Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ελευθερία Βουλήσεως και Αστρολογία (Μερος Α’)


                                

                                   «Μοίραν δ’ ού τι φυγείν έπορεν»

                                       Δημοσθένης (περί Στεφάνου)



Στο παραπάνω απόφθεγμα του Δημοσθένους έχουμε την άποψη πως από την μοίρα του δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Πολλοί θιασώτες της Αστρολογίας θεωρούν πως υπάρχει ελευθέρα βούληση. Ίσως και να έχουν δίκιο αν κινηθούν επάνω στους άξονες του «εγώ πιστεύω» απαλείφοντας τους άξονες του «εγώ γνωρίζω». Διότι η πίστης δηλώνει πεποίθηση και όχι γνώση.

Ας τα δούμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή. Οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα που ακόμα και σήμερα είναι πολύ μπροστά. Για αυτά μίλησαν οι μεγαλύτερη φιλόσοφοι και επιστήμονες του κόσμου .  Δυστυχώς όμως πολλοί από εμάς ασπάζονται έναν δυτικό τρόπο σκέψης όπου στηρίζεται μέσα από την Αρχαιοελληνική γραμματεία αλλά σε μια πιο «όπως με βολεύει» μορφή» . Κάτι αστρολογικά ζητήματα ψυχοκεντρικά  όπου ουσιαστικά συμβάλλουν στην βελτίωση του εαυτού μας. 

Δεν θα μπω στην διαδικασία να τα κρίνω ή να τα κατακρίνω απλά συνιστώ  σε όσους θέλουν να κάνουν μια έρευνα στο διαδίκτυο και να δουν εάν οι ιδρυτές και εμπνευστές των πρώτων αυτών θεωριών (εννοώ Dane Rudhyar & Helena Petrovna Blavatsky) δηλαδή πόσους γάμους έκαναν , τι διάρκεια είχαν, τι ζωή έζησαν, τι τέλος είχαν και τότε το συζητάμε ξανά. Αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την προσφορά και επιτεύγματα τους στην Αστρολογία . Όμως εάν αυτοί «τελικά υπάκουσαν» στις προσταγές της μοίρας τότε τι γίνεται με τους απλούς και μη μυημένους ανθρώπους;;;;

Άλλωστε όσοι από εσάς επιθυμούν και μελετήσουν τα Χριστιανικά Κείμενα (Αγία Γραφή κλπ) θα  δουν πως τα εν λόγω Βιβλία είναι βαθύτατα μεταφυσικά. Τόσο που στα χέρια των παπάδων  γίνονται περίγελως . Ας δούμε μερικά αποσπάσματα:

·         "Και ενώ ανεχώρει, είδεν άνθρωπον τυφλόν εκ γενετής. Και ηρώτησαν αυτόν οι μαθηταί αυτού,λέγοντες: τις ήμαρτεν, ούτος ή οι γονείς αυτού, ώστε να γεννηθεί τυφλός;"                         

                                                                                               "Κατά Ιωάννην" Ευαγγέλιο,κεφ.Θ.1:

·         "...επειδή η φύση μου ήταν αγαθή σαν του παιδιού, τώρα, είχα την τύχη να έρθω σε ένα αμόλυντο σώμα..." (Σοφία Σολ. Η : 19-20).

·         "...βάσανα θα έχουν οι αμαρτωλοί που ξεχνούν το Νόμο του Ύψιστου Θεού...όταν πεθάνουν θα βασανιστούν και όταν ξαναγεννηθούν θα υποφέρουν..."(Εκκλησιαστής).



Ο Μεγάλος Δάσκαλος της Uranian και κατά την γνώμη μου μια από τις μεγαλύτερες ευφυΐες που έχει αναδείξει η Αστρολογία ο Hermann Lefeldt είχε πει για την ελευθερία βουλήσεως: « Έχετε την ελευθερία να αποφασίσετε αν μετά την Εκκλησία  θα πιείτε μπύρα στο μπάρ ή όχι. Μέχρι εκεί φτάνει η ελευθερία σας».

Ακόμα και η επιστήμη δείχνει πως οι αντιδράσεις μας τελικά δεν είναι και τόσο ακαριαίες. Πως υπάρχουν μοτιβα αντιδράσεων και πως κάποιες κινήσεις έστω και μη συνειδητά είναι προαποφασισμένες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου