Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση στον αναγνώστη Ερωτόκριτο



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η απάντηση μου έγινε εδώ γιατι στο blog του Ερωτόκριτου   http://erotokritosx.blogspot.com/2011/12/astrology.html   μου έβγαζε προβλημα με τα HTML που έβαζα.

Αγαπητέ Ερωτόκριτε…

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή το κείμενο σου και δεν με εξέπληξε. Ενώ έχεις πολύ καλή «πένα» πασπαλισμένη με την κρητική ντοπιολαλιά κάπου χάνεις όταν μιλάς για πράγματα που ΔΕΝ κατέχεις ή που σε έχουν πειράξει.

Ομιλείς για την Αστρολογία χωρίς  να την έχεις μελετήσει και καταφέρεσαι εναντίον της. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στην παρέα σου λες κατά τα λεγόμενα σου δεν μιλάγατε ποτέ για συναστρίες. Φυσικά ούτε και εγώ στην παρέα μου μιλούσαμε για  αεροναυτική, περίδεση ή μαστεκτομή. Αυτό που ζούμε στην εποχή του τίποτα , κατά τα λεγόμενα σου, για τον άνθρωπο λέγεται γνωστική συνείδηση. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό έμβιο ον που γνωρίζει ότι θα πεθάνει καθώς επίσης έχει και ηθικούς φραγμούς. Λες για μετενσάρκωση και μετεμψύχωση. Παραμύθια της χαλιμάς. Πάρε ένα βιβλίο του DrIan Stevenson με τίτλο «Μετενσάρκωση και Βιολογία». Ο Ian Stevenson- γιατρός καθηγητής Ψυχιατρικής αποδεικνύει με ντοκουμέντα πως η μετενσάρκωση ισχύει.
Ο Arch Crawford είναι ένας αστρολόγος ο οποίος των εμπιστεύονται χρηματιστηριακές σαν την Merrill Lynch ενώ το περιοδικό ΤΙΜΕ τον ανακήρυξε το 1992 ως τον καλύτερο χρηματιστηριακό αναλυτή. Ο Henry Weingarden ήταν ο πρώτος που προσελήφθη ως Astrological Executive Analyst. Προφανώς και αυτά δεν τα έψαξες ποτέ γιατί δεν είχες ανάγκη να τα μάθεις. Αναφέρεσαι για την New Age εποχή και πετάς μέσα την Αστρολογία ως αμερικανιά που φύτρωσε στην Ελλάδα. Απλά προς ενημέρωση η Αστρολογία μετρά Πολλούς αιώνες.  Κλασσικό παράδειγμα : «Ηράκλειτος εντεύθεν αστρολόγο φησι τον Ομηρον» δηλαδή κατά τον Ηράκλειτο ο Όμηρος ήταν αστρολόγος. Κατά συνέπεια αυτά που λες περί New Age είναι κομματάκι άκυρα.
Τωρα μιας και το έριξες με την επιστήμη για δες και αυτά:
Ας δούμε λοιπόν μερικά αναμφισβήτητα γεγονότα που επιστημονικά τεκμηριώνουν ( ακόμα και πειραματικά, αρκετά εξ αυτών )την Ύπαρξη της Αστρολογίας

• Ο 8ος οίκος στην Αστρολογία που αντιστοιχεί στο 8ο ζώδιο , δηλαδή το ζώδιο του Σκορπιού έχει τις εξής ιδιότητες: ΛΙΜΠΙΝΤΟ- ΚΡΥΦΑ ΠΑΘΗ- ΘΑΝΑΤΟΣ. Ο μεγάλος πατέρας της ψυχολογίας Sigmund Freud στην προτελευταία επιστημονική διατριβή
ʽʼ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣʼʼ  (Jenseits des Lustprinzips) του λέει πως υπάρχει μια δύναμη λέει πως υπάρχει μια δύναμη πολύ πιο ισχυρή από την λίμπιντο. Την δύναμη αυτή την ονομάζει todestrieb ή ορμή προς τον ΘΑΝΑΤΟ.!! 

• Ο Γάλλος στατιστικός Michel Gauqeulin ξεκίνησε μια έρευνα στατιστική με σκοπό την απόρριψη της Αστρολογίας ως ψευδό- επιστήμης.. Με δειγματοληψία 30.000 ωροσκοπία ( στατιστικά παραδεκτό) έγινε ο ίδιος οπαδός της Αστρολογίας. Ένα από τα πορίσματα του ήταν πως όταν ο Άρης και ο Κρόνος είναι σε συγκεκριμένη θέση δίνει Ιατρικό επάγγελμα. Από πολλούς δεν είναι αποδεκτή η έρευνα διότι στατιστικά είναι μικρό το δείγμα. Αναλογιστείτε πως για την κυκλοφορία ενός φαρμάκου ή εμβολίου αρκεί το πείραμα σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους , ενώ για τις εκλογές με τα περιβόητα exit polls έχουν ασφαλές δείγμα με 2.000-3.000 άτομα το πολύ.
• Ο Dr.Andrews Ιατρός , συγγραφέας του άρθρου << Moon talk- The cyclic periodicity of Haemorrhage>> αναφέρει στο εν λόγω άρθρο του πως κατά την διάρκεια της Πανσελήνου έχουμε αύξηση στις ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ & ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ κατά 92%
• Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής Κλιματολογίας με έδρα την Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α σε συνεργασία με Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία αλλά και την Ιατρική Σχολή της Πενσυλβανια διεξήγαγαν έρευνα τριετούς διάρκειας ( 1959-1961) με θέμα τις μεταλλαγές των ανθρώπινων αντιδράσεων στις φάσεις της Σελήνης. Τα πορίσματα τα οποία εκπονήθηκαν από την εν λόγω έρευνα κάνουν λόγο πως οι Εκλείψεις, η Πανσέληνος και οι δυσαρμονικές σύνοδοι κακεργετών πλανητών μεταξύ τους έχουν να κάνουν με την διαφοροποίηση της πίεσης του αέρα αλλά και της ποσότητας των ιόντων της ατμόσφαιρας και αυξάνουν κατακόρυφα ( πολύ άνω του ετησίου μέσου όρου) εγκλήματα, φόνους, βιασμούς κλπ .
• Ο Καθηγητής Frank Brown του Northwestern University με εργαστηριακά πειράματα αποδεικνύει ότι τα ζώα & τα φυτά αντιδρούν στις αλλαγές της μαγνητικής ατμόσφαιρας της Γης και οι οποίες προέρχονται από τον Ήλιο, την Σελήνη και τους Πλανήτες . Ουσιαστικά ο Dr Brown λέει πως το βιολογικό ρολόι του καθενός ουσιαστικά ακολουθεί τους ρυθμούς του γεωφυσικού του περιβάλλοντος.
• Η NASA χρησιμοποιεί για την πρόβλεψη των Ηλιακών εκλάμψεων έναν υπολογισμό ο οποίος ανήκει στον Dr Richard o οποίος είναι Επικεφαλής του Κέντρου Ηλεκτρονικής Έρευνας της NASA. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί τα διανύσματα της βαρύτητας Ερμή, Αφροδίτης, Δια και Κρόνου.
• Ο επόμενος 11ετης κύκλος του Ήλιου θα είναι κατά 50% πιο ισχυρός. Αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα οι δορυφόροι αλλά και οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να υποστούν μεγάλες βλάβες από τα μεγάλα μαγνητικά φορτία.
• Το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό National Geographic News αναφέρει σχετικά πως το φεγγάρι επηρεάζει την παλίρροια μέσω της βαρυτικής έλξης κατά τα λεγόμενα του αστρονόμου του Αμερικανικού Παρατηρητηρίου του Ναυτικού στην Ουάσιγκτον, Geoff Chester. Υπάρχει βέβαια ένας διχασμός μιας και ένας γεωφυσικός από το Κολοράντο αμφισβητεί τα λεγόμενα του μιας και τα αντικρούει με την πρόφαση πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Όμως ένας άλλος επιστήμονας ο James Berkland που είναι συγγραφέας του συγγράμματος SYZYGY –En Earthquake Newsletter αναφέρει στο εν λόγω σύγγραμμα πως η βαρυτικη έλξη Ηλίου- Σελήνης και άλλων πλανητών διεγείρουν την σεισμική δραστηριότητα. Θεωρητικά αυτό έχει κάποια επιστημονική βάση γιατί όπως λέει και ο αστρονόμος Chester μιας και οι τεκτονικές πλάκες επιπλέουν. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως την πρόκληση σεισμών μπορεί να την προκαλέσει ακόμα και η κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης ή ενός φράγματος , φανταστείτε δηλαδή τι μπορεί να συμβεί αν σκεφτούμε πως το σχήμα της Γης είναι γεωειδες το οποίο είναι ένα ΄΄ φανταστικό περίγραμμα΄΄ που συμπίπτει με την μέση στάθμη των υδάτων των ωκεανών και την επέκταση του διάμεσου των ηπείρων . Αναλογισθείτε μια ενδεχόμενη ΄΄παραμόρφωση΄΄ αυτής του νοητού σχήματος τι μετατόπιση υδάτινων φορτίων θα προκαλούσε. Μέσα από αυτές τις παρατηρήσεις ο Berkland έχει καταφέρει να προβλέψει με ακρίβεια αρκετούς σεισμούς , μεταξύ αυτών και τον σεισμό του Σαν Φραντζισκο το 1989.


• Ο Διάσημος αστρονόμος Γ. Στρομπεργκ αναφέρει πως υπάρχει ένα σταθεροποιητικό μοντέλο υπεύθυνο για την διαμόρφωση του ανθρωπίνου ιστού. Έτσι τα ζωντανά πεδία ενός εμβρύου καθώς αναπτύσσεται διατηρούν το ίδιο μοντέλο συχνοτήτων, καθώς υφίσταται τεράστιες αλλαγές σε μέγεθος και τελικά γίνεται ανθρώπινο ων. .Κατά τον ίδιο τον Στρομπεργκ το φυσικό σώμα δεν είναι η αιτία των ενεργειακών πεδίων αλλά το αποτέλεσμα!!!


• Κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό ( με ιδιαίτερο αντί- αστρολογικό ζήλο) αναφέρει σε άρθρο του πως σύμφωνα με τις τελευταίες ανακαλύψεις των επιστημόνων η ελεύθερη βούληση είναι πολύ πιο μικρή από ότι φανταζόμαστε μιας και το 95% των πράξεων μας είναι ασυνείδητες ( προέρχονται από το ασυνείδητο).




Νομίζω πως αυτά είναι μερικά επιστημονικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η Αστρολογία έχει και χρήση ορθή αλλά και επιστημονική υπόσταση. Ασφαλώς και κάποιοι θα έχουν τις αντιρρήσεις τους αλλά ibi dubium ,ibi libertas δηλαδή όπου υπάρχει αμφιβολία υπάρχει και δημοκρατία. Η φυσική ας πούμε ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί το τι είναι η βαρύτητα αλλά πάραυτα η βαρύτητα υπάρχει. Θα πρέπει απλά να σκεφτείτε αυτό :ʼʼ Όσο ο άνθρωπος θα ζει μέσα στο φυσικό του σώμα θα ζει και θα υπόκειται στους Νόμους και τις συνθήκες του φυσικού περιβάλλοντος του.


Σου εξήγησα πως η Αστρολογία , ή μάλλον οι πλανήτες δεν προκαλούν αλλά υποδεικνύουν.

Πάμε τώρα στα ευφυολογήματα για προβλέψεις του παρελθόντος. Λες για εκπληκτικά αποτελέσματα και του παρελθόντος. Επικαλούμενος λοιπόν την επιστήμη της Ιατρικής οι γιατροί για να μάθουν να κάνουν τομές και ανατομία τις κάνουν σε πτώματα. Και τα άτιμα δεν βγάζουν άχνα. Είδες;;; Προκειμένου να γίνει χειρούργος έχει κάνει αρκετά case studies. Σωστά;;;

Τέλος δεν χρειάζεται να είναι κανείς και μένταλιστ για να καταλάβει πως το άρθρο ή μάλλον τα άρθρα που έχεις γράψει δεν είναι για την αστρολογία αλλά γιατί κάποια σου έκανε τάκλιν στο 90 λίγο πριν σκοράρεις . Η Υδροχοινα σου έκανε ζημιά και επειδή προφανώς καταπιάνεται  με τα ζώδια την χτυπάς εκεί
Τέλος αν ασχολήθηκες 3-4 χρόνια με την αστρολογία σε επίπεδο προβλέψεων από τα περιοδικά είναι φυσιολογικό να μην αποκόμισες τίποτα. Είναι σαν να θέλεις να μάθεις για το σεξ διαβάζοντας Maxim, Esquire , Playboy. Το πολύ –πολύ να έχει χορτάσει το μάτι σου αλλά ο σκοπός σου δεν θα επιτευχθεί. Επίσης εάν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ δεν γνωρίζεις.

Ο J.P.Morgan (κροισος-μεγιστάνας) είπε: «Οι εκατομμυριούχοι δεν γνωρίζουν την Αστρολογία. Οι πολυεκατομμυριούχοι την χρησιμοποιούν».
Ο διασημότερος χρηματιστηριακός αναλυτής στον κόσμο ο W.D. Gann έβγαλε τα πορίσματα (όλοι οι χρηματιστές χρησιμοποιούν την Gann τεχνική που την προσάρμοσε με αλγόριθμους) με βάση την Αστρολογία.

Επιπροσθέτως  σου στέλνω και κάποιες προβλέψεις:
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ=ARIES POINT/ΟΥΡΑΝΟΣ= Ένας θάνατος με πανελλήνιο αντίκρισμα. Ένα τέλος
ZEUS=ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/KRONOS=MC/HADES=ΟΥΡΑΝΟΣ: Προβλήματα που προκύπτουν με ζητήματα πολεμικών εξοπλισμών και ειδικά αεροσκαφών -πυραύλων κλπ
Μια μίνι ανασκόπηση του προηγούμενου μήνα
Kronos=ΟΥΡΑΝΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ=Hades/Kronos
Αλλαγές στην σύνθεση του κράτους. Αλλαγές ηγεσίας. Ένας “βρώμικος” τρόπος για να πραγματοποιήσω τις απειλές μου.
Ο τρόπος εκβιασμού της κυβέρνησης για τις εκλογές ήταν καταλυτικός.

Zeus=Cupido/Poseidon
Εμφάνιση νέας ηγεσίας, μια νέα δύναμη.
Το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη
Kronos=ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ(γενέθλιο)=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ΕΡΜΗΣ
Εξειδικευμένη εργασία από ειδικούς στην συλλογή και ανάλυση πληροφοριών. Λήψη συμβουλών και πληροφοριών από τρίτους
Η προσφυγή της Ιρλανδίας είναι γεγονός ενώ είναι ήδη στις συζητήσεις η Πορτογαλία.









Σε αυτό δες σε παρακαλώ τι λέμε για την Γερμανία.

Το ίδιο  και σε αυτό.
Τονίζω πως οι Uranian χρησμοι ή γραμμικες παραστάσεις έχουν διάρκεια πρόβλεψης ένα μήνα. 

π.χ αυτο απο την γραμμικη Οκτωβριου 2011.:4-Προβλήματα που δημιουργούνται από αμφιταλαντευόμενη στάση μιας γυναίκας. Η απάθεια από μια γυναίκα αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε  συνέπιες. Μέσα από ειδικές δοκιμασίες ή την παρότρυνση τρίτων η εξουσία μεταβιβάζεται. Κάποιες που έδωσε τις άτυπες ή και τυπικές εξετάσεις. Ασθένεια ή πρόφαση αυτής μέσα στην Κυβέρνηση.  Αδυναμία αντιμετώπισης των προκλήσεων. Με διάφορα τρυκ θέλω να ξεγελάσω άτομα μη προνομιούχα. Πρόσωπο του δημοσίου βίου ανακοινώνει αποχώρηση –παραίτηση. Μια διαγραφή.

Ο Ευαγγελος Βενιζελος 1/11/2011 ωρα 03:00 εισηχθει στο νοσκομείο.

Από προβλέψεις δεν σου βάζω άλλες μιας και ο σκοπός μου δεν είναι ούτε να σε πείσω ούτε να σου αποδείξω. Ακόμα και ο Θωμάς όταν έβαλε τα δάκτυλα επί των τύπων τω ήλων συνέχισε να παραμένει άπιστος.
Τώρα η γνώμη σου για ποινικές κυρώσεις στους ασκούντες βιοποριστικά την αστρολογία δεν μετράει (όπως δεν μετρά η δική μου γνώμη για τους Έλληνες  επιστήμονες που σπούδασαν στην αλλοδαπή) αφού έχει άλλη άποψη ο νομοθέτης.
Επίσης χωρίς να θέλω να σε τρομάξω αρκετά κολλέγια και Πανεπιστήμια του εξωτερικού  το έχουν ως μάθημα την αστρολογία δίνοντας πτυχία και διπλώματα.

Συγγνώμη για το άναρχο τρόπο σκέψης και γραφής.


Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις

                                                                        Karl-Heinz

3 σχόλια:

  1. Αρχικά να πω ότι εγώ μπαινω και γράφω ως "ερωτόκριτος".Παρόλα αυτά όμως χτες 12/12 μου ευχήθηκαν "χρόνια πολλά" (ήταν του Αη Ρωτόκριτου του αιδοιομάρτυρος;θα σας γελάσω) και σήμερα διαβάζω εδώ σε σας κάποια πολύ προσωπικά(δικά μου,όχι του ερωτόκριτου) θέματα ("τάκλιν στο ΄90" κτλ).Ενυγουέι,δε με ενοχλεί που γνωρίζετε την πραγματική μου ταυτότητα,δεν έχω εξάλλου και κάτι να κρύψω.Ακόμα και στο fb έχω ορθάνοιχτο προφίλ ,αν και θα πρεπε να γράψω κάπου για όσους δε με γνωρίζουν ότι εκεί δεν εκφράζω απόψεις αλλά σπάω πλάκα.Τέλος πάντων.
    Τα γράφω αυτά για να σου πω ότι εσύ Καρλ Χαϊνς ξέρεις για μένα,εγώ όμως δεν ξέρω για σένα.Είναι σαν να μονομαχούν δύο κι ο ένας να έχει τα μάτια κλειστά.Πάμε όμως παρακάτω.

    Κάνω debates μια ζωή.Από τις φοιτητικές οργανώσεις,μέχρι τα διάφορα φόρουμ και τα μπλογκς.Πάντα όταν είναι Έλληνες στο διάλογο έχει πλάκα.
    Γιατί η επιχειρηματολογία μπαίνει σε δεύτερο επίπεδο.Στο α'επίπεδο υπάρχει μόνο το "για ποιο λόγο τα λες",τι σκοπό έχεις,τι κρύβεις,ποιανού πράκτορας είσαι κτλ Οταν έγραφα για τους Φασίστες στο μπλογκ με κατηγορούσαν ότι ήμουν.."Εβραίος" (!),όταν έγραφα για την Κρητική Πολιτεία ότι είμαι "αυτονομιστής" και τώρα που έγραψα για την Αστρολογία μου την βγαίνεις εσύ και μου λες ότι τα γράφω επειδή έπαθα "ζημιά με μια υδροχόα"!

    ΟΚ, ζημιά έπαθα όντως,αλλά μ'έχεις γνωρίσει;Ολοτρακάριστος είμαι απ'όλες τις μεριές,αν ήταν να γράφω ένα κείμενο σε κάθε τρακάρισμα,θα είχα γράψει τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.Δεν στέκει το επιχείρημα.
    Αφού το πιασες όμως ΕΣΥ το θέμα,ας ξεκαθαρίσω δυο πραγματάκια:
    Εγώ δεν έχω ανάγκη να "χτυπήσω" μέσω μπλογκς και άρθρων,είναι πολύ γκέικο για τα κυβικά μου.Επίσης τα προσωπικά μου τ' ανοίγω και τα κλεινω στην κανονική ζωή,εκεί που κοιταζόμαστε στα μάτια κι όχι στο νετ.Γιατί εγώ δε μεγάλωσα με ίντερνετ,το έμαθα μεγάλος κι είχα ζωή και πριν απ'αυτό.
    Επίσης λυπάμαι εκείνους που θεωρούν το φλερτ ποδοσφαιρικό ματς και τον έρωτα σκοράρισμα.Βασικά δε θυμάμαι ποτέ να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα και να βογκάει από ηδονή ο τερματοφύλακας, ούτε να μπαίνει γκολ και να πανηγυρίζουν και οι δύο ομάδες.Τέλος χαίρομαι που μαθαίνω από σενα ότι ήμουν έτοιμος να "σκοράρω",πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έπαιζα πασούλες μόνος μου στο κέντρο και τα φανταζόμουνα όλα.

    Στα σοβαρά επιχειρήματα σου τώρα:
    1)Σ'αυτά που γράφεις για τις "ανακαλύψεις" και τις "ερευνες" των επιστημόνων βάζουμε ένα μεγαλοπρεπέστατο Χ .
    Θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις σε ποια ΚΡΑΤΙΚΑ παν/μια διδάσκονται όσα υποστηρίζεις και που υπάρχουν στην ΕΠΙΣΗΜΗ διδακτέα ύλη.Απλά πράγματα.
    Φυσικά δεν αναφέρομαι στα όσα γράφεις κι έχουν σχέση με την αστροφυσική και την αστρονομία.Αυτές είναι επιστήμες.Μιλάω για την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.Εσύ βέβαια -έξυπνα- τα έκανες όλα ένα κουβάρι και τα παρουσίασες σαν να 'ταν ένα.

    2)Κουβαριού συνέχεια κι ας με στεναχωρείς γιατί με παιρνάς για ηλίθιο και νομίζεις ότι τα κατεβάζω αμάσητα.
    Λοιπόν,αστρολογία φυσικά και υπήρχε στα αρχαία χρόνια αλλά δε μιλάω στο μπλογκ γι αυτή την αστρολογία.Οπως στην αρχαιότητα υπήρχε Αθλητισμός αλλά ουδεμία σχέση έχει με το επαγγελματικό-αθλητικό-σταρ σύστεμ του σήμερα ή Δημοκρατία αλλά ουδεμία σχέση είχε με τη σημερινή αστική Δημοκρατία του μεταπολεμικού Αμερικάνικου Κόσμου,έτσι κι η αστρολογία που περιγράφω στο μπλογκ είναι η σημερινού τύπου Αστρολογία.Γιατί στο μπλογκ αναφέρομαι στις σημερινές κοινωνίες.Κάποια στιγμή οι γκρικς αφενός θα πρέπει να κόψουν την αρχαιολαγνεία αφετέρου να καταλάβουν ότι άλλο το παρελθόν κι αλλο το παρόν.Μπορεί κάποια ονόματα να έχουν μείνει τα ίδια αλλά όλα τα άλλα είναι διαφορετικά και δεν είναι καν συγκρίσιμα.


    ΥΓ Εγώ ο διάλογος ήθελα να γίνει στο δικό μου μπλογκ για να μην ενοχλούμε τους συγκάτοικους σου εδω πέρα.Εσύ όμως διάλεξες αλλιώς.Μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις.
    ΥΓ2 δεν είμαι νυχτοπούλι που σερφάρει,δουλεύω νύχτες και σερφάρω στα διαλείμματα.Αφού ξέρετε τα προσωπικά μου μάθετε κι αυτό.(Αν θέλετε σας δίνω και το ΑΦΜ μου-να το κάνετε τι,δεν ξέρω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα με προσοχή το μήνυμα σου. Για να ξεκαθαρίσω δεν είχα καμιά θέληση να μεταφέρω τι συζήτηση εδώ και αν δεις και χρονικά σου έβαλα σε 2 μέρη την απάντηση γιατί μου έβγαζε πως οι χαρακτήρες του HTML είναι πάρα πολλοί.

    Η συζήτηση είναι αδιέξοδη . Μου ζήτησες επίσης για αν διδάσκετε σε πανεπιστημιο.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    University of Plymouth, UK

    University of London, UK

    University of Southampton, UK.

    School of Astrology in Australia - Offers Government accredited astrology courses.

    Rajasthan Vidyapeeth, Udaipur, (One year diploma course in Bharatiya Jyotish).

    Maharishi Mahesh Yogi Vedic Vishwavidyalaya, Jabalpur (One year B.A./M.A. /Ph.D. in Astrology).

    Vikram University, Ujjain (Paper in Astrology and M.A. in Sanskrit).

    Chaudhary Charan Singh University, Meerut (Taught in Sanskrit Department)

    M.S.University, Baroda (Research work in Astrology).

    Kavikulaguru Kalidas Sanskrit University (Courses in Jyotish Shastra known as Vedanga Jyotish).

    North-Gujarat University, Patan, Gujarat ( 2 years graded course in Vedic Astrology by conducting week and classes).

    P.S. Telugu University, Hyderabad (has a strong Department of Vedic Astrology running M.A. in Astrology through correspondence)

    Awadesh Pratap University, Rewa, M.P. (B.A. (Sanskrit), Jyotish, M.A. (Acharya) Jyotish).

    Gurukul Kangri Vishwavidyalaya, Haridwar (Vedic)

    Kameshwara Singh Darbhanga Sanskrit University, Darbhanga (B.A, (Sanskrit) Jyotish, Falit Jyotish)

    Rashtriya Sanskrit Vidyapeeth, Tirupati (B.A.(Jyotish), M.A. (Phalita Jyotish), M.A. (Shidhanta Jyotisha).

    Sampuranand Sanskrit Vishwavidhalya, Varanasi

    Shri Jagannath Sanskrit Vishvavidyalaya, Puri

    Shri Lal Bahadur Shastri Rashtriya Sanskrit Vidyapeeth, New Delhi (B.A. Shastri)(Sidant Jyotish, B.A. (Falit Jyotish), M.A. Shastri Sidant Jyotish, M.A. Acharya Falit Jyotish

    Sree Sankaracharya University of Sanskrit, Distt. Ernakulam (M.A.Jyotisha).

    Αυτά πιστεύω να σου φτάνουν. Ίσως βέβαια πεις πως κάποια δεν είναι Κρατικά. Έχεις δίκιο και το Harvard, το Yale και το Princeston είναι ιδιωτικά. Κατάντια να πάει κανείς εκεί.

    Η γνώμη ασφαλώς δεν θα αλλάξει όπως και η δική μου. Εσυ θα λες πως είναι τσαρλατανισμος. Εγω θα λέω υπάρχει. Οι αποδειξεις δεν σου φτανουν αλλα δες λιγο και αυτο ιστορικα:
    https://my.ju.edu/departments/AcademicAffairs/WritingAtJU/JRAD/Documents/Ivan.pdf

    Καλά σίγουρα ο καθένας σαν και σένα ξέρει πιο πολλά από τις μυστικές υπηρεσίες.

    Καλά Χριστούγεννα να έχεις γεμάτα υγειά και χαρά.

    Υ.Γ: Για σένα καλέ μου φίλε δεν ξέρω τίποτα. Άπλα αν διαβάσεις τα σχόλια και των γνωστών σου αλλά και τα δικά σου με ψυχραιμία θα καταλάβεις πως μόνος σου αφήνεις "την ταυτότητα" σου και κάποια πράγματα που σε πειραξαν. Και αυτό να ξέρεις είναι βασικό αξίωμα στην ανάγνωση γραπτών. Φυσικά και αυτό δεν το ξέρεις όπως εγώ δεν ξέρω πως θεραπεύετε το αυχενικό.

    Θέλω να ξέρεις πως σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου . Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι αποδεκτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όλο το σεβασμό,καταλαβαίνεις καλέ μου Καρλ-Χάινς,ότι μπορεί να μην είμαστε έξυπνοι αλλά δεν είμαστε και εντελώς γκάου και τα βασικά τα πιάνουμε.

    Το "τάκλιν στο '90 πριν σκοράρεις" που έγραψες,είναι "σφυριγμένη" ιστορία και σίγουρα δεν στην έχω "σφυρίξει" εγώ.Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή ΔΕΝ είναι η δικιά μου εκδοχή για το θέμα,οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να την έχεις ακούσει από μένα.ΟΚ;Απλό.
    Κανένα πρόβλημα όμως ειλικρινά,ο καθένας ας διηγείται ό,τι θέλει στους φίλους του... ;)

    Για τα περί αποδείξεων,το κλείνω εδώ γιατί η συζήτηση έχει γίνει καθαρά Ρωμέικη κι ο καθένας κάνει το μονόλογο του.
    Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα:
    Στο τάδε παν/μιο (κρατικό),ο τάδε καθηγητής Βιολογίας έχει στο επίσημο πρόγραμμα του πχ την σχέση 'Αστρων και κυτταρικής ζωής ή στο άλλο παν/μιο στην Ιατρική σχόλη,στο μάθημα των πρώτων βοηθειών ο καθηγητής τάδε έχει στο επίσημο πρόγραμμα του πχ την σχέση Πανσέληνου και αιμορραγικών επεισοδίων ή μολύνσεων.
    Το οποιοδήποτε παν/μιο έχει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το πρόγραμμα ανα μάθημα,αναρτημένο στο διαδίκτυο.Είναι πολύ εύκολο να το βρεις κ.Καρλ-Χάινς,αρκεί φυσικά να υπάρχει και να υπάρχουν καθηγητές παν/μιου που να διδάσκουν την σχέση των ασθενειών ή κυτταρικής ζωής με τη θέση των πλανητών.
    Τα γράφω και φρικάρω γιατί διαβάζω ότι έχετε και ιατρικές προβλέψεις και βιο-αστρολογία κτλ
    Τέλος πάντων,έχετε το σεβασμό μου,αφού στη σημερινή εποχή που ο κόσμος ασχολείται μόνο με καταναλωτικές μαλακίες,υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με πάθος για κάτι άλλο εκτός από τα τετριμμένα και χαζά,δεν μπορώ να μην βγάλω το καπέλο,έστω κι αν δε φοράω καπέλο γιατί δε μου παει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή