Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ και η Uranian στα Καγκελα


                                                                        Π.Α.Ο.Κ
                    « Θα φέρω τον κόσμο…Τούμπα»
Ο Π.Α.Ο.Κ ιδρυθηκε στις 20/3/1926 στην Θεσσαλονίκη. Ιδρυτές του ήταν προσφυγες από την Κων/πολη . Ο Π.Α.Ο.Κ είναι από τις ομάδες που ή τις αγαπας ή τις μισεις. Το σιγουρο είναι πως αδιαφορη δεν σου μένει.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ 1926-1927 αποτελούνταν από:

1) Πρόεδρος: Τ. Τριανταφυλλίδης,
2) α' αντιπρόεδρος: Π. Καλπακτσόγλου,
3) β' αντιπρόεδρος: Αθ. Αθανασιάδης,
4) γενικός γραμματέας: Κ. Κρητικός,
5) Ειδικός Γραμματέας, Μ. Τσούλκας,
6) ταμίας: Θ. Ιωακειμόπουλος,
7) έφορος ποδοσφαίρου: Α. Αγγελόπουλος,
8) σύμβουλοι: Μ. Κωνσταντινίδης και
9) Σ. Τριανταφυλλίδης.
Tο πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο: υπογράφηκε από το Σύλλογο στις 5 Σεπτεμβρίου 1928. Σύμφωνα με αυτό, ο ποδοσφαιριστής Ετιέν, ο οποίος είχε έρθει από το Σύλλογο ΠΕΡΑΚΛΟΥΜΠ της Κωνσταντινούπολης, θα εισέπραττε μηνιαίως 4.000 δρχ. Το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Ιατρό κ. Μελετίου (Πρόεδρο του ΠΑΟΚ) και από το Γενικό Γραμματέα, κ. Σακελλαρόπουλο.

Το 1959 «μετακομίζει» την έδρα του από το «Σιντριβάνι» στην ιστορική Τούμπα. Ο Π.Α.Ο.Κ είναι η λαοφιλέστερη ομάδα στην Βόρειο Ελλάδα.
Πέρασε μεγάλες «μπόρες» επι ημερών Βουλινού αλλά κυρίως επι Μπατατουδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε γίνει «πλυντήριο» έφτασε να χρωστά περί τα 20δις € και φυσικά δεν ετυχε της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως άλλες ομάδες των Αθηνών (ολυμπιακός επι κοσκωτα, υπαγωγή άρθρου 44 τύπου ΑΕΚ). Ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντονα έχει δηλώσει πως το γήπεδο που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η «πυρωμένη» Τούμπα. Ένας Π.Α.Ο.Κ , σίγουρα όχι με τις ευρωπαϊκές παραστάσεις άλλων ελληνικών ομάδων (περισσότερο ευρωπαϊκή ομάδα είναι σαφέστατα ο Παναθηναϊκός) αλλά με μια φανέλα με το δικό της ειδικό βάρος.




Το πρωτάθλημα του 1976 και του 1985: Μεγάλη διαφορά υπήρχε μεταξυ των δυο ομάδων. Η ομάδα του 1976 είχε ένα καλοδουλεμένο σύνολο αλλα με εξέχουσες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες Κουδας, Αναστασιάδης, Γκουερινο, Ιωσηφιδης , Ορφανος  ενώ το 1985 είχε παίχτες που απάρτιζαν ένα εκπληκτικό σύνολο και ας μην είχαν την ιδια ποδοσφαιρική ποιότητα.
                                              Ο χάρτης
                           Ο LM & LA και η λάβα της Τούμπας
Local Ascendant (LA): ASC/APOLLON=MOON’S NODE/SATURN =HADES/VULCANUS=MERCURY/VULCANUS: Θεατές που έρχονται εξ αποστάσεως. Αποξένωση. Δυνατή κίνηση και παλμός. Ισχυρή σκέψη και επιρροή. Αντιμέτωπος με την διαφθορά. Χαμός.

Local Meridian (LM): JUPITER/URANUS=SUN/MOONS NODE= URANUS/NEPTUNE=PLUTO/KRONOS=VULCANUS:  Επιτυχία και μεταστροφή της τύχης. Η επαφή με το κοινό. Έλλειψη συναίσθησης-μεταφυσικές εμπειρίες. Επίτευξη των στόχων δια μέσω δοκιμασιών. Ισχυρές επαφές που συνδράμουν όπου χρειαστεί. Αισιοδοξία. Επανάσταση. Σοκαριστικες εμπειρίες. Προεξέχουσα προσωπικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου