Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κλειστο Κυκλωμα -Μια πρωτη γνωριμια



                        Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ -ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Για να κατανοηθεί η αληθινή έννοια της αστρολογίας , είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτή η εσωτερική σχέση και ταυτότητα του Μικρόκοσμου με το Μακρόκοσμο καθώς και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Μικρόκοσμος θεωρείται ο άνθρωπος και μακρόκοσμος το σύμπαν. Ο άνθρωπος και το σύμπαν συνδέονται με μια σχέση ενέργειας, που ξεκινά τη στιγμή της πρώτης του αναπνοής (ως νεογέννητου οργανισμού) και υφίσταται σε όλη τη διάρκεια της ζωή του.


Βασική αρχή της παραπάνω ενεργειακής σχέσης είναι η ολιστική φύση του σύμπαντος. Σύμφωνα με την οποία το όλο (σύμπαν) αποτελείται από τα μέρη (άνθρωποι) τα οποία λειτουργούν σε πλήρη αντιστοιχία με το ευρύτερο σύνολο (σύμπαν). Άρα η διάταξη και η οργάνωση των λειτουργιών και δυνάμεων του σύμπαντος συνδέονται με τη δομική ανάπτυξη και λειτουργία του ατόμου, το οποίο αποτελεί μικρότερο σύνολο του.

Κάθε ατομική οντότητα την στιγμή γέννησης συντονίζεται με τις δονήσεις του σύμπαντος και ανταλλάσσει ενέργεια με αυτό. Το ορισμένο ενεργειακό μοντέλο που διαμορφώνεται τότε , καθορίζεται από τους ορισμένους έναστρους σχεδιασμούς στον ουρανό ακολουθώντας το νόμο της αντιστοιχίας , κατά τον οποίο ότι γίνεται ή γεννιέται κάποια δεδομένη στιγμή, φέρει αναπόφευκτα τις ποιότητες τις στιγμές εκείνης (κατά τον Jung, C.G. νόμος συγχρονικότητας). Μια εξελιγμένη έννοια της αναλογικής σχέσης « Όπως άνω, έτσι και κάτω».

Η αστρολογία συσχετίζει το σύμπαν με τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του συμβολισμού. Κάθε σύμβολο που χρησιμοποιεί αντιπροσωπεύει την πρωταρχική ιδέα μιας αρχής η οποία εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές. Η πρωταρχική ιδέα είναι αμετάβλητη ενώ η εκδήλωση μπορεί να αναπτυχθεί και να διαφοροποιηθεί. Για παράδειγμα, η ιδέα της επικοινωνίας μπορεί να αποκαλυφθεί με διαφορετικούς τρόπους όπως το λόγο, το βιβλίο, το αυτοκίνητο, το κινητό τηλέφωνο.

Η πρωταρχική ιδέα είναι η επικοινωνία αλλά εξελίσσεται και διαφοροποιείται ο τρόπος που εκδηλώνεται.


Η αστρολογία λοιπόν αποτελεί μια συμβολική γλώσσα που εκφράζει το ενεργειακό σύστημα σύμπαντος – άνθρωπου θεωρώντας το σύμπαν ένα ενιαίο οργανωμένο σύνολο που υποσύνολο του είναι ο άνθρωπος, ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το σύμπαν.


                              Ο τρόπος σύνθεσης -μελέτης και ερμηνείας

Παρακάτω παραθέτιθεται ο μηχανισμός του τρόπου μελέτης και ερμηνειας


ΠΛΑΝΗΤΕΣ : εκφράζουν ενέργειες που εκδηλώνονται ως τάσεις, ανάγκες και κίνητρα.

Ζ Ω Δ Ι Α : υποδεικνύουν τον τρόπο που θα διοχετευθούν οι ενέργειες , με άλλα λόγια δείχνουν την ποιότητα με την οποία θα εξωτερικευτούν οι λειτουργίες των πλανητών.

Ο Ι Κ Ο Ι : υποδεικνύουν τους τομείς δράσης - εκδήλωσης των συγκεκριμένων λειτουργιών και ενεργειών (όπως έχουν διαμορφωθεί από τη φύση των πλανητών και των ζωδίων)

Γ Ω Ν Ι Α Κ Ε Σ Ο Ψ Ε Ι Σ: υποδεικνύουν τον τρόπο (άνετα – κοπιαστικά) με τον οποίο το άτομο λειτουργεί και αφομοιώνει τις ενέργειες δηλαδή το ειδικό ενεργειακό δυναμικό του ατόμου.


                    Κλειστό Κυκλωμα - Ο χαρτης του Άντονι Χοπκινς


Ας δούμε τι λέει ο χάρτης του με βάση την θεωρία του κλειστού κυκλώματος:








Κατ’ αρχήν η μείζονα όψη είναι το τρίγωνο Ηλίου-Ουρανού. Ο Ήλιος κυβερνήτης του 7ου οίκου (*οι άλλοι) στον 11ο οίκο (ιδανικά) στο ζώδιο του Αιγόκερω οπού καταλαμβάνει θέση μέσα στον 12ο οίκο. Η αριθμητική τιμή του 12ου οίκου είναι 21 δηλαδή αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη. Ο κυβερνήτης του Τοξότη ο Δίας στον 12ο οίκο σε μοίρα Υπέρτατης Ισχύος και στον 12ο οίκο σένα οικείο οίκο αλλά στο ζώδιο του Υδροχόου. Άρα εγώ (Υδροχόος) αποκτώ ισχύ (10ος ) και μάλιστα μεγάλη (2η μοίρα) μέσα από δραστηριότητα του λογού και της κίνησης (*3ος οίκος).     




 
 
Το επάγγελμα : Θα κοιτάξουμε 6ο και 10ο οίκο. Ο 6ος οίκος έχει κυβερνήτη την Σελήνη στον 10ο οίκο στην 24η μοίρα στο ζώδιο του Τοξότη. Έχουμε άρα φήμη (10ος ) από την εργασία που παράγει (Σελήνη στου 6ου οίκου) στην 24η μοίρα (μοίρα με αριθμητική τιμή Ιχθυώδη οπού οι Ιχθείς είναι εμπεριεχόμενο. ) του Τοξότη. Αριθμητική τιμή 24 = Ποσειδώνας οδηγεί στον 1ο οίκο οπού είναι εμπεριεχόμενος. Άρα κάνοντας κάτι Ποσειδώνιο που δεν είναι «το πραγματικό του πρόσωπο» (1ος οίκος-ΕΓΩ). Μέσα έχει τον Πλούτωνα στον 6ο οίκο ανάδρομο στην 29η μοίρα του Καρκίνου. Ο Πλούτωνας εκεί είναι κυβερνήτης του Σκορπιού οπού έχει το 9ο οίκο. Άρα ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με το εξωτερικό (Πλουτούν του 9ου στον 6ο) με τον Πλούτωνα στην 29 η μοίρα δηλαδή μοίρα Λέοντα οπού πέφτει η ακμή του 7ου (έχει σύζυγο Κολομβιανή). Ο Πλούτωνας από τον 6ο οίκο κάνει αντίθεση με τον Δια στον 12ο οίκο. Η αντίθεση αυτή βγάζει αριθμητική τιμή -3 άρα Δίδυμοι δηλαδή το σημείο του 4ου οίκου. Αυτό δείχνει την διασημότητα (Πλούτωνας –Δίας) και μάλιστα μεγάλη (Δίας στην 2η μοίρα) μέσα από την εργασία που είναι και δοκιμασία (φανταστείτε ρόλους ). Ο Ωροσκόπος στην 22η μοίρα του Υδροχόου (η μοίρα της Δολοφονίας κατά Στογιανοβιτς) και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ήλιο (οπού είναι και η μείζονα όψη) οπή η αριθμητική τιμή (Ήλιος και Ουρανός αμφότεροι στην 9η μοίρα άρα Τοξότης) όχου Τοξότη στον 10ο οίκο. Άρα θα γίνω διάσημος (10ος οίκος) μέσα από έναν φόνο (22η μοίρα) ο οποίος όμως θα σχετίζεται με τον λόγο και την κίνηση (3ος οίκος) . Ο ρόλος του Χάνιμπαλ Λέκτερ!!!!!

Σημειωση: Η θεωρία δεν ειναι δική μου έχω απλα την νομή και κατοχή των πνευματικων δικαιωμάτων
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου