Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τρίτο Μάθημα-Οι Υποθετικοί


Admetos: O Admetos χρειάζεται 617 έτη για μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο. Η ετήσια κίνηση του 0.35΄της μοίρας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως δείχνει τα άτομα που τριγυρνούν γύρω από τον εαυτό τους. Ο Admetos δείχνει τα πράγματα που είναι βαθειά θαμμένα και είναι μη ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Ο Admetos σχετίζεται και με την Γη υπό την έννοια πως ο άξονας SU/AD δείχνει την ακίνητη περιουσία. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 90 είχαμε πολλές αλλαγές εδαφών είτε ειρηνικά είτε δια της Βίας. Ενδεικτικά αναφέρω πρώην Γιουγκοσλαβία , πρώην ΕΣΣΔ. Αυτά συνέβησαν λογω του ότι ο Admetos βρέθηκε στις 15 των σταθερών ζωδίων και αυτό το σημείο είναι σημείο «επαφής με τον άξονα της Γης (WI). 

Apollon: O Apollon πάντα σχετίζεται με την μεγέθυνση, την αύξηση και την επιμήκυνση.  Έχουμε πει πως σχετίζεται με τα ζητήματα επιβράβευσης και επέκτασης .Την  περίοδο 1997 έως 1999  είχε βρεθεί ένας κοινός άξονας συμμετοχής μεταξύ Apollon-Vulcanus &Kronos. Θυμάστε τα παγκόσμιο χρηματιστηριακό θαύμα , την αύξηση του βιοτικού επιπέδου μα και η υπερκατανάλωση. Μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 576 έτη.

CUPIDO:  Μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο έχει διάρκεια 262.5 έτη. O Cupido σχετίζεται με ζητήματα οικογενείας, συλλογικότητας και συνεργασίας γενικότερα. Η διαφοροποίηση μεταξύ της κυκλικής περιόδου του Πλούτωνα με την αντίστοιχη του Cupido είναι σχεδόν 10 έτη. Ο Cupido , λανθασμένα , σχετίζεται μόνο με γάμους. Η συμμετοχή σε άξονες που σχετίζονται με τις συνεστιάσεις, τα κόμματα. Ο Cupido , κοιτώντας τον χάρτη του Βασιλικού γάμου μεταξύ Καρόλου και Νταιανας, είχε ενεργή όψη και συμμέτοχη μιας  και ο εν λογω πλανήτης ήταν σε σύνοδο με τον Ήλιο και σχηματίζοντας την εξίσωση CU=HA/VU=SU ενώ είχε επίσης εμπλοκή και ως UR=CU/KR.

HADES:  μια πλήρη περιφορά του Hades γύρω από τον Ήλιο έχει διάρκεια 360.66 έτη. Ο Hades σχετίζεται με  οτιδήποτε βρωμερό και θανατικό σχετίζεται με την ζωή μας .  Προχώρα με 1.1 μοίρα ανά έτος. Δεν θα πρέπει όμως να σχετίζεται απαραίτητα με άτομα του υποκόσμου . Ο γιατρός για παράδειγμα έχει σχέση με τον Hades μιας και είναι αυτός που δίνει την μάχη για να μην οδηγηθεί ο ασθενής στον θάνατο. Ανοίγει το κορμί και κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες. Όμως για παράδειγμα η τρομερή μορφή του κινηματογράφου ο Charlie Chaplin είχε έντονα τονισμένο τον Hades.  Ειχε : ASC=UR/HA,   MC=VE/HA

KRONOS:    O Kronos σχετίζεται με την εποπτεία, την κυβέρνηση, την εξουσία. Ο χάρτης ενός ανώτερου πολίτικου προϊσταμένου ενός υπουργείου ή ενός Διευθυντή μιας ΔΕΚΟ είναι αδύνατον να μην έχει τονισμένο τον εν λογω άξονα. Όπως και να έχει θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην μελέτη διότι η παρουσία δεν σημαίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  ούτε αυτονομία μα ούτε και επιτυχία. Μπορεί να είναι κάποιος αφεντικό του ίδιου του εαυτού. Για παράδειγμα ο αρχι-κουτσομπόλης του Hollywood Truman Capote είχε το ASC=SU/KR πράγμα που έφερε επαφές με μεγάλες προσωπικότητες, όπως επίσης είχε KR=VE/CU=JU/PO. Μια πλήρη περιφορά του γύρω από τον Ήλιο διάρκεια 521.8 έτη

POSEIDON:   Είτε είναι ο Peter Hurkos (διάσημος Ολλανδός μέντιουμ αλλά πραγματικός μιας και είχε εξιχνιάσει μια σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα) είτε η καφετζού της γειτονιάς σας, είτε η κυρά που στήνεται από τiς 5 για να πιάσει μπροστινό στασίδι στον όρθρο έχουν κοινό άξονα. Ακόμα όμως και τρεις εκ των μεγαλυτέρων ομιλητών-ρητόρων του 20ου αιώνα (Churchill-Hitler-Goebbels) θα δείτε «τονισμένο» τον Poseidon. Ο Goebbels ειχε : KR=AP/PO & PO=MA/KR, o Htler PO=KN/MC (επιρροή στις μάζες), ενώ ο Churchill AP=ASC/PO. Μια πλήρη περιφορά γύρω από τοn Ήλιο έχει διάρκεια 740 έτη

VULCANUS:   Εδώ συμβολίζεται η αρχέγονη δύναμη όπου περνά μέσα από τον ηφαιστειακό κορμό και εκρήγνυται «καίγοντας» οτιδήποτε βρει στο πέρασμα της. Μια πλήρη περιφορά διαρκεί 663 έτη. Η ιπποδύναμη, η ισχύς , η ενέργεια, η δύναμη είναι λέξεις που είναι υπό την «εποπτεία» του Vulcanus. O μεγάλος πυγμάχος Μοχάμεντ Αλί είχε MC=VU/PO, HA=ASC/VU

ZEUS:  οι πυροβολισμοί μα και η δημιουργία, η προγεννητική ικανότητα. Μια πλήρης περιφορά του Zeus γύρω από τον Ήλιο έχει διάρκεια 455.6 έτη. Καλό είναι να εξετάζεται η παρουσία των αξόνων του ZEUS για θέματα στειρότητας. Η εναρξη του Ελληνο-Ιταλικου πολέμου είχε ZE=WI/PO &JU=SU/ZE
                           Υποθετικοί πλανήτες της Uranian.

Ύπαρξη και λειτουργία: Ίσως εδώ θα έπρεπε να γίνει μια διαφοροποίηση αλλά και μια επεξήγηση εννοιών . Πολλοί εναντίοι της Uranian  λένε πως αυτά είναι «υποθετικά» σημεία και άρα δεν υπάρχουν είναι λιγάκι άτοπα. Επειδή προερχόμαστε από τον κλάδο της κλασικής ούτε οι Αραβικοί κλήροι υπάρχουν αλλά λειτουργούν. Ούτε ο Κλήρος της Τύχης αλλά λειτουργεί. Ο Ωροσκόπος , το Μεσουράνημα είναι «πραγματικά» υπό την έννοια της οντολογικής ύπαρξης, σημεία?

Read more »

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αρχαιοελληνική χωροθετηση και Αστρολογία


                                   Αστρολογική Γεωδαισία στην Αρχαία Ελλάδα

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν εξοικειωμένοι με την  φύση και ήξεραν πώς να την μελετούν να την ερμηνεύουν αλλά κυρίως να την σέβονται. Αυτό συνέβαλε τα μέγιστα έτσι ώστε ο Ελληνικός Πολιτισμός να γίνει γνωστός στα πέρατα της γης.

Εάν κατά πολλούς οι Μαγιάς υπήρξε ο πιο ορθά εκπαιδευμένος λαός  και γνώστης των αστρονομικών δεδομένων και μετρήσεων τότε μάλλον πλανάται πλανειν οικτρά διότι δεν έχει διαβάσει Αρχαίους Έλληνες. Ίσως κάποιοι με πουν φασίστα , υπερεθνικιστη  ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ θα πω μια φράση που είχε πει ο αείμνηστος Φρειδερίκος Νίτσε :

"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν".

Όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης αλλά και ο Στράβων υπήρχε μια Ιερή Γεωδαισία βάσει κάποιου νόμου (**κανόνα) αλλά που κανείς δεν έχει αναφέρει εκτενώς τους όρους που απάρτιζαν τον κανόνα. Ασφαλώς και ανάλογη γεωδαισία έχουμε και στην Αρχαία Αίγυπτο όπου η ζώνη του Ωρίωνα αντίστοιχη Γεωδαιτικά με τις τρεις πυραμίδες



Τα πάντα στην Αρχαία Ελλάδα ήταν χρισμένα σε τέτοια θέση έτσι ώστε με αλλά κτίσματα (**μαντεία, στάδια, ιερά) να είναι σε ισοσκελή τρίγωνα. Διότι ο αριθμός τρία εθεωρείτο "ευτυχής αριθμός". Ακόμη, το τρία συμβόλιζε τον "Λόγο τον Νου και τη Θέληση", δηλαδή μια αποκρυφιστική εκδοχή της Δημιουργίας του κόσμου, αλλά επιπροσθέτως το "Κέντρο, την Ακτίνα και την Περιφέρεια" του κύκλου, που ήταν κι αυτός ιερό σχήμα, γιατί συμβόλιζε τον Ήλιο, την πηγή της Δημιουργίας.

Έτσι στον Ελλαδικό χώρο τα πάντα ήταν χρισμένα να σχηματίζουν ισοσκελές τρίγωνο με κορυφή τους Δελφούς. Αν δεν ήταν ο «ομφαλός» του κόσμου πάντως σίγουρα ήταν για τον Ελλαδικό χώρο σημείο αναφοράς.


Ίση απόσταση απ' το μαντείο των Δελφών έχουν:

Αθήνα - Ολυμπία, 660 στάδια 

Ελευσίνα - Ιωλκός, 550 στάδια

Μεγαλόπολη - Φιγάλεια, 660 στάδια 

Ιδαίον Ανδρο στην Κρήτη - Σμύρνη, 2198 στάδια

Πέλλα - Κέρκυρα, 1350 στάδια 

Κινύρα Θάσου - Καρδαμύλη Χίου 1700 στάδια 




Αντίστοιχα όμως ισοσκελή τρίγωνα έχουμε και σε άλλα σημεία αναφοράς όπως:

Ίση απόσταση από το ιερό νησί της Δήλου έχουν:

Κόρινθος - Μυτιλήνη
Ασκληπιείο Κω - Ασκληπιείο Επιδαύρου
Αθήνα - Καρδαμύλη (Χίος)
Σμύρνη - Θήβα
Θέρμη Θεσσαλονίκης - Φίλιπποι
Δίκτυννα - Κνωσός
Ιδαίον άντρο - μαντείο Τροφωνίου
Σπάρτη - Πέργαμος
Ίλιον (Τροία) - Ιωλκός
Δελφοί - Αλεξάνδρεια
Αργος - Μυκήνες
, 1200 στάδια 



ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η απόσταση Ιωλκού - Ελευσίνας είναι 850 στάδια, το άθροισμα των γραμμάτων- αριθμών της λέξεως «Ελευσίς» είναι επίσης 850.
 Ε=5 + Λ=30 + Ε=5 + Υ=400 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 850

Η Χαλκίδα απέχει εξ' ίσου απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 στάδια. Η απόσταση Θήβας Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ=1.62. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα.

Η απόσταση Αθήνας - Σπάρτης είναι 800 στάδια ίση με την απόσταση Αθήνας - Δήλου. Απόσταση ίση με το ύψος της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου x 1001.

Η απόσταση Δελφών - Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. Κάθε 1460 έτη συμπληρώνει την εμφάνισή του ο Σείριος. Αν η απόσταση διαιρεθεί δια 4 δίνει 365.



ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ
Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες Αρκαδίας χτίστηκε από τον Ικτίνο με καθοδήγηση των Ιερέων των Δελφών. Ο Στέλιος Πετράκης ανακάλυψε ότι ο ναός είναι έτσι χτισμένος που κάθε χρόνο να γλιστράει πάνω στην ειδική βάση του με γωνία τέτοια που να στρέφεται κατά 50.2 δευτερόλεπτα της μοίρας κάθε χρόνο στοχεύοντας στο ίδιο αστρικό σημείο λόγω της κίνησης του άξονα της γης.

Ο ναός λεηλατήθηκε απ' τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο που αφαίρεσε και τα γλυπτά του, αλλά και από άλλους αργότερα που αφαιρούσαν μέταλλα απ' την ειδικά κατασκευασμένη βάση του. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να ακολουθεί μέχρι σήμερα με την ίδια ακρίβεια την προκαθορισμένη του τροχιά προσανατολιζόμενος σε κάποιο αστρικό σημείο...

Σήμερα (Φεβρουάριος 2001) ο ναός παραμένει σκεπασμένος με νάιλον και σε πρόγραμμα διάλυσης και ανακατασκευής!!

Ο άξονας περιστροφής της γης έχει μια κλίση 23.5° Αυτός ο άξονας κινείται αργά *ιαγράφοντας κύκλο κάθε 25.920 χρόνια. Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι σε 14.000 χρόνια το άστρο Vega θα έχει πάρει την θέση του σημερινού Πολικού Αστέρα που βλέπουμε στο βόρειο ημισφαίριο πάντα στον βορρά. Προφανώς αυτόν τον κύκλο συνυπολόγισαν στην ,0124578+

,00,


Ξαναπαίζοντας με αριθμούς 60 x 432 = 25.920
*-

+
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΟΣ
Ένα από τα αρχαιότερα μαντεία και ιερά ήταν την Δωδώνης, Βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με το μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο.



                                       Αυτά ως εισαγωγή. Πάμε στο κυρίως θέμα

Κατά τους αρχαίους Έλληνες  είχαμε ως γεωμετρικά σχήματα –ερμηνείες

Α) ευθεία:

Με δυο δακτυλίους στις εκατέρωθεν πλευρές συμβολίζει την αρχή και το τέλος. Την κόντρα που αρχίζει άλλα που κάποτε τελειώνει.

Β) τρίγωνο:

Λογω του ότι εμπεριέχει εντος το τρία δείχνει τις επικοινωνίες άλλα και τις διευκολύνσεις που παρέχει ο λόγος κι η επικοινωνία. Οι κεκλιμένες εκατέρωθεν πλευρές που τέμνονται στην κορυφή υποδηλώνουν την διευκόλυνση του ανθρώπου για να ανεβάσει το φορτίο του στην κορυφή δηλαδή προς την θέωση. Δια μέσω των κεκλιμένων πλευρών (**κεκλιμένο επίπεδο –θεμελιώδης αρχή της μηχανικής)  ανεβαίνει ο άνθρωπος προς την θεωση άλλα με προσπάθεια



Γ) Τετράγωνο  & Σταυρός :

Φυσική δύναμη και ανθεκτικότητα. Εμμονή



Δ) Κυκλος:

Η Αέναος κίνηση που στερείται αρχή και τέλος



+Ε) Σπείρα:

Ομοίως με το τρίγωνο



Μήπως σας θυμίζουν κάτι …αστρολογικά όλα αυτά?



Τα μαθηματικά και η σχέση τους !!



Κατά τον Φιλόλαο : « Αριθμός είναι εκείνος ος τα κρυμμένα γνωστά καθηστησι των τε θειων πραγμάτων και των έργων των ανθρώπων, της μουσικής και της τέχνης και ουδέν επιτρέπει ψεύδος»



Για τους Αρχαίους Έλληνες ο αριθμός ήταν θεόσταλτος και ενείχε μέσα του θεια γνώση και πνεύμα. Επί παραδείγματι είχε τον αριθμό Ένα συνδεδεμένο με τον δημιουργό και αυτά που στέλνει (**καταβολές) στον άνθρωπο (ASC μήπως;), Συμπεριληπτική παράσταση του αρμονικού σύμπαντος θεωρείται ο αριθμός 55 που είναι το άθροισμα των 10 πρώτων αριθμών.


           Δηλαδή: 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55

                               

Το 55 επιπροσθέτως αποτελεί το άθροισμα των τετραγώνων των πέντε πρώτων αριθμών της αριθμητικής προόδου όπου εκεί στηρίζεται ο νόμος Bode -Titius  . To 55 είναι το δέκατο άθροισμα της Ακολουθίας Fibonacci όπου είναι «εμπνευσμένη» από τον Αρχαίο Έλληνα μαθηματικό Ευκλείδη.

Στα μαθηματικά, το όριο του λόγου διαδοχικών όρων της ακολουθίας Fibonacci ονομάζεται Χρυσή Αναλογία. Η αναλογία αυτή είναι περίπου ίση με τον αριθμό 1.618. Στη φύση, συναντάμε αυτή την αναλογία σε πολλούς τομείς της τέχνης και της επιστήμης.

Μετά από αρκετές ώρες έρευνας στο διαδίκτυο, όλα όσα διαβάζουμε σχετικά με την ακολουθία Fibonacci είναι αληθινά. Τελικά ο κόσμος μας είναι πραγματικά φανταστικός. Παρακάτω, παραθέτουμε μία λίστα με τους αριθμούς Fibonacci στη φύση. Κάποια από αυτά είναι πραγματικά εκπληκτικά.





Η κατανομή των σπόρων στο ηλιοτρόπιο είναι κυκλική. Η σπείρα είναι προς τα έξω ενώ έχει διπλή κατεύθυνση, δηλαδή και όπως κινούνται οι δείκτες του ρολογιού και αντίστροφα από το κέντρο του λουλουδιού. Ο αριθμός των σπειρών και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι δύο διαδοχικοί αριθμοί στην ακολουθία Fibonacci.

Το κέλυφος των σαλιγκαριών ακολουθεί και αυτό την ακολουθία Fibonacci. Το ίδιο και το κέλυφος του ναυτίλου (μαλάκιο). Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το κέλυφος του ναυτίλου αναπτύσσεται σε τρισδιάστατες σπείρες, ενώ το κέλυφος των σαλιγκαριών αναπτύσσεται σε δισδιάστατες σπείρες.

Τα κουκουνάρια είναι ένα ακόμα τρανό παράδειγμα της ακολουθίας Fibonacci. Όλα τα κουκουνάρια αναπτύσσονται σε σπείρες, ξεκινώντας από τη βάση όπου ήταν ο μίσχος, και πηγαίνοντας κυκλικά μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι το ανθρώπινο σώμα. Στο ανθρώπινο σώμα, η αναλογία του μήκους του πήχη του χεριού προς το μήκος του χεριού ισούται με 1.618, δηλαδή ισούται με τη Χρυσή Αναλογία. Άλλα γνωστά παραδείγματα στο ανθρώπινο σώμα είναι:

                                            



  1. Η αναλογία μεταξύ του μήκους και του φάρδους του προσώπου
  2. Η αναλογία την απόστασης μεταξύ των χειλιών και του σημείου που σμίγουν τα φρύδια προς το μήκος της μύτης
  3. Η αναλογία του μήκους του στόματος προς το φάρδος της μύτης
  4. Η αναλογία της απόστασης μεταξύ της γραμμής του ώμου και της κορυφής του κεφαλιού προς το μήκος του κεφαλιού
  5. Η αναλογία της απόστασης μεταξύ του ομφαλού και του γονάτου προς την απόσταση μεταξύ του γονάτου και της άκρης του ποδιού
  6. Η αναλογία της απόστασης μεταξύ του άκρου του δαχτύλου του χεριού και του αγκώνα προς την απόσταση μεταξύ του καρπού και του αγκώνα.



                                       Ο Ζωδιακός-τα ζώδια και οι Αστερισμοί



Οι Αρχαίοι Έλληνες «κατείχαν» την γνώση της Αστρολογίας και των ζώδιων , κατά την γνώμη μου, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι εμείς. Είχαν εντρυφήσει σε βάθος στην αποκρυπτογράφηση και κατανόηση των συμβόλων. Επί παραδείγματι δεν είναι καθόλου τυχαίες οι νίκες στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα (**ναυμαχία).  Και για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια  οι έλληνες γνώριζαν την σφαιρικότητα της γης  με πρωτεργάτη τον Κλεομήδη που από τον 1ο πχ αιώνα είχε ολόκληρο κεφάλαιο για την σφαιρικότητα της. Επίσης γνώριζαν πως οι Δώδεκα Θεοί ήταν ουσιαστικά μια οντότητα. Αναφέρω χαρακτηριστικά τα λόγια του Ηράκλειτου : « Εκ των πάντων εν και εξ ενός τα πάντα». 

Κατά τους Αρχαίους Έλληνες Αστρολόγους- μύστες δεν τους ενδιέφερε οι ιδιότητες του ζωδίου (*στυλ αστρολογίας του περιπτέρου) άλλα με βάση τους υπολογισμούς εάν οι κάθετες τομές έδεναν με αρμονία με τις ιδιότητες του χώρου. Ίσως να μιλάμε για προκάτοχους της Αστροχαρτογραφιας. ;;;;



Όπως είπα και παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δυο ιστορικές νίκες στον Μαραθώνα αλλά και στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το 490 πχ στον Μαραθώνα 10.000 Αθηναίοι και 1.000 Πλαταιεις υπό τις οδηγίες του Στρατηγού Μιλτιάδη  κατατροπώνουν 200.000 στρατό Περσών και μάλιστα σε μάχη ανοικτής πεδιάδος αυτό αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην στρατιωτική ιστορία. Ακόμα και στις Θερμοπύλες έγινε μέσα σε ένα στενό μονοπάτι πράγμα που καθιστούσε ανενεργή την αριθμητική υπέροχη των περσών του Ξέρξη.



Οι Αθηναίοι , κόντρα σε κάθε λογική και χωρίς να περιμένουν την βοήθεια των Σπαρτιατών πηγαίνουν για μια μάχη άνευ λογικής στην πεδιάδα του Μαραθώνα.  Μήπως όμως «ποντάριζαν» στην ιερότητα του χώρου. Εάν ενωθούν τα ιερά του Μαραθώνα μεταξύ τους σχηματίζουν το ζώδιο του Σκορπιού. Το αντιδιαμετρικα απέναντι ζώδιο είναι ο Ταύρος . Στις αθηναϊκές παραδόσεις ο Ηρακλής είχε φέρει έναν Ταύρο από την Κρήτη και τελικά αυτος προκαλεί καταστροφές. Ο Θησέας τελικά τον σκοτώνει. Αρκεί να σημειωθεί πως Ταύρος ήταν το σύμβολο της Περσικής Αυτοκρατορίας. Άρα εξ συμβολισμού καταλαβαίνουμε πως οι Έλληνες περίμεναν βοήθεια από τον Άρη τον θεό του πολέμου (*τότε υπήρξε παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού). Αξίζει όμως να σημειωθεί και κάτι που ελάχιστοι αναφέρουν: Μέσα στην μάχη συνέβησαν κάποια πράγματα που είναι αν όχι ανεξήγητα τελικά άπτονται της μεταφυσικής. Πολλοί είδαν να πολεμανε στον πλευρό των Ελλήνων . Ο Παυσανίας στο εδάφιο 1, 32.5 αναφέρει για έναν γίγαντα χωρικό που σκότωνε τους πέρσες με το άροτρο του. Το όνομα αυτού Εχετλαιος (δηλ ο κρατών το άροτρο μιας και Εχετλη στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα σημαίνει το άροτρο). Επίσης αρκετοί ήταν αυτοί κατά τον Ηρόδοτο που είδαν τον οπλίτη Επίζηλο του Κουφαγορου να χάνει την όραση του χωρις τραυματισμό  απο μια λάμψη οπου φάνηκε ένα γιγαντόσωμος σαν τον Θεό Άρη και σκότωνε Πέρσες .



Η  δε ναυμαχία της Σαλαμίνας ξορίσθηκε από το μαντείο των Δελφών  με βάση τον χρησμό περί «ξύλινων τειχών». Εκεί ο Θεμιστοκλής για να ξεγελάσει και να παρασύρει τους Πέρσες στα στενα  της Σαλαμινας  υποδύθηκε πως προδίδει τους Έλληνες. Η τοποθεσία επιλέχτηκε εκεί διότι ο παράλληλος που διαπερνά την Αθήνα και για το όποιο αναφέρει ο Ερατοσθένης και ο πρώτος μεσημβρινός (** δηλαδη ο μεσημβρινός αναφοράς που λάμβαναν υπόψη τους οι αρχαίοι Έλληνες στις γεωδαιτικές τους μελέτες) τέμνονταν στην είσοδο του κόλπου της Σαλαμίνας. Οι αναφορές του Ηροδότου λέγουν πως σηκώθηκε από την Ελευσίνα ένα τεράστιο νέφος ενώ ακούγονταν η φωνή του μυστικού Ιακχουντων Ελευσίνιων μυστηρίων. Το σύννεφο σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το στρατόπεδο των Ελλήνων. Τότε οι δυο Έλληνες οπου είχαν αυτομολήσει στους Πέρσες (*ο Αθηναίος εξόριστος Δίκαιος και ο Σπαρτιάτης Δημάρατος) βεβαιωθήκαν πως οι Έλληνες είχαν την εύνοια των Θεών.



Ανάλογα περιστατικά είχαμε και επί Αλέξανδρου όπως έκτισε τις πόλεις του αλλά και την στρατοπέδευση του στην Ισσό όπου περίμενε τον Δαρείο (*περιοχή εντελώς ακατάλληλη για πολεμο)



Προ 11500 έτη ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είχε διατυπώσει το «όπως πάνω έτσι και κάτω» που επισήμαινε την αλληλεξάρτηση και λειτουργιά μεταξύ του Μακρόκοσμου και του Μικρόκοσμου. Η αστρολογία όπως προείπα είχε έναν πιο επιστημονικό χαρακτήρα . Χαρακτηριστικά ο Ορφέας στο  έργο του Πρόκλου με τίτλο «Τιμαίος» αναφέρει για διέλευση σκαφών με Δια στον Υδροχόο και τέλεση γάμων με Δια στους Ιχθύες. Επίσης είχαν ημερομηνίες ορόσημο όπως επι παραδείγματι οι Βοιωτοί την 5η μέρα του Εκατομβοιωνος κέρδισαν 2 νικες την μια στα Λεύκτρα και την άλλη στην Κερησσο 100 έτη αργότερα. Οι Έλληνες την 6η του Βοηδρομιώνος κέρδισαν στον Μαραθώνα  και μετά 2 έτη την 3η του ίδιου μηνα στις Πλαταιές και την Μυκάλη. Τον ίδιο μηνα (αλλά σε άλλα έτη) ο Μέγας Αλέξανδρος κέρδισε στην Ισσό και στον Γρανικο ποταμό



ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

Ιερη Γεωγραφια της ΕΛλαδας-Νικος Λιτσας

Ορφικα Κειμενα

Ιστοσελιδα: mythologia.8m.com/geometria.html




Read more »

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τα μεσοδιαστήματα Ηλίου στην συναστρία - Κοσμοβιολογια



  

  




Ήλιος = Σελήνη/Ερμής
Υπάρχει υπαρκτό ενδιαφέρον, ορθή συμπεριφορά αλλά και ένας ξεκάθαρος λόγος του τι θέλουν τα άτομα. Μια σχέση όπου ο λόγος του ενός προς τον άλλο τελικά λαμβάνεται υπόψη.

Ήλιος = Σελήνη/Αφροδίτη
Υπάρχει αφοσίωση και κατανόηση μέσα στην σχέση, σταθερές πεποιθήσεις και τα άτομα λειτουργούν από βάθους καρδίας. Η σωστή αρχή, που τελικά, είναι το ήμισυ του παντός.

Ήλιος = Σελήνη/Άρης
Είναι συνδυασμός της ερωτικής έλξης, της ερωτικής χημείας μα και της συναισθηματικής πίστης. Τα άτομα που απαρτίζουν την σχέση ζουν όμορφες στιγμές ενώ ακόμα και αν υπάρχουν άλλες αστρολογικές καταστάσεις που υποδεικνύουν χωρισμό τελικά χωρίζουν όμορφα και πολιτισμένα.

Ήλιος = Σελήνη/Δίας
Μια σχέση η οποία ανεξάρτητα με την πορεία της τελικά αποφέρει κάποια οφέλη δια μέσω γνωριμιών και επαφών. Η σχέση εδώ λειτουργεί σε άλλο επίπεδο μιας και πολλές φορές το «φαίνεσθαι» λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για το περιβάλλον του ζευγαριού.

Ήλιος = Σελήνη/Κρόνος
Αδυναμία κατανόησης μα και συναισθηματικής αποδοχής. Ο Ήλιος εκεί «υποφέρει» και όσο και αν θέλει να ζεστάνει την συναισθηματική ψύχρα τελικώς δεν τα καταφέρνει. Έτσι η ρήξη και ο χωρισμός φαντάζουν ως γεγονός αναπόφευκτο.

Ήλιος = Σελήνη/Ουρανός
Συναισθηματικές εκρήξεις και μεταλλαγές συναισθημάτων τελικά μόνο κακό θα κάνουν στην σχέση. Η ανάγκη για επιβεβαίωση σκοντάφτει στην Ουράνια εκκεντρικότητα και τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ήλιος = Σελήνη/Ποσειδώνας
Μια σχέση που στηρίζεται στην λογική του παραλόγου. Τα άτομα μέσα στην σχέση μπορεί ταυτόχρονα να αγαπούν μέχρι το τέλος του κόσμου αλλά ταυτόχρονα επίσης να έχουν και παράλληλη σχέση με κάποιο άλλο πρόσωπο. Αυτό από μόνο του συνιστά παθογενή εξάρτηση αλλά και υπονόμευση εκ των έσω και τελικά η «σχέση-όνειρο» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «όνειρο θερινής νυκτός».

Ήλιος = Σελήνη/Πλούτωνας
Ο καημένος ο Ήλιος τα «βλέπει όλα» μπροστά στο ταμπεραμέντο του ψυχικού δράματος του μεσοδιαστήματος Σελήνης/ Πλούτωνα. Νοιώθει πως εξαναγκάζεται και είναι ένα συναισθηματικό έρμαιο του άλλου. Αυτό οδηγεί τελικά σε συναισθηματικό αδιέξοδο και ρήξη.

Ήλιος = Σελήνη/Βόρειος Δεσμός
"Εμείς οι δυο σαν ένα, δυο σώματα (μα και ψυχές) ενωμένα στις γιορτές, στις παραλίες, στα γήπεδα στα τραίνα". Η σχέση εδώ πηγάζει από μια ανάγκη πολύ βαθύτερη από το εάν κάποιος είναι ωραίος. Μια σχέση που η εκκίνηση της μπορεί να γίνει μέσα από χώρους συνάθροισης ατόμων (λέσχες, ομάδες κλπ).

Ήλιος = Σελήνη/Ωροσκόπος
Μια σχέση που στηρίζεται στους κατάλληλους τρόπους και στο σωστό timing. Τα άτομα μέσα στην σχέση νοιώθουν όμορφα αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό από μόνο του εχέγγυο για κάτι παραπάνω.

Ήλιος = Σελήνη/Μεσουράνημα
Άγγιγμα ψυχής. Τα άτομα βρίσκουν τελικά αυτό που αναζητούν και θέλουν να είναι σε αυτή την κατάσταση με νου και σώμα.

Ήλιος = Ερμής/Αφροδίτη
Ερεθίσματα διάσπαρτα στην ατμόσφαιρα. Η κουλτούρα, η φινέτσα αλλά και γενικά όλο το παρουσιαστικό παίζουν καταλυτικό ρόλο. Μια σχέση όμορφη με έντονη κοινωνική ζωή.

Ήλιος = Ερμής/Άρης
Υπάρχει ένταση και επιθετικότητα. Μια τάση εκδίκησης, κριτικής και απότομης συμπεριφοράς. Ένταση στο σεξ ή και για αφορμή ζητημάτων σχετικά με αυτό.

Ήλιος = Ερμής/Δίας
Τα δυο μέρη επικοινωνούν και «προκαλούν» την προσοχή του άλλου. Μια σχέση όπου ταξίδια και απολαύσεις παίζουν σημαντικό ρόλο και τελικά η σχέση γίνεται απολαυστική και διαβατήριο για την επιτυχία.

Ήλιος = Ερμής/Κρόνος
Μια σχέση όπου τελικά οι έριδες και τα νεύρα θα οδηγήσουν από συναισθηματικής πλευράς σε ένα χάος. Θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να «εκτονωθεί» δια μέσω φιλοσοφικών ή ιδεολογικών συζητήσεων αλλά στον 21ο αιώνα ποιος τσακώνεται για τον Νίτσε, τον Καζαντζάκη ή τον Σολτζενίτσιν;

Ήλιος = Ερμής/Ουρανός
Πρωταρχικό αξίωμα της Φυσικής. Τα ετερώνυμα έλκονται. Δυνατή επικοινωνία αλλά και πρωτοτυπία μέσα στην σχέση.

Ήλιος = Ερμής/Ποσειδώνας
Πολλές φορές η γνωριμία ή δημιουργία της σχέσης στηρίζεται σε τελείως «μεταφυσικά» φαινόμενα. Υπάρχει αγάπη συνάμα δε και μια αβεβαιότητα. Η δύναμη της παρέμβασης μέσα στην σχέση από τρίτους τελικά οδηγεί στην ρήξη.

Ήλιος = Ερμής/Πλούτωνας
Η επικοινωνία είναι έντονη και στηρίζεται στην ανυπομονησία αλλά και στην θέληση της επιβεβαίωσης απέναντι στον άλλον. Ίσως πρέπει το ζευγάρι να μάθει να κάνει ασκήσεις ηρεμίας.

Ήλιος = Ερμής/Βόρειος Δεσμός
Όταν βρίσκονται τα άτομα νοιώθουν όμορφα και οικεία. Μια σχέση «παρέα» όπου μοιραζόνται, στόχους, χόμπι και φιλίες.

Ήλιος = Ερμής/Ωροσκόπος
Σωστή ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Σωστές κουβέντες που φέρνουν μια λεκτική ηρεμία στην σχέση.

Ήλιος = Ερμής/Μεσουράνημα
Ένα ενδιαφέρον για φιλοσοφικά θέματα. Ίσως και κοινή επαγγελματική ενασχόληση.

Ήλιος = Αφροδίτη/Άρης
Το σεξ εδώ διαθέτει τέτοια ποιότητα όπου λειτουργεί ως βενζίνη που την ρίχνει κανείς σε μια πυρκαγιά. Άσβεστο πάθος και ισχυρή επιθυμία για να υπάρχει η σχέση. Μια αγάπη μεγάλη.

Ήλιος = Αφροδίτη/Δίας
Μια σχέση όπου μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Απολαμβάνοντας όμορφες και συναισθηματικές στιγμές. Μια σχέση όπου «εγκρίνεται» και από άλλους.

Ήλιος = Αφροδίτη/Κρόνος
Μια σχέση όπου δεν βγαίνει εύκολα το συναίσθημα ενώ με την πάροδο του χρόνου ανεβαίνουν οι απαιτήσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν και ζητήματα συναισθηματικής ή ακόμα και ερωτικής ικανοποίησης που τελικά οδηγούν στο τέλος.

Ήλιος = Αφροδίτη/Ουρανός
Μια σχέση τρομερά ανατρεπτική. Εδώ το ερωτικό πνεύμα είναι ασυγκράτητο. Μια σχέση όπου στηρίζεται πολύ στην ηδονή και που όταν αυτή πλέον γίνει δεδομένο και συνήθεια τότε θα αρχίσουν οι παρεκτροπές-απιστίες. Άλλωστε και κατά την φράση του Αρχαίου βασιλιά Αγησιλάου «σφάλει το σώμα άρα σφάλει και ο νους».

Ήλιος = Αφροδίτη/Ποσειδώνας
Μια σχέση άκρως ονειρική και ρομαντική. Το κακό είναι πως δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και τελικά οδηγούμαστε στην απιστία ελέω μυστικών επιθυμιών. Ένα φυσικό τέλος μετά από εξαπάτηση και απογοήτευση.

Ήλιος = Αφροδίτη/Πλούτωνας
Ακαταμάχητη ερωτική έλξη. Ένας έρωτας γεμάτος ζηλοτυπίες μα και επιθυμίες όπου η πραγματοποίηση τους περνά μέσα από την υποταγή του άλλου.

Ήλιος = Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός
Ευγένεια ψυχής και σώματος. Ίσως η γοητεία μα και η ακτινοβολία που εκπέμπει το ζευγάρι να αποτελούν από μόνες τους σημείο αναφοράς.

Ήλιος = Αφροδίτη/Ωροσκόπος
Έντονος μαγνητισμός αλλά και μια οικειότητα εξ αρχής. Καθαρές κουβέντες.

Ήλιος = Αφροδίτη/Μεσουράνημα
Αγάπη. Μια σχέση που στηρίζεται στην ειλικρινή αγάπη.

Ήλιος = Άρης/Δίας
Μια σχέση γεμάτη τόλμη –πάθος και ειλικρίνεια. Το συναίσθημα, μέσα από εκπλήξεις και παιχνίδια, ανανεώνεται και τελικά διατηρείται ζωντανό.

Ήλιος = Άρης/Κρόνος
Μια σχέση βάσανο. Δοκιμάζουν ο ένας τα νεύρα και τις αντοχές του άλλου. Μια σχέση όπου οι πιθανότητες είναι κατάφορα εναντίον της.

Ήλιος = Άρης/Ουρανός
Εδώ επικοινωνιακά επικρατεί ένα κομφούζιο γεμάτο ειρωνεία η οποία δημιουργεί εντάσεις –νεύρα και ίσως ακόμα και βία. Μια σχέση χωρίς ίχνος εκτίμησης.

Ήλιος = Άρης/Ποσειδώνας
Ο εκπρόσωπος του Ήλιου εδώ ως «χάνος» πάει και πέφτει στην παγίδα. Ουσιαστικά αδύναμος να προβάλει αντιστάσεις γίνεται έρμαιο στις ορέξεις. Μια σχέση που δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ήλιος = Άρης/Πλούτωνας
Μια σχέση όπου υπάρχει μια τάση καταδυνάστευσης του ενός απέναντι στον άλλον. Η αδιαφορία του ενός για τα θέλω του άλλου κάνει τα άτομα που εμπλέκονται στην σχέση να μοιάζουν περισσότερο πως έχουν να χωρίσουν κάτι παρά πως αγαπιούνται.

Ήλιος = Άρης/Βόρειος Δεσμός
Η συνεργασία μα και η αντιπαράθεση συνυπάρχουν. Ενώ υπάρχει προθυμία να συνδράμουν στην εξέλιξη της σχέσης τελικά βαλτώνει εξαιτίας του ότι και οι δυο μεριές δεν κάνουν πίσω.

Ήλιος = Άρης/Ωροσκόπος
Μια σχέση που ξεκινά με απίστευτη ζέση αλλά που τελικά μετατρέπεται σε μια προσωπική «βεντέτα».

Ήλιος = Άρης/Μεσουράνημα
Εδώ μιλάμε για την ταυτόχρονη συνύπαρξη ανταγωνισμού και συναγωνισμού. Πολλές φορές, αν και η δύναμη και η εξουσία που αποπνέει αυτή η εξίσωση ουσιαστικά κάλυπτε κάποιες «χτυπητές» αδυναμίες της σχέσης, το τέλος είναι επιβεβλημένο. Όμως εάν ένας εκ των δυο δεν φρενάρει την αλαζονεία του άλλου ίσως τελικά έχουμε απώλεια φήμης.

Ήλιος = Δίας/Κρόνος
Η θέληση, η λογική και το συναίσθημα σε πλήρη εναρμόνιση. Η επιθυμία να εξελιχτεί αυτή η σχέση ανεξαρτήτου κόστους. Ακόμα και με δυσμενείς άλλες εξισώσεις έχουμε ένα «αντίο» γεμάτο αξιοπρέπεια.

Ήλιος = Δίας/Ουρανός
Μια σχέση όπου προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Τα μέλη της σχέσης είναι πρώτα φίλοι και μετά οτιδήποτε άλλο. Ο ένας λειτουργεί ως ένα ελατήριο που εκτινάσσει τον άλλο. Επιτυχία.

Ήλιος = Δίας/Ποσειδώνας
Μια σχέση όπου χαρακτηρίζεται από ιδεαλισμό, αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Παρά τις αγαθές προθέσεις τελικά αποδεικνύεται πως αυτές δεν είναι αρκετές. Διότι η σχέση στερείται ρεαλισμό και κάποια στιγμή έρχεται η φθορά.

Ήλιος = Δίας/Πλούτωνας
Μια σχέση όπου πρέπει ο εκπρόσωπος του Ηλίου να είναι στο επίκεντρο για να μην αισθάνεται μειονεκτικά. Έντονος μαγνητισμός, όμορφες στιγμές αλλά θα πρέπει να τηρηθεί το «παν μέτρον άριστον» καθότι δεν πρέπει να πέφτουν στο αμάρτημα της πλεονεξίας.

Ήλιος = Δίας/Βόρειος Δεσμός
Εδώ έχουμε ένα ζευγάρι όπου έχει έρθει να βρίσκεται μαζί για έναν σκοπό. Κάνοντας όμορφη παρέα και ανήκοντας σε μια ομάδα ανθρώπων όπου δια μέσω της σχέσης αλλά και των προσωπικών επαφών τελικά εξελίσσονται από κοινού.

Ήλιος = Δίας/Ωροσκόπος
Σχέση ζωής όπου η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από την ικανότητα να κρατήσουν τις πόρτες που υπάρχουν, ανοιχτές. Μια σχέση όπου αλλάζει το ζεύγος οικονομικό level και έτσι περνά μια χαρά.

Ήλιος = Δίας/Μεσουράνημα
Μια σχέση χωρίς ίχνος υπερβολής, εισιτήριο στην ευτυχία. Τα άτομα περνούν καλά, ξέρουν τι ζητάνε και γνωρίζουν τον τρόπο που θα το αποκτήσουν. Η διάρκεια της σχέσης (όπως σε όλες τις περιπτώσεις) θα εξαρτηθεί και από άλλους αστρολογικούς παράγοντες άλλα η ποιότητα της θα είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Είναι οι σχέσεις που λες, εν πάση περιπτώσει, άξιζε .

Ήλιος = Κρόνος/Ουρανός
Η ένδειξη αυτή μόνο καλός οιωνός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μιας και οι όποιες ενδείξεις αρμονίας ....μάλλον πάνε χαμένες. Τα άτομα κοντράρονται και οδηγούνται σε μια μάχη επικράτησης και συναισθηματικής εξόντωσης.

Ήλιος = Κρόνος/Ποσειδώνας
Μια σχέση όπου ακόμα και η πιθανότητα επιβίωσης της σε βάθος χρόνου τελικά αδικεί και τους δύο ως προσωπικότητες. Περιορισμός της έκφρασης και της όποιας πρωτοβουλίας τελικά μετατρέπουν την σχέση σε μια παραμονή λόγω οίκτου.

Ήλιος = Κρόνος/Πλούτωνας
Εδώ τα άτομα που εμπλέκονται αποτελούν την προσωποποίηση του αξιώματος της φυσικής πως τα ετερώνυμα έλκονται. Το ότι έλκονται όμως δεν πάει να πει πως μαζί λειτουργούν και αρμονικά. Η σχέση δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά μια θλίψη και τελικά το τέλος έρχεται ως μια φυσική εξέλιξη.

Ήλιος = Κρόνος/Βόρειος Δεσμός
Η δυσκολία που έχει η σχέση από την δημιουργία της μέχρι και το τέλος της μας δίνει να καταλάβουμε την καρμική χροιά της. Όμως η σχέση αυτή από την αρχή αρχίζει να “σέρνει” το ζεύγος σε μια κατάσταση ...να μείνω μόνος να ηρεμήσω. Έτσι τα λεπτά γίνονται ώρες, οι ώρες γίνονται μέρες και οι μέρες τελικά αποσυνθέτουν την σχέση και την οδηγούν στο τέλος.

Ήλιος = Κρόνος/Ωροσκόπος
Η σχέση εδώ παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης μιας και οι δυο έχουν σεξουαλικό και συναισθηματικό ανικανοποίητο. Μια σχέση, χωρίς υπερβολή, λιτή και ολιγαρκής η οποία τελικά μπορεί να καταλήξει εσαεί εξαιτίας του ότι μετατρέπεται σε αίσθηση καθήκοντος και αποδοχής μιας, τελικά, σκληρής μοίρας.

Ήλιος = Κρόνος/Μεσουράνημα
Εδώ έχουμε δυο άτομα που ο ένας δημιουργεί ευθύνες άλλα και αποθαρρύνει τον άλλο. Οι επαγγελματικές και οικονομικές δυσκολίες θα αποτελέσουν σημείο τριβής στην σχέση.

Ήλιος = Ουρανός/Ποσειδώνας
Εκκεντρικότητα, αναποφασιστικότητα και μια αδιευκρίνιστη αίσθηση “ελευθερίας” είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την σχέση αυτή. Μια σχέση ..όσα έρθουν και όσα πάνε.

Ήλιος = Ουρανός/Πλούτωνας
Μια σχέση εξίσου εκκεντρική άλλα επιβαρυμένη με συνταρακτικά γεγονότα που “την ταράζουν”. Μια σχέση έντονη και προβληματική λόγω των συνταρακτικών και συχνών γεγονότων που δεν δίνει ουδεμία σιγουριά.

Ήλιος= Ουρανός/Βόρειος Δεσμός
Το “κισμέτ” είναι εδώ. Μέσα από ξαφνικά και έντονα γεγονότα επικρατεί το “η ισχύς εν τη ενώσει” και τελικά, αν και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, προκύπτουν πρωταγωνιστές ζωής στο Συμπαντικό θέατρο. Κάποιος άλλος κοινός σκοπός και πεπρωμένο πρέπει να εκπληρωθεί μέσα από αυτή την σχέση.

Ήλιος = Ουρανός/Ωροσκόπος
Μια σχέση που ανοίγει πνευματικούς ορίζοντες αλλά και φέρνει γνωριμίες. Μια σχέση γεμάτη ταξίδια και επαφές.

Ήλιος = Ουρανός/Μεσουράνημα
Όπως ξαφνικά προέκυψε η σχέση έτσι θα λυθεί. Υπάρχει μια εκκεντρική τάση μέσα στην σχέση και απουσία στοιχειώδους επικοινωνίας. Γνωρίζοντας το τέλος, αγνοώντας όμως το πότε.

Ήλιος = Ποσειδώνας/Πλούτωνας
Μια νοητική επικοινωνία που κινείται μεταξύ της λογικής και του παραλογισμού. Ζητήματα είτε εξαρτήσεων είτε υγείας “βαραίνουν” την σχέση.

Ήλιος = Ποσειδώνας/Βόρειος Δεσμός
Μια σχέση με όμορφη αρχή μα επώδυνο τέλος. Απογοήτευση μιας και μετά από καιρό συνειδητοποιεί κανείς πως αγάπησε μια “ουτοπία”.

Ήλιος = Ποσειδώνας/Ωροσκόπος
Μια σχέση μωρόπιστη και ευκολοδιάβλητη από παρεμβολές και επεμβάσεις τρίτων. Λογία και υπονοούμενα τρίτων φέρουν πλήγμα στην σχέση.

Ήλιος = Ποσειδώνας/Μεσουράνημα
Ζώντας μέσα στην αβεβαιότητα. Η σχέση λειτουργεί μέσα σε μια πλάνη, οι υποσχέσεις και τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται και τελικώς, έστω και αργά, η σχέση λήγει.

Ήλιος = Πλούτωνας/Βόρειος Δεσμός
Η μοίρα έμελλε να είναι μαζί. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η μοίρα θα είναι καλή και αγαθή. Δείχνει έναν αγώνα για επικράτηση του ενός εις βάρος του άλλου. Η υποχώρηση, εδώ, δεν είναι λύση.

Ήλιος = Πλούτωνας/Ωροσκόπος
Ο εκπρόσωπος του Ηλίου μάλλον την πατάει μιας και έρχεται αντιμέτωπος με την υπεροψία και τον δεσποτισμό. Τα δικά μου -δικά μου και τα δικά μας πάλι δικά μου.

Ήλιος = Πλούτωνας/Μεσουράνημα
Υπέρ πάντων όλων ο εκπρόσωπος του μεσοδιαστήματος. Επεμβαίνει και καταπιέζει και φαντάζει σαν άρμα μάχης χωρίς φρένα που ισοπεδώνει κάθε τι στο πέρασμα του. Ο εκπρόσωπος του Ηλίου δεν μπορεί να κάνει κάτι (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) από το να περιμένει.

Ήλιος = Βόρειος Δεσμός/Ωροσκόπος
Κοινά ενδιαφέροντα αλλά και ένταξη σε κοινές ομάδες εργασίας και δράσης βοηθούν  στο να κατανοήσει ο ένας τον άλλον. Ισχυρές γνωριμίες.

Ήλιος = Βόρειος Δεσμός/Μεσουράνημα
Επαφές και γνωριμίες τελικά δίνουν ένα χέρι βοηθείας (αχρείαστο να ΄ναι) και λειτουργούν ως μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στην σχέση.

Ήλιος = Ωροσκόπος/Μεσουράνημα
Μια σχέση όπου οι κοινοί στόχοι και η κοινή επιθυμία για αποδοχή τελικώς βοηθούν δύο άτομα να είναι μαζί.
Read more »