Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο Όμηρος και οι αστρολογικές αντιστοιχίες στα έργα του (Κλασική Αστρολογία)


  


Ο Όμηρος αναμφισβήτητα υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών. Τα έργα του, που όλα σώζονται από στόμα σε στόμα καθ΄ υπαγόρευση, δεν είναι μόνο επικά ποιήματα αλλά και ένα πλήρες τεχνικό εγχειρίδιο της εποχής με πληθώρα πληροφοριών. Μέσα σε αυτά τα ποιήματα ( Ιλιαδα & Οδύσσεια) ξεδιπλώνει περίτεχνα την ελληνική ψυχή αλλά και την ελληνική γνώση. Ας πάρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ραψωδία της Οδύσσειας  την -Μ -  γνωστή και ως Σκύλλας & Χάρυβδης έχουμε την πρώτη αποκάλυψη της Αρχής της Υδρομηχανικής. Στην δε Όμηρου Ιλιαδα  οι τεχνικές οδηγίες που αποκαλύπτονται όσον αφορά για την εσωτερική επένδυση της ασπίδας του Αχιλλέα με χρυσό και πως ήταν αδιάτρητη επιβεβαιώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συγκεκριμένα, η ασπίδα του Αχιλλέα στο εσωτερικό των δύο εξωτερικών στρώσεων από σκληρό μπρούντζο αλλά και των επίσης δύο στρωμάτων κασσιτέρου, διέθετε ένα γενναίο στρώμα καθαρού χρυσού. Δεν ήταν τυχαίος ο συνδυασμός. Εντυπωσιακότερη είναι, ωστόσο, η πιο ταπεινή από απόψεως υλικών περίπτωση της ασπίδας του Αίαντα με τα επτά στρώματα δέρματος και τη μία εξωτερική στρώση από σκληρό μπρούντζο. Στην εργαστηριακή δοκιμή διάτρησής της με βλήμα υπολογισμένης μάζας και ταχύτητα ρήξης ανάλογης με εκείνη του παγκόσμιου ρέκορντμαν στο ακόντιο το 2000 επαληθεύτηκε η περιγραφή του Ομήρου, που την ήθελε αδιάτρητη.

Τόσα στα έξι στρώματα δέρματος όσο και στα οκτώ η ασπίδα διαπερνιόταν από την αιχμή του δόρατος. Τη «χρυσή τομή» των 7 δερμάτινων στρώσεων, που με τις όποιες παραμορφώσεις και τριβές το δόρυ τελικά εκτρέπεται, τη γνώριζε καλά ο βυρσοδέψης και κατασκευαστής της Τίχιος.

Οι γνώσεις καμπυλόγραμμης κινηματικής που είχε ο σοφός Νέστορας, ο οποίος συμβουλεύει το γιο του πώς θα πάρει τη στροφή στην αρματοδρομία και θα ξεπεράσει τους αντιπάλους του, καθώς δεν διαθέτει ισχυρά άλογα.

Στη δική του εισήγηση ο καθηγητής Γ. Βατίστας θα αναλύσει πώς οι περιγραφές της Κίρκης για τη διέλευση από το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης έλυσαν εξισώσεις της αεροδυναμικής, που συνδέονται με την τεχνολογία της βαρυτικής σφενδόνης για το Διάστημα!!!!


Την ίδια εποχή, η κατασκευή του Δούρειου Ίππoυ αποτελούσε σταθμό για τη Μηχανική και σύμφωνα με σύγχρονους ερευνητές η μέθοδος για την κατασκευή του σχετίζεται ακόμα και με την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας! Οι λεπτομερείς πληροφορίες των Ομηρικών Eπών τα καθιστούν ένα ανεκτίμητο «θησαυροφυλάκιο» γνώσεων, για τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις του μακρινού παρελθόντος όχι μόνο στην Ιατρική, αλλά και στον τομέα των κατασκευών, της Μηχανικής, της Ναυσιπλοΐας, της Αστρονομίας κ.α..
Μπορεί ο Δούρειος Ίππος να έχει καταγραφεί ως το πρώτο τεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού, αλλά ακόμα πιο σπουδαία είναι η ίδια η κατασκευή του από το μηχανικό Φωκέα Επειόν. Αυτό επισημαίνουν ο Γιάννης Αραχωβίτης από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Λάμπρος Αραχωβίτης από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και προσθέτουν πως σημαντικοί καλλιτέxνες έσπευσαν να τον μιμηθούν και κατασκεύασαν όμοιο χάλκινο ίππο στην Ακρόπολη Αθηνών και την Αρχαία Ολυμπία. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, σημαίνει ότι από εκείνη την εποχή ήξεραν και χρησιμοποιούσαν τον λεγόμενο «πονταδόρο», ένα βασικό εργαλείο με το οποίο μπορούσαν να κατασκευάσουν όμοιο άγαλμα σε σμίκρυνση ή μεγέθυνση.
Μάλιστα εξηγούν πως η αρχή λειτουργίας του πονταδόρου αποτελεί το βάθρο όχι μόνο για τη γλυπτική, αλλά και για την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας και την Αρμονία στη μουσική και στο χρώμα! Οι καθηγητές Σπύρος Γ. Μαρκέτος και Γεώργιος Ι. Ανδρούτσος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με τη μελέτη τους «Θεραπευτική Τέχνη στην Ιλιάδα» αναφέρονται στο σύνολο των τραυμάτων, τα οποία περιγράφονται στο Ομηρικό Έπος και ανέρχονται σε 147. Aπό αυτά 106 οφείλονται σε λογχισμό, 17 σε σπαθισμό ή ξιφισμό και 12 σε βλήμα σφεντόνας. «Αναμφίβολα, οι ιατρικές πληροφορίες του ομηρικού έπους αντικατοπτρίζουν τη θεραπευτική πρακτική του Μινωικού και Μυκηναϊκού Πολιτισμού, καθώς και της Εποχής του Χαλκού», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι μελετητές και προσθέτουν πως «παρόλο που στην Ιλιαδα υπάρχουν συχνές αναφορές στους θεούς και τις προσευχές των ετοιμοθάνατων, η ομηρική Ιατρική δεν στηριζόταν στη μαγεία, αλλά αποτελούσε ιδιαίτερο επαγγελματικό πεδίο».




Εντυπωσιακή και η ανακοίνωση του καθηγητή Στέφανου Γερουλάνου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τις απεικονίσεις τραυματισμών από τα Ομηρικά Έπη σε αρχαία αγγεία. Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, η γνώση της Ανατομίας του ανθρώπινου σώματος στα ομηρικά χρόνια και στα χρόνια, τα οποία ακολούθησαν ήταν τόσο ακριβής που ακόμα και σήμερα η δυτική ορολογία για την ανατομία βασίζεται σε λέξεις που έχουν τη ρίζα τους στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια.
Ο καθηγητής Γ. Ρηγάτος στο λεξικό του αναφέρει τουλάχιστον 680 αρχαίες ελληνικές ιατρικές λέξεις, οι οποίες αποτελούν τη βάση για χιλιάδες παράγωγα λέξεων στην ελληνική ή στις ξένες γλώσσες και χρησιμοποιούνται σήμερα. «Οι γνώσεις της Ανατομίας επαυξήθηκαν στους ελληνιστικούς χρόνους και έβαλαν τις βάσεις για τη σημερινή εξέλιξη», σημειώνει σχετικά.



Για δείτε όμως και αυτό : Σύνοδος πλανητών

Σπάνια αστρολογικά φαινόμενα (σύνοδος πέντε πλανητών) που πλαισιώνουν και καθορίζουν την ομηρική μοιχεία της Αφροδίτης και του Αρη, είναι ένα από τα αστρονομικά θέματα του συνεδρίου (του καθηγητή Σ. Παπαμαρινόπουλου), το οποίο φωτίζει τις τεχνολογικές και μαθηματικές γνώσεις της μυκηναϊκής περιόδου, με ενδεικτικά παραδείγματα αφ' ενός τον τάφο του Ατρέα που, βάσει μετρήσεων, αποδείχθηκε ότι αντέχει 7 φορές τον ισχυρότερο σεισμό και αφ' ετέρου την κατασκευή της τριήρους που κατόπιν δοκιμών του Πολυτεχνείου διαπιστώθηκε ότι ήταν οι βέλτιστες δυνατές κατασκευές. Αυτό είναι απόσπασμα από το Διεθνές Συμπόσιο «Επιστήμη και Τεχνολογία στα ομηρικά έπη», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας

Κατά τον Ηράκλειτο :.Ηράκλειτος εντεύθεν αστρολόγο φησι τον Ομηρον δηλαδή Ο Όμηρος ήταν αστρολόγος.

Δοκεί δε κατά τινας πρώτος αστρολογησαι …μαρτυρεί δε αυτω Ηράκλειτος και Δημόκριτος. Βεβαίως κάποιοι θα πουν πως εννοεί αστρονόμος μα δυστυχώς η ελληνική γλώσσα ως νοηματική γλώσσα (κατά την έννοια ότι η κάθε λέξη προσδίδει το ακριβές νόημα) προσδίδει το ακριβές νόημα. Αυτό μπορεί κάποιος και να το αντιληφθεί πως στο βιβλίο του Καθηγητού Ιωάννη Πελεγρινη   αναφέρει πως ο Θαλής έβγαλε παρά πολλά χρήματα νοικιάζοντας όλα τα ελαιοτριβεία της περιοχής του σε μια χρονιά που άλλοι υπέθεταν πως θα είναι στείρα από λαδί. Και τελικά τα επινοικιαζε και έβγαλε αρκετά χρήματα. Και όλα αυτά παρακολουθώντας τις κινήσεις των άστρων και των πλανητών.


Ας δούμε κατ’ αρχήν  διεξοδικά τι πληροφορίες μας δίνει ο Όμηρος από το έργο του Οδύσσεια :

Τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια είναι γνωστά ως ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΑ. Έχουμε την  εξιστόρηση των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο παλάτι της Ιθάκης και που οι μνηστήρες τρώνε και πίνουν εις βάρος του λαού της Ιθάκης. Αναζητούν να νυμφευθούν την Πηνελόπη η οποία επί τρία συναπτά έτη υφαίνει την ημέρα ένα ύφασμα και το βράδυ το λύνει. Έτσι στο πρώτο κεφάλαιο ο Τηλέμαχος έχοντας τον τίτλο του διαδόχου και πρίγκιπα λέει πως θα πρέπει να πάει να βρει τους συμπολεμιστές του πατέρα του που έχουν γυρίσει στις πατρίδες τους για να μάθει αν ο Οδυσσέας ζει. Γνωρίζουμε πως η πολιορκία της Τροίας ήταν 10 έτη και πως ο Τηλέμαχος δεν είχε δει ποτέ τον πατέρα του. Γνωρίζουμε επίσης πως και η περιπλάνηση του Οδυσσέα ήταν αλλά δέκα έτη. Κατά συνέπεια ο Τηλέμαχο ήταν περίπου 20 . Αυτό το συμπέρασμα το γνωρίζουμε και από την οδύσσεια : «μητηρ μεν τε με φησι του εμμεναι αυταρ εγω γε ουκ οιδ. Ου γαρ πω τις εον γονον αυτος ανεγνω» { Οδύσσεια Α 215-216} που σημαίνει η μητέρα μου λέει πως είμαι από εκείνον εγώ όμως δεν το γνωρίζω γιατί κανένας τον γονον του δεν γνώρισε




Έτσι η Θεά Αθηνά λέει πως ο πατέρας του θα επιστρέψει σύντομα και πως πρέπει να διώξει τους μνηστήρες. Τότε σε μια συγκέντρωση ο Τηλέμαχος με πολύ μεγάλη τόλμη- ακόμα και θράσος αν θέλετε- λέει στους μνηστήρες πως πρέπει να φύγουν από το ανάκτορο του και πως αυτός κάνει κουμάντο εκεί. Έχουμε την Υπέρβαση του ΕΓΩ ενός ρήματος που αντιστοιχεί στον Κριό. Στο επόμενο κεφαλαίο γνωρίζουμε πως οι μνηστήρες   ξεκαθαρίζουν πως η Πηνελόπη κάποιον πρέπει να παντρευτεί. Έχουμε μια γυναίκα όμορφη, πλούσια που πρέπει να αποκατασταθεί. Τι πιο χαρακτηριστικό από το ζώδιο του Ταύρου. Όπως αναφέραμε ο Τηλέμαχος θα πήγαινε στον Νέστορα στην Πύλο (και αυτός με την σειρά του τον έστειλε στον Μενέλαο ). Κατά συνέπεια έχουμε ένα ταξίδι με αντικειμενικό σκοπό την λήψη αλλά και την μετάδοση ειδήσεων .Αντιστοιχία στο ζώδιο του Διδύμου.

Προχωράμε λοιπόν στο 4ο κεφάλαιο  στην ραψωδία « Τα εν Λακεδεμωνι».  Αν θεωρήσουμε πως με την λογική πως κάθε ραψωδία αντιστοιχεί (λόγω ιδιοτήτων ) και σε ένα ζώδιο , τότε συνειρμικά μας έχετε πως η 4η ραψωδία ισούται με το τέταρτο ζώδιο που είναι ο Καρκίνος . Επίσης αν θεωρήσουμε ως Ανατολή τον Κριό – Δύση τον Ζυγό- άρα ο Καρκίνος είναι η εκκίνηση (το υπόγειο) και ο Αιγόκερως η κορύφωση ( Μεσουράνημα). Πράγματι ο Τηλέμαχος φτάνοντας στο παλάτι του Μενέλαου γνωρίζει την απόλυτη φιλοξενία και από τρόπους αλλά και από παροχές. Εκεί συναντά την Ελένη ( την γνωστή Ωραία Ελένη) και αρχίζουν και κλαίνε. Εδώ έχουμε την Υδάτινη θηλυκή φύση που εκπορεύεται από το συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου. Η Ελένη όμως συγκινείται λόγω του ότι ο Τηλέμαχος της θυμίζει τον Οδυσσέα στα νιάτα του. Και εδώ έχουμε την αντιστοιχία της Κληρονομικότητας (του DNA μας) καθότι γνωρίζουμε πως ο τέταρτος οίκος που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου έχει να κάνει με τις ρίζες μας και την κληρονομικότητα μας.

Φτάνουμε λοιπόν στην 5η ραψωδία με την ονομασία « Οδυσσέως σχεδία». Ο Ερμής αποκαλύπτει στην Καλυψώ πως οι Θεοί αποφάσισαν πως πρέπει να φύγει ο Οδυσσέας. Ζει σε ένα παραδεισένιο μέρος αλλά ο Οδυσσέας (που σημειωτέον εδώ κάνει την πρώτη του εμφάνιση) και παρά το ότι συνευρίσκεται με την Καλυψώ τα βράδια τελικά την ημέρα κλαίει. Εδώ έχουμε την  ερωτική επαφή και το φλερτ (με την Καλυψώ) αλλά και την αγάπη (για την Πηνελόπη). Η Καλυψώ τον νοιάζεται και τον βοήθα συμπονετικά να φτιάξει την σχέδια και του παρέχει βοήθεια για το ταξίδι. Εδώ έχουμε το 5ο ζώδιο και το ζώδιο του Λέοντα . Όλα αυτά (φλερτ, έρωτας , μεγαλοπρέπεια έχουν να κάνουν με το ζώδιο του Λέοντα)

 Και αισίως φτάνουμε στην 6η ραψωδία με την ονομασία « Οδυσσέως Αφιξις εις Φαιακας» . Εδώ η Θεά Αθηνά γίνεται Όνειρο και ως Όνειρο της Ναυσικάς την προτρέπει σε καθαριότητες ρούχων. Της λέγει ευθαρσώς πως είναι πολύ κοντά η ώρα του γάμου της. Σαφέστατα ένα τελείως Παρθενισιο Όνειρο αλλά και ιδιότητες. Όμως για να αναφέρει ο Όμηρος στην εν λόγω ραψωδία πως θα παντρευτεί η Ναυσικά μήπως υπονοεί και πως είναι παρθένα ?? Διότι μέχρι και πριν 40-50 χρόνια είχαμε το περιβόητο σεντόνι της πρώτης ερωτικής βραδιάς . Πόσο μάλλον τότε. Όλα αυτά συνηγορούν στο ζώδιο της Παρθένου

Μπαίνουμε στην  7η ραψωδία με τίτλο «Οδυσσέως είσοδος προς Αλκινουν» Ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο. Είπαμε πως ο Ζυγός έχει να κάνει με τον 7ο οίκο . Είπαμε πως λέγεται και Δύση ( DC).  Εδώ έχουμε την Ναυσικά που είναι γνωστή  για την ικανότητα της να λύνει συμβιβαστικά υποθέσεις. Ο Οδυσσέας επίσης γνωρίζουμε πως είχε πέσει στα πόδια της Ναυσικάς για ικεσία. Εδώ έχουμε το τέχνασμα για να τηρηθούν  οι ίσες αποστάσεις αλλά και για να μην βλάφτει κανείς. Αντιστοιχία ζώδιο Ζυγού = δικαιοσύνη, κρίση.

Πάμε στην 8η ραψωδία με τίτλο « Οδυσσέως σύστασης προς Φαιακας» . Εδώ αναφέρεται για την μοιχεία ΑΡΗ και ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ αλλά που πιάστηκαν επ αυτοφώρω από τον δύσμορφο σύζυγο της Αφροδίτης τον Ήφαιστο. Ο Οδυσσέας ακούγοντας αυτή την εξιστόρηση ξεσπά. Χαρακτηριστικά του 8ου ζωδίου και οίκου. Χαρακτηριστικά Σκορπιού

Ραψωδία 9η με τίτλο  «Κυκλώπεια». Φτάνει σε ένα όμορφο μέρος όπου υπήρχε ο Κύκλωπας ο δύσμορφος γιος του Ποσειδώνα. Είχε ένα μάτι μόνο στην περιοχή που βρίσκεται το κούτελο. Ο Κύκλωπας , παρά του ότι επικαλέστηκαν το όνομα του Ξένιου Ζευς δηλαδή του Δια που προστάτευε τους ταξιδιώτες και ενδιαφέρονταν για την φιλοξενία (εξ ου και το Ξένιος)   αυτός μίλησε περιφρονητικά ως υιός του Ποσειδώνα (γνωστή η κόντρα του με τον Δια). Έτσι ο Κύκλωπας έτρωγε 2 κάθε φορά και ο Οδυσσέας για να τον καλοπιάσει  τον κερνά κρασί και μιλάει μαζί του. Του λέει ο Κύκλωπας πως εσύ επειδή είσαι πρόσχαρος θα σε φάω τελευταίο. Αυτό θα είναι το Δώρο σου και του ζητά να πει το όνομα του .Και λέγει ο Οδυσσέας : « Ουτις εμοι γ  ονομα . Ουτιν δε με κικλησκουσι μητηρ ηδε πατηρ ηδ’ αλλοι παντες εταιροι» που σημαίνει το όνομα μου είναι Κανένας.  Έτσι με φωνάζουν η μητέρα μου ο πατέρας μου και οι άλλοι. Και αφού τον μεθά το μπήγει στο μάτι ένα δοκάρι ελιάς. Και κατά την απομάκρυνση ο Οδυσσέας με καθαρά Τοξοτισια ψυχολογία  δεν αντέχει και του λέει : « Κυκλωψ, αν και τις σε καταθνητων ανθρώπων οφθαλμού ειρηται αεικελυην αλαωτυν φασθαι Οδυσσεια το πτολυπορθιον εξαλαωσαι» δηλαδη Κυκλωπα αν σε ρωτησουν ποιος σου εδωσε αυτή την αγρια τυφλομαρα πες τους ο Οδυσσεας ο Καστροκαταλυτης. Επίσης ως γνωστόν το ζώδιο της προφητείας είναι το ζώδιο του Τοξότη. Σε αυτή την ραψωδία φαίνεται πως αυτό το τέλος του Πολύφημου το είχε προείπε ο μάντης Τηλεμός γιος του Ευρυμου.

Ραψωδία 10η με τίτλο : «Τα περί Αίολου, Λαιστρυγόνων και Κίρκης» Εδώ έχουμε την άφιξη στο νησί του Αίολου που προφυλάσσεται από Βράχια (Αιγόκερως = πέτρα =Κρόνος) και έχει για δώρο έναν ασκό όπου μέσα είναι κλεισμένοι οι άνεμοι. Όμως η ανθρώπινη περιέργεια βάζει τους υπηκόους του Οδυσσέα να ανοίξουν το ασκό και να ελευθερωθούν οι άνεμοι και να γυρίσει πίσω. Εκεί φτάνει στο νησί των Λαιστρυγόνων όπου κάποιοι άνδρες γίνονται τροφή για τους Λαιστρυγόνες και στην συνέχεια στο νησί της Κίρκης να όπου μεταμορφώνονται σε γουρούνια. Ο Θεός Ερμής όμως έχει δώσει ένα φάρμακο και έτσι τα ξόρκια της Κίρκης δεν πιάνουν. Η Κίρκη αποκαλύπτει πως πρέπει να πάει στον κάτω κόσμο για να συναντήσει τον μάντη Τειρεσία για να του αποκαλύψει τα μελλούμενα. Όπως θα γνωρίζεται στην αστρολογία τα πάντα δουλεύουν σε άξονες. Άρα ο άξονας Αιγόκερου –Καρκίνου είναι ο άξονας από πού ξεκινώ και που θα φτάσω. Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν μα τι κάνει ο Οδυσσέας. Ετοιμάζεται να κάνει την Υπέρτατη Υπέρβαση (Αιγόκερως – μεσουράνημα) . Να κατεβεί ζωντανός στην Χώρα των Νεκρών και να ξαναγυρίσει πίσω ζωντανός. Ένα κατόρθωμα που δεν το είχε κατορθώσει κάνεις.
                                     
Ραψωδία 11η με την ονομασία «Νεκυια». Εδώ εχουμε τον Τειρεσία να του αποκαλύπτει το σχέδιο , την πρόνοια για το πώς θα επιστρέψει στην Ιθάκη. Έχουμε και την εξιστόρηση γεγονότων αλλά και την συνάντηση φίλων και συντρόφων όχι σε ρεαλιστικό αλλά σε ένα πιο άυλο (εικονικό ή virtual επίπεδο). Έχοντας κατά νου φίλοι, σχέδια, εικονική πραγματικότητα συμπεραίνουμε πως έχουμε το ζώδιο του Υδροχόου.

Ραψωδία 12η  Σκύλλα –Χάρυβδης –Σειρήνες – Βοών Ήλιου. Εδώ σε πρώτη φάση έχουμε τις Σειρήνες που είναι προτροπές στο να παρακάμψει τον ίσιο δρόμο , το δρόμο που θα επιτευχτεί ο σκοπός. Είναι οι πρώτες ενδείξεις εθισμού σε αυτό το έπος (μιας και η νοσταλγία, ο έρωτας, η πίεση, η εξαθλίωση τελικά λειτούργησαν περισσότερο ως κίνητρο παρά ως παρεμποδιστικό μέσο) . Έδωσε σε όλους βουλοκέρι για τα αυτιά τους πλην του ιδίου και τους φώναζε  να τον δέσουν καλά. Αυτό ίσως να δείχνει πως παρά την παρουσία των συντρόφων του στην πραγματικότητα ήταν μόνος. Και πως όλο το ταξίδι ήταν μια ξενιτειά- ήταν μια δοκιμασία. Αυτή όμως η κίνηση του να λεει αφήστε με ενώ μπορούσε και αυτός να βάλει κερί στα αυτιά του μήπως θυμίζει τους ναρκομανείς στα κέντρα απεξάρτησης που φωνάζουν: με λένε Οδυσσέα και είμαι καλά!!! Διότι οι εξαρτήσεις πρέπει να κόβονται μαχαίρι. Άρα έχουμε ένα δείγμα εξαρτήσεων –απεξαρτήσεων-δοκιμασιών που αντιστοιχούν στο ζώδιο των Ιχθύων.

Ραψωδία 13η  με τίτλο « Οδυσσέως απόπλους παρά των Φαιάκων»:  Εδώ έχουμε τον Οδυσσέα να κοιτά τον Ήλιο και να προσμένει το απόπλου. Κοιτάζει τον Ήλιο και λαχτάρα το απόπλου της επιστροφής. Τίποτα πλέον δεν κρατά τον Οδυσσέα. Έτσι η Αθήνα τον μεταμορφώνει σε γερο . Όπως είπαμε τα πάντα στην Αστρολογία είναι άξονες. Κριός ( Εγώ-λαχτάρα-παρορμητικότητα) – Ζυγός (Δύση- εγώ μέσω των άλλων)

Ραψωδία 14η με τίτλο « Οδυσσέως άφιξης εις Ιθακην» Εδώ αρχίζει και η δράση μέσα από τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την μνηστηροφονια. Ο Οδυσσέας συναντά έναν υπηρέτη και ακούει για την κατασπατάληση της περιούσιας του ( άξονας Ταύρου – Σκορπιού).

Αυτό συνεχίζετε μέχρι και το τέλος. Η τελευταία ραψωδία είναι ουσιαστικά και το επιστέγασμα , το κλείσιμο του κύκλου. Το λιμάνι του Οδυσσέα. Μια κατάσταση που συμβολίζει τους Ιχθύς (24η ραψωδία)

Αξίζει όμως και αυτό να προσέξετε : Ο Οδυσσέας γνωρίζουμε πως έκανε περί τα 20 έτη να γυρίσει στην πατρίδα του. Αυτό θα μπορούσε να κάνει με τον μετονικο κύκλο ή ακόμα και με μια έκλειψη ίδιου τύπου SAROS δηλαδή μια έκλειψη που συμβαίνει στο ίδιο σημείο (περίπου) ανά 19.6 ετη.

Επίσης έχουμε να παρατηρήσουμε την μετάλλαξη του Οδυσσέα από Ουτις ( Κανείς- Κανένας) να γίνεται βασιλιάς και πολυμήχανος από το κεφαλαίο 13 και μετά. Αυτό θα μπορούσε να είναι και συνδεδεμένες με την 12ετη περιστροφή του Δια . Ανάλογα με την ηλικία δίνει και τα ανάλογα οφέλη









Read more »

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σκόρπιες σκέψεις και η συνέπεια της Uranian


    Σκόρπιες σκέψεις και η συνέπεια της Uranian
Η ιστορία πρέπει να διδάσκει, άσχετα με το εάν γράφεται συνήθως από τους νικητές. Πολλά πράγματα δυστυχώς φαίνονται πως έχουν πάρει τον δρόμο τους. Άκουσα πως το ΟΧΙ το 1940 δεν το είπε   ο Μεταξάς αλλά ο λαός της εποχής εκείνης. Αυτά είναι λόγια του κυρίου Λαζόπουλου που δυστυχώς αν και είναι εξαιρετικά μορφωμένος ως άνθρωπος μερικά πράγματα τα ερμηνεύει κατά το δοκούν. Συνειρμικά  και στρέφοντας το ερώτημα θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Ελληνικός λαός υπέγραψε το Μνημόνιο 1, το μνημόνιο 2 και την παραχώρηση της Εθνικής του κυριαρχίας. Μάλλον όχι…..

Ο Μεταξάς ήταν πραξικοπηματίας αλλά το όχι το είπε αυτός αφουγκραζόμενος το τι λαό κυβερνά (έστω και άνευ δημοκρατικών διαδικασιών). Ο ΓΑΠ δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Γιατί το ότι μιλάει κάπως καλύτερα ελληνικά από αλλοδαπό υπό απέλαση δεν πάει να πει πως είναι και έλληνας. Αν ρωτήσει κανείς τον ΓΑΠ τι επαγγέλλεται προφανώς και θα έχει κάποια δυσκολία να το απαντήσει. Αλήθεια με ποιανού την σύμφωνη γνώμη η Σερβία χτυπιότανε ανελέητα από τον Στρατό της Ολμπραΐτ;

Ανέβηκε στην Κυβέρνηση της Χώρας χρησιμοποιώντας έναν αισχρό εκβιασμό πως θα μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έριξε τον Κ. Καραμανλή που χρεοκόπησε την Ελλάδα κατά τα λεγόμενα του ΠΑΣΟΚ. Και βάζουμε 30 χρόνια γκιουλέκα στο κεφάλι μας για να γυρίσει το χρέος στα επίπεδα του 2009 πριν αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Ας μην ξεχνάτε ο ΓΑΠ εχει το Hades=Άρης πράγμα που σημαίνει πως μόνο αδαής και ανίκανος δεν είναι. Απλά αυτό το προφίλ βοηθά στο τέλος στην επιμέτρηση των …ποινών. Η αναδιάρθρωση ήταν κάτι που δεν το συζήταγε καν αλλά που τώρα παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία!!!

Οι πολιτικοί δυστυχώς είναι ένα μάτσο ακαμάτηδες που βρήκαν την βουλευτική έδρα ως μέσω εξουσίας και εύκολου προσπορισμού. Αυτή την στιγμή όπως έχει το χρηματιστήριο ένα έρθει ένας και δώσει 15δις € παίρνει αυτόματα όλο το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει όμως να δώσουμε 30 δις € χρηματοδότηση στις τράπεζες για να κυκλοφορήσει το χρημα στην αγορά αλλά που δεν χορηγούν τίποτα σε άτομο που έχει καθυστερημένη έστω και μια δόση.

Αυτά τα λεφτά ου πληρώθηκαν κάποιοι είναι το υποθηκευμένο μέλλον το παιδιών της Ελλάδας. Το τραπεζικό σύστημα ως άλλος Μεφιστοφελής θέλει την ψυχή της Ελλάδας για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Μόνο που η Ελλάδα δεν είναι ,όσο και αν θέλουν οι πολιτικοί της, δεν είναι Δρ.Φαουστ. Είναι ως Constantine που στο το τέλος (μετά από 5-6 ετη) θα δείξει στον εξω αποδω το προτεταμένο μεσαίο του δάχτυλο.
Πολλοί πολιτικοί έφτασαν στο να λένε πως το συμφέρον μας είναι η Αμερική, η Αγγλία, η Ευρώπη , το ΝΑΤΟ αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε το συμφέρον της Ευρώπης είναι οι Έλληνες. Ακόμα οι Έλληνες πολιτικοί θέλουν να καταστρέψουν την ελληνική γλώσσα όταν μια στις 4 λέξεις των αγγλικών λέξεων έχουν ελληνικές ρίζες.

Σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί τους κάνουν κατ’ επάγγελμα παράνομο πλουτισμό και που αποστερούν στους άλλους το δικαίωμα για ζωή. Δεν δικαιούνται να μιλούν οι υπουργοί της φωτοτυπίας στα σχολεία, της εξαθλίωσης στα νοσοκομεία και των οικονομικών όπου παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα (ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας). Αλλά όταν μια χώρα έχει φοβερά μεσοδιαστήματα στον άξονα του Μεσουρανήματος και τελικά έχει μέσα το εν λογω σημείο  «MA/NE=MC: Ψεύτικες ελπίδες. Εξαπάτηση. Η αίσθηση της απόρριψης.» αντιλαμβάνεσαι πως είναι η κατάσταση είναι « Μην τον είδατε τον Παναγή».
Διότι σε έναν τέτοιο κόσμο που ζούμε πρέπει να σκέφτεσαι περίεργα . Αλήθεια η επιχείρηση του ΝΑΤΟ απέναντι στον λαό της Λιβύης  πόσα χρήματα κόστισε;;; Γιατί μπορεί να λένε για τον Καντάφι αλλά έχετε στα υπόψη σας πως το Λιβυκό κράτος απαρτίζεται από αρκετές φυλές. Όπου κατά τύχη θα σκοτωθούν μεταξύ τους και θα πάρουν οι Αμερικανό-Γάλλο-Βρετανοί και Εβραίοι τα πετρέλαια. Η επανάσταση δεν ήταν του λαού της Λιβύης όσο και αν ήθελαν να το περάσουν αυτό. Κόλπο ήταν στημένο από το κατεστημένο.

Στα ζητήματα της Ελλάδας τα είχαμε γράψει και τα είχαμε πεί. Η Uranian (και όχι ο μελετητης) υποδεκνύει αξιόλογη συνέπεια. Συγκεκριμένα ειχαμε γραψει στον κορυφαιο ελληνικο΄αστρολογικό ιστοτοπο astrology.gr :

·      ·         Προβλήματα που δημιουργούνται από αμφιταλαντευόμενη στάση μιας γυναίκας. Η απάθεια από μια γυναίκα αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε  συνέπιες. Μέσα από ειδικές δοκιμασίες ή την παρότρυνση τρίτων η εξουσία μεταβιβάζεται. Κάποιες που έδωσε τις άτυπες ή και τυπικές εξετάσεις. Ασθένεια ή πρόφαση αυτής μέσα στην Κυβέρνηση.  Αδυναμία αντιμετώπισης των προκλήσεων. Με διάφορα τρυκ θέλω να ξεγελάσω άτομα μη προνομιούχα. Πρόσωπο του δημοσίου βίου ανακοινώνει αποχώρηση –παραίτηση. Μια διαγραφή.

Είχαμε την παραίτηση Ρομπόπουλου και την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη.
·         Αυξανόμενη ανησυχία. Ενίσχυση των στρατιωτικών  μονάδων. Πίεση για αύξηση της αποδοτικότητας. Μετασχηματισμοί και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Κάποια ζητήματα βγαίνουν στην επιφάνεια.
·          
·         3-Προσπάθειες μιας συνεργασίας με σκοπό την ανέλιξη και την δημιουργία. Μια «περίεργη» ερωτική ιστορία κάνει την εμφάνιση της. Ένα δυσάρεστο συμβάν από τροχαία ή πυρκαγιά. Η επανάσταση ΤΩΡΑ αρχίζει. Έλεγχος μηχανημάτων. Οι σκέψεις για την δυσκολία ενός εγχειρήματος δημιουργούν προβλήματα.
Ειχαμε την ενισχυση των αστυνομικων δυναμεων αλλα και την Πρωτογνωρη Επανάσταση. Μαθητες μουτζώνανε , παρελάσεις δεν έγιναν. Πραγματα που δεν εχουν  ξανασυμβει. 
·         Δυσκολίες ή πρόβλημα με  τα θέματα κατοικίας. Ταπεινωμένος και έχοντας υποστεί ζημίες από τις υπηρεσίες του κράτους. Το κράτος μετά δυσκολίας χορηγεί μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Μια εταιρία ή ένας ηγέτης που καταστρέφεται από την κακοτυχία. Καταστροφή στην κυβέρνηση (μετά τις 13/10)
Ειχαμε : προβλήματα με βουλευτες χειροδικιες κατ΄αυτων και …έπεται συνεχεια.


Οσοι πάντως γελούν εις βάρος της Ελλάδας μαλλον θα πρεπει να το ξανασκεφτουν. Γιατι η Ελλάδα είναι μια Νεα Σαουδικη Αραβία από πετρέλαιο……

Υπομονή περιμενουμε μια Ιταλία, Τουρκία και Αμερικη.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα

Read more »

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Uranian Έρωτες & Προοπτικές


                                      

                                                                                Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Ο άνθρωπος από την φύση του παρά το ότι είναι ένα τραγικό πρόσωπο , λόγω του ότι γεννιέται μα και πεθαίνει μόνος ,  είναι συνεχώς στην αναζήτηση αυτού που καλούμαι έτερον ήμισυ και αναζητά την αποδοχή. Τι σημαίνει όμως ‘έρωτας; Ποια η πορεία και η εξέλιξη μιας σχέσης; Τι ψυχικό κόστος θα έχει;

Μέχρι σήμερα είχατε γνωρίσει την Uranian μόνο μέσα από πολιτικά και οικονομικά γεγονότα. Ας δούμε όμως και την οπτική της γύρω από σχέσεις.

Θα 'θελα μια νύχτα στ' ανέμου το νησί
να 'βρισκα της μοίρας το ψεύτικο κρασί
εκείνο που σε βγάζει απ' την παγωνιά
να το πιω και να φύγω μακριά

 
Τι 'ναι αυτό που μας ενώνει
μας χωρίζει μας πληγώνει
είναι ο χρόνος που τελειώνει
και ξανά μένουμε μόνοι.



Είμαι αναγκασμένος να σας βάλω λίγο δύσκολα ζητήματα . HADES/ADMETOS
Σίγουρα και μόνο το όνομα που βλέπει κανείς δεν του προκαλεί και τα καλύτερα συναισθήματα. Όμως αυτός ο άξονας είναι ένας εκ των δυο που θα πρέπει να ελέγξουμε για να δούμε τι Κάρμα κουβαλάμε μεταξύ μας  (αλλά και μόνοι μας).

Θα τον θέσω αυτόν τον άξονα σε δυο προσωπικότητες που δεν έχουν κοινά στοιχεία. Ο πρώτος είναι ο Michael .J.Fox και ο άλλος ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Βενεδικτος.

Αν ανατρέξετε στις σελίδες του astrology.gr έχουμε δώσει τη ερμηνεία των αξόνων
                   
Ο καρμικός άξονας του Michael .J.Fox = Κρόνος /Ποσειδώνας= Σελήνη /Δίας= MC/ Ποσειδώνας = Cupido/Poseidon=  Apollon/Admetos= βόρειος Δεσμός/Cupido= Ουρανός /Kronos= Βόρειος Δεσμός /Ουρανός¨: ο άξονας της κακής υγείας. Της Κατάλυσης του σώματος. Η τύχη στην ζωή κάποιου. Βαδίζοντας στο άγνωστο. Η αμφισβήτηση του έργου & και της ικανότητας. Επαφές μέσω ενός club. Ο κορεσμός. Μαθαίνω με τα λίγα. Επαφές με καλλιτέχνες.


Ενώ ο καρμικός άξονας του Βενέδικτου: = Cupido=Αφροδίτη/Poseidon= Δίας /Κρόνος= Ερμής /Αφροδίτη= Σελήνη/Poseidon= Άρης /Πλούτωνας¨: Η πίστη. Σεβασμός προς το Θείο. Απώλειες περιουσίας.  Γούστο. Η επιρροή της ψυχής στο νου. Μεταφυσικές ανησυχίες!!!
                                 
Υπενθυμίζω τούτο: «Η Uranian είναι πολύ πιο εύκολη από την Κλασική Αστρολογία»

Πάμε να δούμε τώρα την εφαρμογή αυτού του καρμικού άξονα επί  συναστριών.

Παράδειγμα Α: Frida Kalho –Diego Rivera

O Καρμικός άξονας Ντιέγκο Ριβέρα  προς τον χάρτη της Φρίντα Κάλο: = Aries point /Ερμής= Βόρειος Δεσμός /Ποσειδώνας=  Ουρανός / Cupido: H γενική εικόνα. Η επικοινωνία με την κοινή γνώμη. Μυστικές σχέσεις. Ξαφνικός γάμος και καλλιτεχνική πρωτοπορία. Χωρισμοί μα και επανασυνδέσεις

Ο Καρμικός άξονας της Φρίντα Κάλο προς τον χάρτη του Ντιέγκο Ριβέρα= Άρης = Βόρειος Δεσμός /Ερμής= ASC/Άρης= Ποσειδώνας /Poseidon= Πλούτωνας = ASC= Ήλιος /Σελήνη¨: Αλληλογραφία. Συγκεντρώσεις. Ο σύζυγος!!!!! Αρνούμενοι συμβατικές καταστάσεις. Νέες σκέψεις. Νοιάζομαι! Αλλάζοντας πλάνα στην ζωή. Ιεραπόστολος. Νιώθοντας πως πρέπει να βοηθήσω κάποιον. Καθημερινή επαφή. Δεσμοί φιλίας.


Ο εν λόγω άξονας θα πρέπει να μελετάτε και ως πρόοδος (Ηλιακό Τόξο) ή ακόμα και τρανζίτ


Ένα ακόμα παράδειγμα: Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύτηκε την Δήμητρα Λιάνη. Στις 22/10/1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου (εν ενεργεία Πρωθυπουργός της Χώρας) κατεβαίνει τα σκαλιά του Αεροπλάνου κοιτάει πίσω στην πόρτα και γνέφει χαρακτηριστικά στην Δήμητρα λέγοντας της «Έλα!!» . Μια κίνηση που τα νοήματα που έκρυβε αλλά και η φυσικότητα που έβγαζε αν γινότανε σε ταινία του Σκορτσέζε θα θέλανε 40-50 φορές να πάνε το ίδιο πλάνο.

Πάμε στον άξονα Hades /Admetos του Ανδ. Παπανδρέου σε σύγκριση με τον χάρτη της Δήμητρας Λιάνη¨: = Βόρειος Δεσμός / Cupido= Πλούτωνας /Hades= Αφροδίτη/Apollon= Aries Point / Βόρειος Δεσμός¨:  Η επισημοποίηση δια μέσω γάμου. Παρακμή. Θλίψη και πτώση. Μια σχέση με κοινές δημιουργίες και επιτεύγματα. Η έξωθεν μαρτυρία στο κοινό.

Ο Άξονας Hades /Admetos της Δήμητρας Λιάνη σε σχέση με τον χάρτη του Ανδρέα Παπανδρέου= Κρόνος /Admetos = Aries Point/Ουρανός¨:Καρτερία και υπερπήδηση των εμποδίων. Το να βρεθώ σε δεινή θέση. Ξαφνικά γεγονότα και αποκαλύψεις.


Προχωράμε τώρα στην 22/10/1988 που έγνεψε «Έλα» στην Δήμητρα ο Ανδρέας:

Τρανζιτ Hades/Admetos προς γενέθλιο χάρτη Ανδρέα= Κρόνος= Ήλιος/Vulcanus= Σελήνη /Δίας = Έχοντας λίγες σωματικές δυνάμεις.  Ο χωρισμός με την σύζυγο. Το τέλος της χαράς.

Από πρόοδο ο Hades/Admetos=Σελήνη /Ερμής= Με μέσα μεταφοράς τα νεαρά κορίτσια!!!!


Για την Δήμητρα Λιάνη  ο προοδευμένος Hades/Admetos= Αφροδίτη/Ποσειδωνας= MC/Apollon:  H μυστική αγάπη. Μια εξωσυζυγική σχέση. Τα φλας της δημοσιότητας. Talk o f the town

Apo tranzit ο άξονας Hades/Admetos = Βόρειος Δεσμός/Ουρανός= Βόρειος Δεσμός/Admetos: Ξαφνικά γεγονότα και αποκαλύψεις. Κάποιες επαφές ψυχαναγκαστικές και σε «κλειστό» κυκλο.

Read more »

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

2ο μάθημα Uranian


                              

                                                                               Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger


                                                                                        
  • Τι είναι η Uranian ;

     Είναι ένας εντελώς διαφορετικός λογισμός. Δεν υπάρχουν τρίγωνα-εξάγωνα παρά μόνο οι σκληρές όψεις παράγωγα των 22.30. Επίσης δεν μας ενδιαφέρουν εξάρσεις-πτώσεις-ζώδια κλπ. Είναι ένα  καθαρά μαθηματικό μοντέλο.

  • Τι χρειάζεται για να μάθω  Uranian ;

 Μεράκι-διάβασμα και πειραματισμός. Σε πρώτο επίπεδο πρέπει να μάθετε την λειτουργία των 8 υποθετικών πλανητών της Uranian. Πληροφορίες επί του θέματος θα βρείτε: http://www.astrology.gr/Uranian/item/1-uranian-astrology-eisagogi

Στην συνέχεια αναζητήστε μέσα στο astrology.gr τους άξονες . Θα τους Βρείτε :





Αφού έχετε αποθηκεύσει αυτά σε ένα Word τα κείμενα αυτά θα πρέπει να αρχίσετε να τα διαβάζετε με σκοπό την κατανόηση και όχι την αποστήθιση. Το «μυστικό» είναι στο να μάθετε να ξέρετε τι ζητάτε από τον χάρτη. Επίσης για όσους έχουν ή χρειάζονται λογισμικό συνιστώ το Janus κατά προτίμηση το 4.


Πάρτε χαρτί και μολύβι (ή ανοίξτε ένα word) και ξεκινάμε….

Ο Ωροσκόπος (ASC) δείχνει την επίδραση που έχουν στο άτομο οι συνθήκες που αναπτύσσονται στο περιβάλλον του. Το Μεσουράνημα (MC) δείχνει τις δικές μας δράσεις και δυνατότητες.

Θα ερευνήσουμε τον χάρτη του μεγιστάνα των media Rupert Murdoch . Ο εν λόγω κύριος επέστρεψε στην γενέτειρα του (Αυστραλία) το 1953  επειδή ο πατέρας του ήθελε να ασχοληθεί με την τοπική εφημερίδα «The News». Εδώ θα πρέπει να δούμε πρώτα τον ASC για να διαπιστώσουμε δηλαδή πως οι «άλλοι» επηρεάζουν την ζωή μου.

Στον ASC τραβάμε έναν κάθετο άξονα. Όπου διαπιστώνουμε πως ο συγκεκριμένος άξονας είναι στην μέση άρα συνθέτει εξίσωση. (Χάρτης Νο 1).

Έχουμε την εξίσωση : ASC= Άρης /Apollon= Σελήνη / Δίας= Ερμής /Πλούτωνας= Ήλιος / Βόρειος Δεσμός. : Εργασία που στοχεύει τον πολύ κόσμο. Επαφές με χαρούμενα άτομα. Διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη. Επαφές με εύθυμες γυναίκες. Προσωπικές σχέσεις και επαφές.

Τώρα το ίδιο θα κάνουμε στο MC για να δούμε τις δράσεις του. Τραβώντας τον κάθετο (με κόκκινο χρώμα) άξονα τελικά μας προκύπτει:
MC= Ερμής /Apollon= Βόρειος Δεσμός/Zeus = Ουρανός /Kronos: Ένα ανοιχτό μυαλό με πλούσιες σκέψεις. Το εγώ στην υπηρεσία των άλλων. Ένα άτομο που κυβερνά. Αυταρχικός. Κάτι σαν τύραννος.

Βλέπουμε πως το άτομο που μελετάμε θα έφτανε μέχρι να φτάσει σε σημείο να ασκεί εξουσία.

Συντομογραφία πλανητών:
 AR ή WI                     Μηδενική Μοίρα του Κριού
ASC                            ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ
MC                              ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ
SO ή SU                      ΉΛΙΟΣ
MO                             ΣΕΛΗΝΗ
KN                              Βόρειος ΔΕΣΜΟΣ
ME                              ΕΡΜΗΣ
VE                              ΑΦΡΟΔΙΤΗ
MA                             ΑΡΗΣ
JU                              ΔΙΑΣ
SA                              ΚΡΟΝΟΣ (Saturn)
UR                             ΟΥΡΑΝΟΣ
NE                             ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
PL                             ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
AD                            ADMETOS
AP                            APOLLON
CU                           CUPIDO
HA                            HADES
KR                            KRONOS
PO                           POSEIDON
VU                           VULCANUS
ZE                            ZEUS


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ του καθενός πλανήτη της Uranian  και των  σημείων:

AR ή WI  (Μηδενική Μοίρα του Κριού):Εδώ δείχνει εν μέρει την φήμη μας αλλά και πως θα μας επηρεάσουν οι συνθήκες του δικού μας μικρόκοσμου (πόλη, γειτονιά, πατρίδα, κόσμος).


ASC  ( ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ): Είναι το εγώ , η προσωπικότητα κατά ένα μέρος αλλά κυρίως δείχνει πως επηρεάζομαι εγώ από τις πράξεις των άλλων.

MC (ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ): η πορεία της ζωής και τα αποτελέσματα των δράσεων και πράξεων.

KN   ( Βόρειος ΔΕΣΜΟΣ): Η σύνδεση μεταξύ του πριν και του μετά , του παρελθόντος με το μέλλον. Η επαφή με την μάζα , με το πλήθος.

AD   (ADMETOS): Σχετίζεται με περιορισμό στους αριθμούς, επιμονή, το κρύο, ένα τέλος, τα λίγα. Θάνατος


AP (  APOLLON): Τα μεγάλα επιτεύγματα, το εμπόριο, η Αστρολογία, οι φίρμες του εμπορίου. Αύξηση των αριθμών.

CU  (  CUPIDO): οικογένεια, γάμος, κόμματα, ενώσεις, συνεταιρισμοί, καλλιτεχνία

HA   ( HADES): Βρωμιά, απόβλητα, υπόγειες κινήσεις, μαφία, γιατροί, κακές πράξεις

KR   ( KRONOS): Υψηλές θέσεις, ψηλά κτήρια, ο μεγάλος, ανώτεροι υπάλληλοι, ψηλά βουνά, πιλότοι.

PO  (  POSEIDON): Έμπνευση, ήθος, δημοσιογραφία, γραπτός λόγος, ομιλίες, θρησκεία

VU  (VULCANUS): δύναμη , ισχύς, Όπου το δείτε σημαίνει μεγάλη -ο- ος

ZE  ( ZEUS):  Όπλα, πυροβολισμός, πόλεμος, δημιουργία, σπέρμα, απόκτηση απόγονων.



Ερωτησεις επί του θέματος και γενικα επάνω στην Uranian μπορείτε να στέλνετε στο 
karlhottinger@googlemail.com. Απαντώ καθημερινά αλλά με ηρεμία γιατί χρειαζομαι λίγο τον χρόνο μου





Read more »

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η περιπετεια του "αυθεντικου" χαρτη της Ελλάδας

Το ποιός είναι τελικά ο «αυθεντικός» και πλέον λειτουργικός χάρτης της Ελλάδας είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί διαχρονικά την Ελληνική αστρολογική κοινότητα.

Κάνοντας μια ...βόλτα στο διαδίκτυο θα καταλάβει κανείς πως υπάρχουν διάφορες θεωρίες που διεκδικούν επί ίσοις όροις το μερίδιο της δόξας στο αστρολογικό παλμαρέ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχουν λάθος σκέψεις. Απλώς είναι τα πορίσματα, που εκ των υστέρων τελικά μας απογοητεύουν.
Έτσι σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως ο χάρτης της Μεταπολίτευσης δεν λειτουργεί ή πως ο χάρτης της Συνθήκης του Λονδίνου δεν λειτουργεί. Ακόμα-ακόμα και ο χάρτης της αλλαγής του Συντάγματος του 1975 έχει μια δική του εξήγηση και μια δική του λειτουργία.
Φανταστείτε πως αυτοί οι τρεις χάρτες είναι οι χάρτες τριών μελών μιας αγαπημένης και δεμένης οικογένειας. Υπάρχει αυτό που λέμε ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων. Το ίδιο ζήτημα είχε ανακύψει και με τον χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλα και της Γερμανίας. Αν συγκρίνουμε , για παράδειγμα, τον χάρτη πτώσης του Τείχους, της Ίδρυσης του Γερμανικού κράτους μετά τον πόλεμο και της ανάληψης του Αδόλφου Χίτλερ της Καγκελαρίας θα δείτε εκπληκτικά πράγματα και ομοιότητες.

Με τα δεδομένα της Uranian,
 ο χάρτης της Συνθήκης του Λονδίνου (3/2/1830), πέρασε επιτυχώς τις ...εξετάσεις σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.

                                   

Για τις 28/10/40, την είσοδο δηλαδή της χώρας μας στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, είχαμε την εξίσωση Hades =ΑΡΗΣ/Zeus =πόλεμος
Και για τις 21/4/1967, όταν επεβλήθη η δικτατορία των συνταγματαρχών, είχαμε:
ΟΥΡΑΝΟΣ=ΣΕΛΗΝΗ/ΟΥΡΑΝΟΣ:
Η ώρα λήψεως διαταγών και ακαριαίων (ως προς την εκτέλεση) αποφάσεων. Εξέγερση . Η ώρα των μεγάλων γεγονότων
Admetos=ΑΡΗΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:
Μερική επιτυχία στα σχέδια που εκτελούνται
ΟΥΡΑΝΟΣ (προοδευμένος)=ΣΕΛΗΝΗ/Vulcanus:
Ξαφνική πειθαρχία. Στρατιωτική Πειθαρχία. Εμφάνιση Ανώτερων Στρατιωτικών για να λάβουν θέση σε ζητήματα
Admetos=ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/Vulcanus:
Μετασχηματισμός μιας κατάστασης όπου είναι προϊόν αντίστασης ή αντίδρασης.

Τώρα θα κάνουμε ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ του χάρτη του 1830, της Μεταπολίτευσης, της Συνταγματικής αναθεώρησης άλλα και της υποθέσεως πως η Ελλάς έχει χάρτη 13/1/1822 (τότε έκλεισε τις εργασίες της η Α΄ Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο), παίρνοντας ως σημείο αναφοράς τα γεγονότα του προπέρσινου Δεκεμβρίου.

Ο χάρτης του 1830* με προόδους και διελεύσεις για τις 6/12/2008
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ (στο Ηλιακό Τόξο)=ΑΡΗΣ/Hades= ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ /ΟΥΡΑΝΟΣ:
Ο ωροσκόπος (23ο Ταύρου) στον άξονα της εκρήξεως βίας.
Ασυνήθιστα γεγονότα-θάνατος. Γεγονότα που προκαλούνται απρόσμενα ίσως και με εμπλοκή τρίτων. Κίνδυνος δολοφονίας.


Hades (στο Ηλιακό Τόξο)= ΕΡΜΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ= ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ/ Admetos= ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/Kronos:
Εχθρότητα και δυσφήμιση. Σύλληψη -μεταγωγή-φυλάκιση κρατικού λειτουργού. Εκτοπισμός. Η ξεροκεφαλιά δημιουργεί βίαια γεγονότα.

ΟΥΡΑΝΟΣ (διελαύνων)=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/Hades=ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ (γενέθλιος):
Κίνδυνος δολοφονίας για λόγους απέχθειας. Μπλέξιμο (γενικό) εξαιτίας λανθασμένης επιλογής κάποιου.
Hades= ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ/Vulcanus:
Κακές και χυδαίες πράξεις από άτομα με ισχύ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ=Vulcanus (γενέθλιος)=ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ/ Aries Point:
Απώλεια του μέτρου και της κατεύθυνσης. Παραπλάνηση κι εξαπάτηση από πολλά άτομα

Ο χάρτης της Συνταγματικής αλλαγής (1975) για τις 6/12/2008


Zeus (διελαύνων)=ΑΡΗΣ/Admetos=ΠΟΣΕΙΔΩΝ/Kronos:
Τρόμος. Συντρίμμια. Εξαπάτηση. Η αιτία της καταστροφής. Ένας πόλεμος με αρνητικά αποτελέσματα για την Κυβέρνηση.
Kronos=ΟΥΡΑΝΟΣ/Vulcanus=Hades/Kronos=ΟΥΡΑΝΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:
Ένα μεγάλο έγκλημα. Η εμπλοκή σε μια υπόθεση του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής. Το να δράσει κάποιος ανεξέλεγκτα αδιαφορώντας για εντολές ή για τις συνέπειες.

Όσον αφορά
 στο χάρτη της Επιδαύρου (12/1/1822) φαίνεται να μην πληροί τις προϋποθέσεις, αφού δεν επιτυγχάνει να προβλέψει καθαρά ούτε τον πόλεμο του 1940, ούτε την χούντα των συνταγματαρχών.
Ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω πως από διελεύσεις και προόδους για τα Δεκεμβριανά 2008 λέγει για έναν τυχαίο θάνατο όπου λαμβάνει διαστάσεις, ελέω της εξισώσεως HADES (στο Ηλιακό Τόξο) = ΑΡΗΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ (στο γενέθλιο).



Στατιστική ανάλυση και σκέψη
Ίσως κάποιος αμφισβητίας , αντιορθολογιστής ή γενικά αυτό που λέμε πνεύμα αντιλογίας θα έλεγε πως γίνεται μια χώρα να έχει 3 ή και περισσότερους γενέθλιους χάρτες. Εδώ θα χρειαστώ και την συνδρομή όσων ασχολούνται με την Χρηματιστηριακή Αστρολογία. Oι αστρολόγοι αυτού του είδους δεν δουλεύουν με τον γενέθλιο (καταστατικό χάρτη) της εταιρίας άλλα με τον χάρτη αναρτήσεως στον πίνακα συναλλαγής. Για παράδειγμα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει μια ημερομηνία ίδρυσης άλλα ξεκίνησε τις χρηματιστηριακές της συναλλαγές σε μια άλλη ημερομηνία. Αυτός ο δεύτερος χάρτης δουλεύει θαυμάσια (όπως, ενδεχομένως ο προηγούμενος, που αγνοούμε).
 
                                           
Και σε αυτό το πνεύμα, τελικά η σύγκριση και των τεσσάρων επικρατέστερων εκδοχών για το Ελληνικό ωροσκόπιο αποκαλύπτει μια ουσιαστική συγγένεια.
Αν δούμε επί του πρακτέου επί του κύκλου των 90 μοιρών βλέπουμε μια έντονη “κατάληψη” από την 3η έως και την 8η των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Επίσης από 75η μέχρι 82η (15η έως 22η μεταβλητών). Όποτε ίδιες αίτιες παράγουν (περίπου) ίδια αποτελέσματα.
Οι τέσσερις χάρτες είναι κατά σειρά (από μέσα προς τα έξω) του 1830, του 1974, του 1975 και του 1822


*Σημείωση: Και εδώ υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες ως προς τον Ωροσκόπο. Η έρευνα μου στο διαδίκτυο αλίευσε τουλάχιστον 2-3 απόψεις.

Το παρόν όπως εχει δημοσιευθεί στον ιστοτοπο www.astrology.gr



Read more »