Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αποτιμώντας τις προβλέψεις για τις εκλογές 2012


                                Αποτιμώντας τις προβλέψεις για τις εκλογές 2012

               «Στο λεξικό των πολιτικών η λέξη «θυσία» σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους στην κυβέρνηση, έτσι ώστε οι πολιτικοί δεν θα χρειαστεί να θυσιάσουν την ευχαρίστηση να το ξοδεύουν.»
                                                                                                George Will
Στο άρθρο μας Εκλογές 2012-Οι Uranian χρησμοί είχαμε γράψει: «Αυτό που απασχολεί όμως είναι το εξής: Θα μπορέσουν τα στελέχη της ΝΔ να εξακολουθούν να βλέπουν ως πρόεδρο ισχυρό τον Αντώνη Σαμαρά ή θα τον αμφισβητήσουν για αλαζονική συμπεριφορά και οπορτουνισμό; Και εν πάσει περιπτώσει θα καταφέρει να επιβληθεί όντας νικητής του 20% κόντρα σε ένα ΠΑΣΟΚ ετοιμόρροπο που δεν μπορεί να βρει άτομα για να συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια του;»

Επίσης στο ίδιο άρθρο είχαμε γράψει: «Εκτίμηση: Δεν πάμε για αυτοδυναμία ενώ πολλά πράγματα δημοσκοπικά θα έχουν αποτυχία. Πολλά πράγματα δεν θα τσουλήσουν ομαλά. Τα μικρά κόμματα θα κάνουν ντεμαράζ και θα μαζέψουν μεγαλύτερα ποσοστά από ότι τους αναλογούν μαθηματικά και θα προκαλέσουν πραγματικό κομφούζιο. Πρόβλημα έντονο θα παρουσιαστεί με τις έδρες αφού προπύργια των κομμάτων θα αλλάξουν χέρια. Ένας λαός που παίρνει την ρεβάνς. Όμως τα επιτελεία των αντιμνημονιακών κομμάτων θα πρέπει να έχουν δια μέσω των εκπροσώπων τους τα μάτια τους ανοιχτό αφού ίσως υπάρχουν κρούσματα αλλοίωσης του αποτελέσματος.»

Φτάνοντας σε μια πρώτη εκτίμηση είχαμε γράψει για Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά:  «Ευάγγελος Βενιζέλος: Πάει με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ήλιο, ενδεχομένως με Πλούτωνα σύνοδο με Σελήνη, Ποσειδώνα χιαστί με Δια, Ουρανό τρίγωνο με Ουρανό και Ποσειδώνα τρίγωνο με Ποσειδώνα.
Συμπερασματικά μια μέρα επώδυνη.
Αντώνης Σαμαράς: Έχει Ουρανό σύνοδο με Δία (*ενώ στο γενέθλιο έχει Δία τετράγωνο με Ουρανό), Ήλιο τετράγωνο με Πλούτωνα, Ποσειδώνα τετράγωνο με Ήλιο και Ποσειδώνα τετράγωνο με Άρη.
Συμπέρασμα: Προσδοκίες που δεν θα ικανοποιηθούν. Ρήξη με το εσωτερικό του κόμματος, όπου πολλά στελέχη θα φορέσουν τον μανδύα των αντιμνημονιακών.»

Περνάμε στο μέρος  Εκλογές-Οι χρησμοί για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχαμε γραψει:
Για ΠΑΣΟΚ-Ευάγγελο Βενιζέλο: Συμπέρασμα: Ήδη πρέπει στην Ιπποκράτους να επεξεργάζονται το σχέδιο Β. Εάν θυμάστε κάποιοι από εσάς το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν έχασε το ΠΑΣΟΚ το 2007 συγκρατείστε το στην μνήμη σας. Το ΠΑΣΟΚ θα συρθεί για κυβέρνηση συνεργασίας για να αποφύγει ένα αναπόφευκτο τέλος. Και η υπόθεση μου θυμίζει την φράση του Ναπολέοντα, λίγο πριν αρχίσει η μάχη του Waterloo: «Μπορώ να εξουσιάσω τα πάντα ...εκτός από τα άστρα» υπονοώντας πως τα άστρα του είχαν ετοιμάσει το κύκνειο άσμα.

Για ΝΔ-Αντώνη Σαμαρα : Συμπέρασμα: Συρρικνωμένα ποσοστά, εσωτερικά προβλήματα και η καυτή πατάτα των οικονομικών. Ακόμα όμως και αυτοί που θα εμπιστευτούν το κόμμα αυτό σύντομα θα απογοητευθούν αφού δεν θα καταφέρει, σε οικονομικό επίπεδο, να πετύχει όλα όσα υποσχέθηκε.

Για Ανεξάρτητους Έλληνες-Πάνο Καμμένο:  Συμπέρασμα: οι κριτικές και η λάσπη θα δώσουν και θα πάρουν. Τα ποσοστά θα μειωθούν «τεχνικά» αλλά και πλάι θα είναι υψηλά. Κάτι μεγάλο και καινούριο γεννήθηκε.


Και στο Γ’ και τελευταίο μέρος Οι χρησμοί για τις Εκλογές Μέρος Γ  είχαμε γράψει: Η μεταβλητή που λέγεται ΛΑ.Ο.Σ
Το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ τελικά υποφέρει από το τρίγωνο Πλούτωνα με τον γενέθλιο Ήλιο του. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει Ήλιο –Πλούτωνα τετράγωνο στον χάρτη του. Ο Πρόεδρος του αν και ιδιαίτερα ευφυής μάλλον έπεσε θύμα του ακτιβιστή της δεξιάς Μάκη Βορίδη αλλά και του υπεύθυνου ιδεολογίας και διαφωτισμού Άδωνη Γεωργιάδη. Το ωροσκόπιο του ΛΑ.Ο.Σ δέχεται ιδιαίτερα αρνητικές επιρροές. Σκεπτόμενος όμως πως το ΛΑ.Ο.Σ είναι πλέον προσωποκεντρικό κόμμα, συμπεραίνω πως ο κόσμος θα του δώσει μια τελευταία ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, ο Καρατζαφέρης έχοντας δίπλα του (ανεξαρτήτως εάν εκλεγεί ή όχι) την κυρία Τσάκαλου, γραμματέα του Χριστοφοράκου, έχει πολλά στοιχεία και θα βγάλει πολλά άπλυτα στην φόρα. Δυο εξισώσεις που με προβληματίζουν στον χάρτη του Προέδρου είναι οι εξής: Admetos = Ουρανός/Vulcanus = Wi/Apollon που μιλά για στασιμότητα, μη εξέλιξη και για απώλεια πραγμάτων που θεωρώ κεκτημένα. Αλλά και αυτό δεν είναι ζήτημα αφού εκλογές θα έχουμε ξανά σύντομα.
ΔΗΜ.ΑΡ- Κουβέλης
Ο πολιτικός του εγωισμός δεν του επέτρεψε από το «παιδαρέλι» Αλέξη Τσίπρα να υποστεί ήττα και αφού ήταν τόσα χρονιά η χρυσή αλλαγή (στο NBA λέγεται ο καλύτερος 6ος παίχτης) είπε να ιδρύσει το δικό του κόμμα. Έχει ρεύμα αλλά σιγά –σιγά ξεφουσκώνει, εξαιτίας λανθασμένης επιλογής πολιτικής στρατηγικής. Η ΔΗΜ.ΑΡ θα πάει με ξεφουσκωμένα ποσοστά όμως θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας υπάρχει και ας λέει περί του αντιθέτου ο κύριος Κουβέλης. Ας μην ξεχνάμε πως ο Άρης του είναι στον Ζυγό.
ΚΚΕ-Αλέκα Παπαρήγα
Τα τόσο υψηλά ποσοστά που έδειχνε στις δημοσκοπήσεις δεν νομίζω να επιβεβαιωθούν. Ο ανάδρομος Κρόνος από τον Ζυγό κάνει τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο της ενώ ο Ουρανός της ημέρας των εκλογών είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα της. Περισσότερο κλίνει σε συντήρηση ποσοστών θα έλεγα.
ΣΥΡΙΖΑ –Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά θα δεχτεί την αγάπη του κόσμου αλλά όπως είχε πει και ο Λένιν «Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα.». Έχοντας τον Κρόνο σε σύνοδο με τον Ουρανό ίσως θα πρέπει να ανοίξει λίγο το πολιτικό του ρεπερτόριο. Ο sarc ΔΙΑΣ σε αντίθεση με Γενέθλιο Ουρανό δείχνει τις προοδευτικές ιδέες αλλά η σύνοδος Βορείου Δεσμού σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα ίσως να βγάλει μια ένδειξη αβεβαιότητας. Θέλει αρετή και τόλμη η πολιτική, Αλέξη. Ο Πλούτωνας θα είναι σε τρίγωνο (γης) με Δια και Άρη στο ζώδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη επιτυχίας.
ΔΗ.ΣΥ-Ντόρα Μπακογιάννη
Ένα μεγάλο αίνιγμα. Διότι επάνω ακριβώς στα γενέθλια της έχει την Super Moon, να «χτυπάει» τις ακμές 6ου και 12ου οίκου, ενώ την ίδια στιγμή ο Δίας «αβαντάρει» τον Ήλιο. Και παρά το ότι δείχνει πως πάει καλά τελικά εντούτοις εμφανίζονται τα σημάδια αυτά που δείχνουν μια σοβαρή απώλεια. Και ενδεχομένως όχι πολιτική. Πάντως τα ποσοστά της δεν θα την ικανοποιήσουν.
 

Έτσι πιστεύω πως πρέπει να γίνονται οι προβλέψεις…..

1 σχόλιο: