......ήταν άδειο , κρύο και γυμνό ....με το φορτηγό των Rolling Stones απ έξω ....γράφοντας την μουσική μας εκεί κάναμε τα λιγοστα κόκκινα φώτα , κρεβάτια και όλο το μέρος να ¨ιδρώσει ¨ .....δεν ξέρω τι πρόκειται να βγεί απ αυτό ....ξέρω όμως ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε ......το
" Καπνός στο νερό ....φωτιά στον ουρανό ....καπνός στον ουρανό ....πανωλεθρία ....."








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου